Eilat
Laci Eilat-ra akar lemenni dolgozni, több volt katonatársa  is ott dolgozik, van bőven munka a nyári turistaszezonban.
30/06/2004
Térkép
Karmiel (P) Felraktam Karmiel térképét azok kedvéért, akik még nem voltak a városban. A fenti fekete pont jelöli a mi lakásunkat, a lenti az apuékét. A kettő között levő pontvonal jelöli az oly gyakran megtett útvonalat, mikor egymást látogatjuk.
27/06/2004
Ehud
(P) Tel Aviv-ba mentünk családostul, levittünk Vilinek egy másik  tv-t, kimentünk a tengerpartra, a gyerekek nagyon élvezték, Tomival elmentünk egy Ehud Banai koncertre, nagyon jó volt. Voltunk, láttunk, mentünk, győztünk...
26/06/2004
Barangolás
Olvastam Peti írását, hogy nagy szeretettel várjátok a Frank család ittmaradottait is. Szerintem - ahogy egyszer szavaztam is az oldalatokon -, ki fognak költözni, csak ők már nem olyan rugalmasan.
Remélem Benjámin azóta sikeresen landolt első ejtőernyős ugrása alkalmával! Bár én is kipróbálhatnám egyszer!
A fogorvosnál alkalmazott nevetőgáz történetedet megosztottam már jópár emberrel, mert nagyon tetszik. Létre is hoztam egy alapítványt...
26/06/2004                                            folytatás >>
Vendéglátás
(Vili) Most a hetvegen 7 Frank is megfordult itt a jaffoi lakasunkon; remelem eljon az ido amikor Ilit és Ibit is vendegul lathatjuk.
19/06/2004
Hogyan reagáltak
(P) A honlap megújulásával kapcsolatban véleményt és tanácsot kértem a családtagoktól, az alábbi reagálások érkeztek eddig:
(Ági) Elso nekifutasra tul erosnek tuntek a szinek, talan csak szokatlansaguk miatt. Igy, masodszorra nem is olyan rossz. Az uj fooldalhoz: "megijedni"- pontos "j"-vel!... 
(Robi) Miért kérded a véleményünket, ha úgyis "ezt kell szeretni"? Egyébként szerintem átláthatóbb lesz, viszont jobb lenne ha maradnának a melegebb pasztel színek.
(Anyu) Csak akkor nem sajnálom, hogy új honlapot készítesz, ha olyan lesz, ha ádesapád és mennyei Atyád is örömét leli benne.
(Tomi) Jó ötlet a kék szín.
Ennyi az írott vélemény, szóban Vilitől, Tibitől Zolitól, Tomitól és Lacitól kaptam véleményt, biztatást. Hol vannak a többiek? Sanyi, különösen a te szakértői véleményed után epekedem...
Kicsit később: (Éva) En azt hiszem az elsok kozott reagaltam a honlap uj formajaval kapcsolatban szoban, de engem kihagytal a felsorolasbol, pedig en is a csaladhoz tartozom..."...kivul maradt Sun Balazs.." 
19/06/2004
Kisérő
(P) Laci új munkája: kiránduló és táborozó fiatalok csoportjainak biztonsági és egészségügyi kisérete. Reuven julius 19-23 között hívő gyerektáborban lesz a Genezáret alatt, a Jordán határ mellett. Lehet, hogy Laci fogja szavatolni biztonságát és testi épségét?
19/06/2004 
Ikrek
Ili es Ibi (P) Ilinek és Ibinek születésnapja van, fel lehet köszönteni őket telefonon, e-mail-ben, élőszóban, levélben, nagy összegre kiállított csekkel...
19/06/2004
Első ugrás
(P) Benjáminnak holnap lesz az első ejtőernyős ugrása, drukkoljunk, hogy sikerüljön neki minden baj nélkül földet érni.
19/06/2004
Röviden
- Apu és Anyu juliusban magyarországra látogatnak.
- Kornél (Zsuzsi barátja) testvérét nem engedték be az országba (?), hazaküldték a reptérről.
- Zsuzsiék átköltöztek Ramot-on belül egy másik házba.
Kik voltak, mi volt
(P) Ezen a hétvégén Apu, Anyu, Peti, Ági, Tibi, Laci, Viola és Benjámin voltak itthon, rajtuk kívül természetesen Magi, Reuven, Doron, és Eytan is ott ült a gazdagon terített szombati asztalnál (zöldséges "nyakleves" csirkemájjal, Frankné módra +sólet+kétféle süti, az egyiket Margó sütötte,+behűtött dinnye+kávé, annak, aki kért).
19/06/2004 
Bevándorlók
(P) Két, harmincas, negyvenes éveikben járó házaspár (+6 éves gyerek) alijázott Miskolcról áprilisban, itt laknak a karmieli befogadó központban, ma este hétre vagyunk anyuékhoz hivatalosak vacsorára, a bevándorlók is ott lesznek, beszélgetünk majd...
16/06/2004
Pro és kontra
Pro es kontraEgy többszáz éves, svájci hegyekben található faházban bevésett írások (a legrégebbi 1780-ból) közül kettő: bal oldalt egy 1939-ből való horogkereszt, jobb oldalt Laci által bevésett "Izrael él" héberül, dávidcsillaggal... (ez a legfrissebb).
04/06/2004
Képek Svájcból
(P) Tibi Laci svájci útja megér egy albumot, a fotókat szinte találomra válogattam a nagy kötegből.
03/06/2004
"Este" margójára
(Ili)  Mennyire ismeritek (Frank-tesók) egymás IGAZI örömeit, gondjait, belső életét? Ezeken az un. "frankos összejöveteleken" milyen az alaphang? Néztem a nevető arcokat: olyan jó lenne köztetek lenni!! Ugyanakkor volt bennem egy kis félelem: vajon, mennyire találnánk meg a közös hangot?
(Peti: Biztos megtalálnánk.)
01/06/2004