Rasszizmusszint

Nincs kedvem őket szagolni a lépcsőházban, ennyi az egész

A napokban megjelent egy rövid hír, miszerint a Rasszizmus Elleni Harc Központ által végzett közvéleménykutatás adatai alapján 68% közülünk nem akarnak arab szomszédot, a zsidó lakosság fele nem szeretné ha arab látogatná meg a házában, és 40 százalék a mellett van, hogy az állam bátorítsa az arabok külföldre költözését.
“Itt az ideje, hogy a zsidó lakosság, aki a saját bőrén tapasztalta, hogy mi a rasszizmus, felébredjen.” – mondta az intézet vezetője.

A kérdésre, hogy készek lennének-e arab szomszédságában álni, 68 százalék nemmel felelt, 26 százalékkal szemben, akik nem ellenzik ezt.
Arra a kérdésre, hogy van-e arab barátod 46% azt felelte, hogy egyáltalán nem akarják, hogy arab barátaik legyenek, akik otthonaikban meglátogatnák őket.
A zsidó lakosság 63 százaléka lát az izraeli arabságban biztonsági és demográfiai fenyegetést.
34 százalék szerint az arab kultúra alacsonyabb rendű, mint a zsidó, és 50 százalék kényelmetlenül érzi magát, ha arab beszédet hall az utcán.
18 százalékunk erős gyűlöletet érez az izraeli arab polgárokkal szemben.

Az egyik hírportálon 400-an reagáltak a hírre, itt az első 16 hozzászólás ízelítőül:

Az izraeli arabok: támogatják a terrort, segítik a merénylőket, a családi becsület címén gyilkolják félrelépő asszonyaikat, törvénytelenül építkeznek, és köpnek a törvényre olyannyira, hogy a rendőrség is fél közéjük menni, támogatják a menekültek visszatérését, és a legfontosabb: a  világ legveszélyesebb vallásuk van, vezetőik nyíltan a világ erőszakos iszlámosítását hirdetik (éppen ma jelent meg egy hír egy emberről, akit azért fognak kivégezni, mert kereszténnyé vált!!!)
Akkor most azt kérdem: miért akarjak én arab szomszédot? Miért akarjam őket a hazámban? Lehet ezt rasszizmus hívni, annak hívod, aminek akarod!! De addig míg az arabok úgy viselkednek mint az arabok, minnél távolabb akarom őket tőlem! És ez nem rasszizmus, ez egyszerűen szembenézés a valósággal, és a helyes döntést hozni!!!

Ez nem sovinizmus, mit lehet tenni, ha az a furcsa szokásuk van, hogy néha felrobbannak.

A tény, hogy nem akarsz ellenséget magad között, ez nem rasszizmus… hisz olyan mozgalmat alpítottak ami nyíltan hangoztatja, hogy gyűlölik az országot, és semmi kötődést nem éreznek iránta, akkor minek szeressem őket?

Csak 40%? Szörnyű!

És mindez ebben az országban, ahol naponta jelennek meg hírek az antiszemitizmus és fasizmus világban való megerősödéséről. Ha bárhol a nyugati világban lenne egy  párt, programjában a zsidók kitelepítésével, Izrael az égig kiáltana felháborodásában…

Nekem nincs semmi bajom az arabokkal, egyszerűen semmi, számomra ők olyanok, mint a hollandok, franciák, indiaiak, amerikaiak, vagy bárki más. Amit én akarok, az egy homogén ország, egységes lakossággal, hasonló kultúrával, értékekkel. És ez nem valósulhat meg a jelenlegi feltételekkel, az arab lakosság fenyegeti az ország zsidó jellegét, és lakosságát, akiért éppíttetett ez az ország. Nem akarok 70 év múlva amerikába költözni, itt akarok maradni. Libermann (lakosság és területcserét hirdető pártvezető, a szerk.) segíts kérlek.

Ez semmiféleképpen nem rasszizmus. Egyszerűen nem hiszünk az együttélésben. Nagyon jó okunk van erre.

A végleges transzfer mellett vagyok, menjenek innen. Most még fizetnének is nekik, később már nem.

Ha az ellenségtől való félelem fasizmus, akkor én fasiszta vagyok!

Micsoda? Ennyi az egész? A közvéleménykutatást biztos a Merec (baloldali-liberális párt, a szerk.) egyik pártházában végezték. Én nem ismerek embert, aki kész lenne feladni magas életszínvonalát, csak hogy arab lakónegyedbe költözzön.

Mit lehet tenni, a zsidók a legnagyobb fasiszták.

És még az arabok csodálkoznak? Sok éves törvénytelenség, erőszak, terror-támogatás vezetett ide!

Ők hozták ezt magukra. Izrael mint a zsidók országa alapíttatott. Nincs mit tenni. Akinek nem tetszik, mehet innen. Ha maradni akar- el kell fogadnia a valóságot. Pont úgy, mint a mekszikóiak Kaliforniában, vagy mint az olaszok New York-ban. Mivel az arabok nem képesek erre, átköltözhetnek a határon túli testvéreikhez. Ott biztos otthon érzik majd magukat, minden korlátozás nélkül.

Próbáljatok házat venni Sfar Am-ban… (izraeli arab város, a szerk.)

Ez nem fasizmus, hanem kulturális különbségek. Az Izraelben élő emberek nem akarják, hogy az utcájuk úgy nézzen ki, mint az arab országokban az utcák, ennyi az egész.
Az arabok más módon élnek, nem akarnak fürödni és ez rendjén van náluk, én mellettük vagyok, de nincs kedvem őket szagolni a lépcsőházban, ennyi az egész.

Egy közvéleménykutatás szerint  az izraeli arabok 80%-a elégedett  a Hamasz megszállt területeken való hatalomrakerülésével. Világos, hogy ezek után így viszonyulnak hozzájuk.

Rasszizmusszint” bejegyzéshez 3ozzászólás

  1. Ha ezt magyarországon játszanánk el, akkor is hasonló eredmények jönnének ki. Az emberek nagy részének jellemzője az előítéletesség.?
    Ti mit szólnátok ha egy transvestita vagy egy meleg pár élne a szomszédotokba?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.