Hírek
Itt a nyár és vele a „vándorlás időszaka”, imádkozzunk a nyaralókért, de az ittmaradottakért is. Tartsuk egymással a kapcsolatot.
Az Ovadia család Németországba repül egy kéthetes zsidó-arab konferenciára...
folytatás >>
Néhány dolog a gyülekezetből
- Örülünk, hogy Susu sérülés nélkül visszajött a tartalékos szolgálatból, ahol lehetősége volt bizonyságot tenni társainak.
- Zahava február végén bemerítkezett a Földközi tengerben.
Folyt.
Zsidók és izraeliel
"Zsidók és izraeliek vagyunk, mint minden más zsidó és izraeli: fizetjük az adókat, szolgálunk az Izraeli Hadsereg minden egységében, a világ különböző államaiból érkeztünk, és Izrael Állam városaiban, falvaiban élünk. Vannak közöttünk fiatalok, idősek, kedvesek és kevésbé kedvesek" (Kik vagyunk)
Jehudim Mesihim
"Jehudim Mesihiim (Krisztushivö Zsidók)- ez a neve az izraeli hivöknek. Itt nincsenek egyházak (katolikus, református, baptista,...stb), legalábbis a zsidóknál. (Egy közeli, kb. 5000 lelket számláló arab településen például van baptista, római és görög katolikus, copf, református, és egy számomra eddig ismeretlen gyülekezet is.)" (Karmiel)
Karmiel
"Hetven valahány hivö gyülekezet található az országban 6000 hivövel. Nincs egységes hitvallás, vagy liturgia, a gyülekezetek laza kapcsolatban vannak egymással, mindegyik a maga stilusát követi: ultrakarizmatikustól az ultraortodoxig minden megtalálható." (Karmiel)