Ikrek
Ili es Ibi (P) Ilinek és Ibinek születésnapja van, fel lehet köszönteni őket telefonon, e-mail-ben, élőszóban, levélben, nagy összegre kiállított csekkel...
19/06/2004

Sziasztok!

Most volt karácsony. Most leírom hogy mit kaptam karácsonyra: Egy könyvet aminek az a címe hogy: Legújabb VILÁG REKORDOK 2003 Meg egy nagyon jó órát és végül egy osztókártyát. Mamáéktól egy dobozt és benne 200 játék. Meg egy nadrágot egy sapkát és egy sálat. A karácsonyfát  január 7-én bontottuk le.Krisztián bácsiéktól kaptunk egy elektromos dárcot.
Most arról írok hogy kik járnak úszni.Márkó, Barnus,és én.Mi nem az Augusztus 20-ba járunk hanem, a Városi uszodába járunk.
Nahát csak ennyi.
Tóth Ádám
2003.01.17.

Sziasztok!
Ma reggel nem mentem iskolába,mert megbetegedtem. Nemsokára jön hozzánk Zsuzsi.
Tegnap kirándulni voltunk az erdőbe.Nagyon sokat gyalogoltunk.  
Felmentünk a magasleshez.Még Jontikát is felvitte apa.Jól éreztük magunkat.
Biztosan csodálkoztok,hogyan mehettünk el amikor iskola van.
Tegnap nem volt iskola,mert Megyei szavaló verseny volt.
Kíváncsiak vagytok,hogy mit kaptam karácsonyra? 
Hát kaptam egy bűvész dobozt,egy autó amit fából kell kirakni,egy madaras kártyát, és egy könyvet aminek a címe:Állat rekordok.Nagyon örültem nekik.
Megint esett a hó.Egy héttel ezelőtt kimentünk szánkózni.Most már befejezem mert a többiek is akarnak írni.
Barnus

Sziasztok! 
Szerdán elmentünk az orvoshoz. Nagyon izgultam hogy ne kelljen mennem az iskolába.
De szerencsére azt mondta orvos néni hogy nem kell mennem.Ezért nagyon örültem.De azért kell mennem a zeneiskolába.
Most éppen nektek írom a levelet csak nem tudom hogy mit.
És ezért be is fejezem.
Ádám
22/01/2004


Ibi, a vállalkozásuk bővítéséről írt beszámolója

Kedves Családom !

