Zoli és az Azrieli
Az Azrieli felhokarcolok (Foto:Peter)(P) Zoli az Azrieli-ben (egy Tel-Aviv-i felhőkarcoló tövében lévő nagy bevásárlóközpontban) dolgozik, gyümölcslevet készít, és árulja a népnek.
11/05/2004

Zoli munkahelyet változtat. Valószínű új bevándorlóknak fog héber dalokat tanítani, annak az állami szervezetnek alkalmazásában, ahol Noa is dolgozik. Ezen kívül a Tel Aviv-i Kamarakórusban énekel, de úgy néz ki, hogy felvették az Izraeli Filharmonikusokhoz is. Az előbbiekkel nemsokára elutazik egy kéthetes ausztriai-németországi koncertútra. Mindez kedvére való, és a jövedelme is több lesz.
11/02/2004

Zoli(P) Zoli a "Kolégium Tel-Aviv" kamarakórusban énekel, a kórustagok betanítás nélkül olvasnak kottából (blattolnak?), Zoli szerint még soha nem dolgozott ilyen képzett énekesekkel. Nemsokára elutaznak egy kéthetes ausztriai-németországi koncertútra. Öt koncert, 3000 sekel (670 dollár) nem rossz arány. Zolit megkérték egy ötperces magyar repertoár betanítására és levezénylésére is. Ma este lesz az öcsike meghalgatása az Izraeli Filharmonikusoknál.
Mindezeken túl Noa munkahelyén kapott ajánlatot, új bevándorlókat fog izraeli dalokra tanítani.
09/02/2004

Zoli elvesztette a mobilját, az új készülék száma: 066-821-788
09/02/2004

(P) Zolinak nagy zenei sikerei vannak a kibuczban. Többször is fellépett a rögtönzött együttesével nagy közönség előtt, és -elmondása alapján -nagy tapsot kaptak, Legutóbb a Függetlenség napi ünnepségen arattak sikert. A konyhán is kitűnik hozzáértésével, úgy tűnik, hogy az ulpán (nyelvtanfolyam) végén továbbra is a kibuzcban maradhat.
09/05/2003

(M) Ma erkezik az orszagba Dobos papa es Imre.Egyre tobb csaladtag teszi tiszteletet ezen a videken. Zoli is itt tolt fel evet. Egy idos bacsit gondoz itt Karmielben, es kozben ugy tunik sikeresen keszulodik a zenei karrierje. Bekapcsolodott nehany korus munkajaba, felkertek vezenylesre, sot meg egy korus-turnet is kilatasba helyeztek. Ez azert figyelemre melto, mert itt az uj bevandorlo zeneszek "elvesznek" altalaban - telitett a piac. Zoli biztato elojelek birtokaban donthet majdan a kivandorlas mellett. Nagyon jo lenne minel tobb csaladtagot itt tudni mellettunk.
15/12/1998

(M) Hetvegen Frank Zoli korusprobat tartott nalunk a gyuliben. Nehany ismetles utan Ruben fennhangon fujta a szoprant velem egyutt a konyhaban. Persze nem tokeletesen, de hangnemen belul maradt, es nagyjabol stimmelt a dallam. Rengeteg dalt tud mar magyarul es heberul is. A szoveg is egyre pontosabb.
04/11/1998

Az elmúlt évszázadok alatt Közép-Európa zsidósága létrehozott egy virágzó, jiddis nyelvű zenei kultúrát, amely azonban a Holokauszt szörnyű tragédiája óta csak nyomokban maradt fenn Magyarországon.
Ezt a zenei örökségünket igyekszik feleleveníteni a Marom konzervatív-cionista ifjúsági szervzet Kórusa - röviden Marom Kórus - melynek tagjai 18-35 éves fiúk, akik élő klezmer kíséret mellett 2-3 szólamban éneklik elsősorban a hagyományos jiddis dalokat, de liturgikus héber imadallamokat és újhéber kórusműveket is.
A kórus karnagya Frank Zoltán, aki egyéb kórusaival már jelentős sikereket ért el a magyarországi zeneéletben, és mint karnagy 1999-ben megnyerte az Országos Ifjúsági Karvezető Verseny-t.
Várunk minden énekelni szerető, jó hallással rendelkező fiút, aki szívesen megismerné és művelné ezt a rendkívüli sodró erővel rendelkező stílust. Próbáinkat hétfőnként este fél nyolctól fél tízig tartjuk a Bethlen-téri zsinagógában. (István utca 16)
Érdeklődni Frank Zoltánnál lehet a 06-20-4282301-es telefonszámon.


Zoli

Született:    1972 április 25, Kazincbarcika
   
         Cím:            Nachal Oz, Tel-Aviv, Israel
   
         E-mail:        zoltanfrank@hotmail.com
   
                             karvez@hotmail.com
   
         Telefon:      972-66-827-188