Dél-Amerika?
Viola leszerelés után Dél-Amerikába szeretne menni néhány hónapra kirándulni.
24/04/2004
Kielégítő
(M) A biztonsági helyzet kielégítő, az utak és a kirándulóhelyek zsúfoltak. Viola tegnapelőtt volt Jeruzsálemben az óvárosban, s megdöbbenten tapasztalta hogy turisták tömkelege lepi el a helyet. Ilyet kb. négy éve nem látott. Biztató.
Molnárék már több mint egy hete itt vannak, szerintem jól érzik magukat. Nálunk csak egyszer jártak, azóta nem beszéltünk -az országot járják.
11/04/2004
Viola 20 éves
Viola hazaerkezik a bazisrol (P) Viola 20 éves lett, boldog szülinapot! Móni készített róla 3 képet.
02/04/2004

(A) Viola leszerelési szabadsága augusztusban kezdődik. Arra gondolt, egy bizonyos időre esetleg marad még a hadseregben, ugyanebben a beosztásban, de persze polgári alkalmazottként, és elég jó fizetésért. Addig, amig az Úr ki nem rendel egy jobb munkalehetőséget, s aztán ő is szeretne tovább tanulni.
11/02/2004

Jo reggelt Viola (P) Viola nagyon szeret gitározni. Ölébe veszi a gitárt, megpengeti, szól a húr, aztán elhal, majd újra megpengeti, ezt csinálja folyton. Énekel is hozzá. Általában különféle slágereket dúdol, vagy rendesen énekel, rendszerint elcsépelt slágereket. A slágerek eleve elcsépeltek, nem mind, de többnyire.
Ha sokan vagyunk a lakásban félrevonul a hálószobánk magányába, felül az ágyunkra és ott gitározik magában.
A bázison azt mondják, hogy határozott lány és kissé erőszakos. Ezt otthon is mondták már. Néha összeverekszik Ágival, vagy Benjáminnal, olykor Tomit, vagy Tibit püföli, de engem még nem ütött meg. Rendszerint együtt focizik a katonai tábor legényeivel. Egyszer az egyik fiú kijelentette, hogy ő nem hajlandó lánnyal focizni, mert akkor nem rúghat erőset.
Viola már nagylány. Érett.
Hadar ha magyarul beszél, de ha ivritül, akkor is. Nincs akcentusa már, jól beilleszkedett itt Izraelben.
Levelet írt valakinek, kértem, hogy adjon át belőle bizonyos részeket az interneten való közzététel végett, de nem egyezett, bele. Mi köze másnak hozzá? Mondta. Végül is igaza van.
Mostanában mindig puskával van, mert már kijáráskor is kötelező. Terroristák mindenhol előbukkanhatnak, szól a legújabb haditaktika. Legutóbb egy katonai táborba törtek be és megöltek többek között két katonalányt is, akik puska nélkül voltak. Biztos emiatt találták ki ezt a legújabb szabályzatot.
Viola elég jó katonalány. Jól néz ki katonai felszerelésben, a puska is illik hozzá ahogy ott lóg az oldalán. A múltkor meleg takarót vittünk neki, mert az éjszakák hűvösre fordultak ott fenn a hegyekben. 27/10/2003

(Anyu) A hét végén a lányokon kívül mindenki itthon volt.Hat lányunk közül egy sem!...Pedig, mi őket is szeretjük, és hiányoznak nekünk. A hangjukat hallottam ugyan az ittenieknek, telefonon, az is jobb a semminél, de nem az igazi. Violát meglátogattuk egy fél órácskára, melegebb takarót vittünk neki, mert fázott. Peti vitt el bennünket vacsora után. Meghívtak minket vacsorára tegnap. Margó nagyon finom vacsorával várt minket. Sajtos kiflit sütött (nagyon jó érzéke van a sütéshez), és vagy ötféle salátát, salátaöntetet kínált hozzá. Somlói galuska zárta a sort. Violának is küldött belőle. 19/10/2003
(M) Tibi es Laci katonaskodnak, nehez idok... Tomi elkedte felsofoku tanulmanyait, s a merkaz klitabol ujra a szulokhoz koltozott. Viola es Bendzso tanulnak. Rubi ujabban szombatonkent attelefonal a szulokhoz, hogy "varjuk a vendegeket", ami legtobbszor meg is valosul. Ugyhogy viszonylag rendesen talalkozunk veluk. 21/12/2001
"Igéretem ellenére mégsem részletezek most semmiféle dolgot, a következő ok miatt: Viktor két óra körül elment sétálni (amikor jöttem haza suliból, pont találkoztam vele - a kenyon felé tartott). Anyunak azt mondta, hogy csak egy kis időre megy, hamarosan visszajön. Most este tíz óra van, és Viktor még nincs itthon...
Nem tudom hol kószál, mit csinál, remáljük semmi baja nincs. Apuék persze aggódnak, és joggal!
Nem tudom mi lesz ezzel a gyerekkel..."
19/05/2002

"Anyu mesélte, hogy Peti imádkozik a kicsikért, hogy megtérjenek... Aggódik ugyanis, hogy mivel már egy ideje nem járunk gyülibe, rossz útra térünk. Hogy oda ne rohanjak..."
13/01/2001