Azt hiszem, most csak egy témáról fogok írni, az is elég hosszas lesz. Készülök majd egyébként a gyerekekről külön-külön írni, ahogy azt Jontikáról tettem.
      Az üzletről, ill. a vállalkozásról van szó. Jancsiban hónapok, talán évek óta van olyan gondolat, hogy bővíteni kellene az üzletet, mert egyre szűkösebb a hely, a vevők is rendszeresen kérdezik, hogy miért nem megyünk nagyobb helyre. A másik, ami régóta foglalkoztatja Jancsit, az egy horgászbolt nyitása. Eddig nem volt realitása ezeknek a változásoknak, most - úgy hisszük - az Úrtól kaptunk lehetőséget.
     Volt egy vevő az utóbbi időben, akit Jancsi nem ismert eddig, de jó kapcsolatba kerültek,J. önzetlenül segített neki, apróbb szívességekért nem fogadott el pénzt tőle. Mikor hallotta a vevő, hogy Jancsi kiadó helyiséget keres, felajánlotta, hogy ő ad neki bérbe megfelelő üzlethelyiséget. Kiderült, hogy ez az illető sokszoros milliomos, a főutcán jónéhány üzlet az övé, stb.( Egyébként valószínű zsidó ember, a neve is arra utal és a zsinagóga utcájában lakik egy többszintes villában. )
    Felajánlott egy nagy helyiséget ( kb. az üzletünk háromszorosát ) a szemben levő Postabank mellett, a második emeleten, ahol három tetőtéri ablak van. A lépcsőház nagyon impozáns, portaszolgálat van és egy utazási iroda, meg a CIB bank üzemel itt, valószínű egy kávéházat indít a belső udvarban ez az Ernő. Ha igaz, akkor készül egy nagy üvegliftet is csináltatni, olyat, amilyen a  bevásárlóközpontokban van.
    Sokat gondolkodtunk és imádkoztunk, hogy vállaljuk-e ezt a dolgot. Jancsi mondta, hogy régen könnyen " beleugrott volna" egy ilyen lehetőségbe, de ma már óvatosabb, megfontoltabb lett. Megbeszéltük, hogy 50ezer Ft.-os bérleti díj felett nem vállaljuk a bérlést. Ernő 80ezer helyett 60ezret kért Jancsitól ( szívességből ), majd mikor Jancsi mondta az 50ezret, akkor lement 55ezerre. Visszautasítottuk a felajánlást. Jancsi mégis napokig erről gondolkodott, álmot kért az Úrtól és álmodott is a berendezett üzletről. Én azt olvastam, hogy kérj jelt magadnak az Úrtól stb. Végül abban maradtunk, hogy Jancsi mégegyszer megpróbálja és ha Ernő rábólint az 50ezerre( plusz egyéb feltételekre ), akkor az Úrtól vesszük ezt a dolgot, ha pedig nem, akkor Ő óv meg minket egy rossz döntéstől. Jancsi írt egy levelet az Ernőnek, amiben felsorolta a feltételeit : 50ezer Ft., min. 5-6 éves szerződés, az aktuális inflációt nem meghaladó pénzemelés, plusz néhány apróbb dolog. Leírta, hogy milyen lehetőséget lát egy ilyen üzletben, miért lehet jó ez Ernőnek, ha viszont mégse sikerülne, akkor hogy csinálnák vissza stb. Nekem nagyon tetszett a levél, világosan kitünt belőle, hogy az írója értelmes, intelligens, jó üzleti érzékkel megáldva és tudja, mit akar. Amúgy is büszke vagyok Jancsira, szerintem remek szakember, nagyon jól csinálja az üzletet is, most is tele van jó ötletekkel az új üzletet illetően.
    A lényeg, hogy Ernő elfogadta a feltételeket. Éppen csak elérte a levél, mert indult Franciaországba síelni egy hétre. Úgyhogy nagy munka áll Jancsi előtt. Rengeteg ügyintézés, hivatalos dolgok, a terem rendbetevése, berendezése, a reklámozás beindítása stb. Nem is írtam még, hogy horgászbolt és díszállatbolt lesz egyben. Főleg olyan halakkal, madarakkal, kisállatokkal, amik nem férnek be a másik boltba. Az üzletben két fiatalember dolgozik, Jancsi elégedett a munkájukkal, bár még csak a próbaidőszakban vannak.
   Másik téma, bár kapcsolódik az előzőhöz is. Mivel Jontika 3éves lett, lejárt a GYES nekem. Választhattam, hogy visszamegyek dolgozni, vagy az összegyült szabadságomat veszem ki apránként, táppénzre megyek ( és ha közben születik még egy baba, akkor meghosszabbodik a munkaviszonyom, esetleg felmondok. Nem részletezem, az utóbbit választottuk. Ami miatt nem volt sima ügy az egész: az új vezetőóvónő nagy valószínűséggel be akart csapni és lényegesen kevesebb szabadságot megállapítani, mint ami jár. Sokat segített Györgyi, akinek szintén most járt le a GYES és ő ügyvédi segítséggel kiszámolta, hogy mennyi jár neki, így kénytelenek voltak fizetni a munkahelyén. Én is nagyon egyértelműen mondtam a vezetőóvónőnek, hogy ami törvényileg jár, ahhoz ragaszkodom, sőt Ili ügyét is elő kell venni, mert nem kapta meg a neki járó pénzt. Most már "sínen van a dolog", fizetni fognak.
    Jancsi összegyüjtött egy bizonyos összeget, én is megkapom a szabadságok árát egyösszegben (kb. 1millió Ft.-ot), így tudjuk elkezdeni ezt a vállalkozást.
    Gondoljatok ránk imádságban továbbra is ! Most befejezem, 2-3 héten belül valószínű írok. Örülnék, ha néhányan reagálnának a levelemre, igazából csak azt tudom, hogy Anyuék és Éva megkapta az eddigieket, a többiekben bizonytalan vagyok. Volt olyan levél, ami visszajött, Robi nem tudta kinyitni a levelet, szóval nem nagyon tudom, mi a helyzet. Néhány mondat is elég !
    Apu, Anyu, köszönöm szépen a levelet !

Puszi mindenkinek : Ibi
03/02/2003


Ibi (Tóth Jánosné)

Született:    1968 június 19. Kiskunhalas
   
         Cím:            Almás 22 Pf. 587, Miskolc 3531, Hungary
   
         E-mail:        tothne.ibolya@uze.net 
   
         Telefon:       46-714-565