Együttlét

(P) Ismét együtt ültünk a megszokott helyünkön, most Magi is csatlakozott hozzánk, Ági Éva és Viola maradtak a gyerekekkel, békésen alszanak, angyalok. Vili, Tomi, Tibi és Laci voltak velünk, tegnap Zsuzsi, Kornél, Anyu és Tibi. Megbeszéltük a legégetőbb dolgokat, volt egy kis nézetkülönbség, nem mindenki értett egyet, van aki máshogy lát, nincs kikristályosodott véleménye, vagy csak nem akarja elárulni. Ez hangulattól is függ. Meg a társaság összetételétől, természetesen.
Van aki azt gondolja, hogy néhányan közülünk egyenlőségjelet tesznek a mo.-i cigánykérdés és az itteni arabkérdés között. Súlyos tévedés.
Tibi beszélt a tulajjal, jól megy neki a kávézó, az egyik pincérnő cipruson volt, Keren-nek hívják, mi sokan vagyunk testvérek, titok, hogy mennyien. A tulaj kocsija nem valami menő, az a típusú gyerek, aki inkább befekteti a pénzét. Jól megforgatja.
Volt a szomszéd asztalnál két rendkívül furcsa figura. Többen helyet cseréltek közülünk, hogy ők is láthassák a jelenséget. Ez az ügy kb. negyed óráig kötötte le a figyelmünket.
Ki a legmagányosabb közülünk?
28/09/2003

Mindenkinek mobil

(P) Mától minden Franknak van mobiltelefonja, miután Apu és Benjámin is beszereztek egyet-egyet.
Van, akinél három készülék is található, van, ahol kettő, vagy egy. Vili nem szereti ha telefonálnak neki, ezért sokszor kikapcsolja, Zoli elvesztette az övét, de a becsületes megtaláló visszavitte neki a tengerpartról. Egyszer én is elvesztettem, de megtaláltatott. Mindig újabbakra cseréljük a készülékeket, versengés van, kié jobb, olcsóbb, kisebb, kényelmesebb, stb, csupa fontos dolog. Némelyik csak ivritül és angolul tud, mások oroszul és magyarul is, és a világ összes többi nyelvén. Zsuzsi telefonja az enyém, kölcsönbe kapta tőlem, ezzel Reuven károsult, mert neki szántam. Sok készülék nagyon szépen zenél, csupa élvezet halgatni, én például sokszor azért nem válaszolok a hívásokra, mert végig akarom hallgatni a csörgést. Majd később visszahívlak... A munkahelyi telefont többször földhözvágtam a mérgem levezetése érdekében, de nem használt. Tomi telefonja is jó, szépen villog.
17/09/2003 

Hármas szülinap

Harmas szulinap (P) Hármas szülinapot ünnepeltünk a hétvégén: Anyu 58, Ági 25, Benjamin 18 éves. Tibi kivételével mind a tizenegy gyerek itthon volt, bográcsgulyást készítettünk a város mellett, este heten elmentünk kávéházba. Ez mostanában hagyománnyá vált, megnyílt az új sétálóutca, néhány takaros kis kávézóval, nem volt biztonságiőr, valaki mondta is közülünk, jó lesz vigyázni, a palesztinok mostanában (éppen a múlt szombaton) újra robbantanak kávéházakat ártatlan ifjakkal, mint amilyenek mi is vagyunk, ha körben ülünk, mindenki figyelje a maga irányába a gyanús alakokat. Vili a családi vállalkozás filmkészítéses verziójáról győzködött minket, miután Zoli néhány héttel korábbi énekes együtteses verziója elhalálozott, mielőtt megszületett volna. Violának szántuk a női főszerepet, Vili igazgatónak gondolta ki magát. Tomi a termeléssel szerzett pénz fontosságát hangsúlyozta, és a kamera megvétele előtt mindenképpen lakást kell szerezni - fűzte hozzá. Tominak néha eredeti ötletei vannak. Több mint hetvenen voltunk a kávéházban, megszámoltam, mindenki vidám volt, gondtalan, tipikus robbanás előtti hangulat. Valaki meg is jegyezte, hogy jobb lenne, ha mennénk, fél egy kicsit, mirre mi lehurrogtuk, és kioktattuk, hogy ha elmennénk, akkor megadnánk magunkat a terrornak, Arafaték épp ezt akarják, hogy ne menjünk kávéházba. Maradtunk. Csak éjszaka kettő körül mentünk haza.
13/09/2003