Beni, Tibi, Noah, Tomi, Apropo
Noah, Benjamin es Tomi Tomi es Noah (P) Benjámin bevonult, rá néhány napra (az első hétvégén) mindjárt kimenőt kapott, elment Tibihez Jeruzsálembe, ott meglátogatta Noah és Tomi, Tibi lefényképezte őket, elmentek az Apropo kávéházba, amit néhány éve egy öngyilkos merénylő felrobbantott, kávéztak, beszélgettek...
Bendzsó mundérban! Hihetetlen!!
29/03/2004
Megint Ramot
Zsuzsi es Kornel(P) Zsuzsi és Kornál úgy tűnik otthagyják a déli mosávot és visszatérnek a Genezáret melletti Ramot-ba, de egy másik zimmer-ben fognak dolgozni. Zsuzsi állandó lakos státusza lassan formálódik.
27/03/2004
Két mondat
Apu(Apu) Benjámin bevonult, e mostani hétvégét Jeruzsálemben töltötte Tibivel, aki meghívta valami katonai ünnepélyre, s remélem a gyülekezetbe is ellátogatnak. Mi Lacival együtt, hármasban vagyunk, ebédre Péteréket várjuk.
27/03/2004
Vili marad
(P) Vili két héttel meghosszabbította Mo.-i tartózkodását, úgy néz ki, csak Peszach után jön vissza. Lehet, hogy Ágival együtt lemennek Papához Tompára.
25/03/2004
Ági: Shalom Otthoniak!
Agi(...) Eddig az ittletem minden pillanatat elvezem (!), Pesten Andival jokat beszelgettunk, vasarolgattunk, itt Miskolcon fogorvos... Tenyleg elvezem a jol ismert helyeken koborolni, belecsoppenni a "regi" vilagba, telies, borus idobe meg minden. A csaladtagokkal jo talalkozni, nem erezzuk a harom ev "kiesest". Folyt.
Nőnap
Virag AnyunakAnyu ezt a cserepesvirágot kapta tőlem nőnapra. Viola szobájának ablakában díszeleg.
Búcsú Bendzsótól
Bendzso sakkozik(P) Benjámin ma még polgár, holnaptól katona lesz, három év múlva újra polgárrá válik. Fontos nap ez, tele várakozással, izgalommal. Elmentünk Tibi, Laci és Bendzsó a Művész kávézóba szerény búcsút venni legfiatalabb öcsénktől. Az Úr legyen oltalmazója a harcmezőn.
24/03/2004
Keter
Laci(P) Laci néhány napja a Keter műanyaggyárban dolgozik, nehéz a munka, a legtöbb munkás arab, vagy orosz, de a svájci út előtt kell egy kis pénzt gyűjteni.
24/03/2004
Tomi 28
Tamás ma 28 éves, sok boldog születésnapot! Ha az "Ad mea eszrim!" (120 évig éljen!) kivánság teljesül, akkor még van 92 éve.
Tomi, előtted az élet!
21/03/2004
Megiddo
(P) Kirándulni voltunk a gyülekezet egy részével Megiddo környékén. Zsuzsi és Kornél is csatlakoztak hozzánk, szép helyeken jártunk. Néhány kép az albumban.
20/03/2004
Kötés
(Anyu) Viola betegszabadságon van tüszös mandulagyulladással, és sálat köt. A lányokra most rájuk jött, hogy kötni akarnak. Éva, Zsuzsi, Viola széthordják a kötőtűimet, mert Ők most kötnek (Magi is köt /Peti/). Persze mindegyiket megtanítottam kötni, még a Kurucz utcában, de némelyik már elfelejtette. Most aztán újra kezdik. Örülök neki, mert ez legalább hasznos elfoglaltság, és jó, ha a lányok tudnak ilyesmit. Viola már belejött, mint kiskutya az ugatásba. Már többféle mintát is tud.
17/03/2004
Ági is repül
Agi(Anyu) Ágicánk már megkapta az útlevelét, megrendelte a repülőjegyét. Három éve nem járt Magyarországon, nagyon hajtós idő van mögötte, a fogai is alaposan orvoslásra szorulnak, és itt, mint köztudott olyan árakat kérnek, ami a mi jövedelmünkhöz képest csillagászatinak tűnik. Így, hát a mi kislányunk is összeköti a kellemest a hasznossal, és a látogatások közötti időben a fogait is megjavíttatja Miskolcon.
15/03/2004
Vili Judit Purim
Purim Marom (P) Vili és Judit hétfőn látogatják meg Iliéket. Robiéknál már voltak, de a miskolci utat Judit betegsége és purim ünnepe miatt egy héttel elhalasztották. Még Mo.-ra való utazása előtt Vili megkért, hogy rajzoljak valamit a purimi plakát illusztrálására, de mivel nem volt rá időm, más rajzolt. A fesztivál szervezésében Judit oroszlánrészt vállalt. Program
13/03/2004
Benjámin lába
(P) Benjáminnak - közvetlenül a bevonulása előtt - probléma van a lábával, nagyon fáj neki. Elment az orvoshoz, komolyabb csontvisgálatra utalta be. El fogják utasítani a katonai szolgálattól? Benjámin nem így képzelte el...
12/03/2004
Elismerés
Petikem!
Minden elismeresem a honlapodon vegzett munkadert.
Jo otlet volt sajat domaint jegyeztetned, megerdemelte mar ezt az elorelepest a honlap.
Tomi
11/03/2004
Újabb képek
Oviba, iskolaba indulas elott(P) Valakitől (Éva) bírálatot kaptam, hogy nem frissítem az albumot, ezért felraktam még 40 képet. 24 kép Robiékról, 16 Petiékről. A rólunk készült képeket az Éva új lakóhelyén tett látogatásunkon, egy gyülekezeti kirándoláson és a Purimi maskarákról készítettük (Reuven-haramia, Doron-Micimackó, Eytan-dalmátkutya). Micsoda maskarákat láttam az utcákon az elmúlt pénteken...! Itt Izraelben felnőttek, idősek is beöltöznek, így mennek munkába, bankba, gyülekezetbe...
08/03/2004
Robiék
Robi es csaladjaKati március végére, április elejére várja a következő babát, íme néhány kép ízelítőül az idősebb csemetékről, a szülőkről és a nagymamáról.
Újra kettesben
(P) Kevesebb mint 3 hét múlva Benjámin bevonul katonának, és így Apu és Anyu 37 év után újra csak ketten lesznek a lakásban. Hogy elszálltak az évek!
03/03/2004