Ehud
(P) Tel Aviv-ba mentünk családostul, levittünk Vilinek egy másik  tv-t, kimentünk a tengerpartra, a gyerekek nagyon élvezték, Tomival elmentünk egy Ehud Banai koncertre, nagyon jó volt. Voltunk, láttunk, mentünk, győztünk...
26/06/2004
Noah
Noah telefonal (Foto:Tomi) Ha még nem ismernétek Tomi barátnőjét, íme néhány kép róla.
Beni, Tibi, Noah, Tomi, Apropo
Noah, Benjamin es Tomi Tomi es Noah (P) Benjámin bevonult, rá néhány napra (az első hétvégén) mindjárt kimenőt kapott, elment Tibihez Jeruzsálembe, ott meglátogatta Noah és Tomi, Tibi lefényképezte őket, elmentek az Apropo kávéházba, amit néhány éve egy öngyilkos merénylő felrobbantott, kávéztak, beszélgettek...
Bendzsó mundérban! Hihetetlen!!
29/03/2004
Tomi 28
Tamás ma 28 éves, sok boldog születésnapot! Ha az "Ad mea eszrim!" (120 évig éljen!) kivánság teljesül, akkor még van 92 éve.
Tomi, előtted az élet!
21/03/2004
Elismerés
Petikem!
Minden elismeresem a honlapodon vegzett munkadert.
Jo otlet volt sajat domaint jegyeztetned, megerdemelte mar ezt az elorelepest a honlap.
Tomi
11/03/2004

Gyász

Az Elmúlt helyét keresem,
mozdulatait utánzom, szeretnék része lenni,
megérteni meg nem érthető gondolait,
vágyom utána,
fáj elviselhetetlen távolléte.
Gondolatim lehúzó örvénye elől lelkem
Pachelbel múzsájának évszázados varázsában keres menekvést,
lábaimat magam alá húzva
csigaként vonulok vissza bennsőm zárt világába.
Magamhoz szólok, hisz nincs kihez beszéljek,
régi ismerősként szólítom meg önmagamat.
Az Elment felé szállanak gondolataim,
de magamat siratom.

Karmiel 2003-11-10


Az álmodó vándor

Még álmodom, még remélek,
Egy szebb holnapról, mosolygós társról, ki el nem hagy,
Fáról, virágról, és, és talán még valami másról...

Utam keskeny, sokan jönnek szembe,
Bölcsek, erősek, gazdagok és szépek, mind

Rámnéznek és mondják
: utad téves,

S mosolyuk oly édes.

Vagy álmomból felráznátok,
Ti, kik lesitek bukásom?

Rajtam kivül nincsen másom
Reám szemből nézzettek.

Lelkem fáradt, nyugalom után eped,
Nem, nem hullajtok könnyeket, de te
Ki vagy, ki mellettem lépkedsz,
Tudom hozzám tartozol,
Mégsem ismerlek, hiába kérlek
Súgd neved gyengén fülembe.

Álmodom, tudom, nem sokáig már,
Képzelek szépet, de vajh mit hoz a végzet,

Fát, virágot, vagy, vagy egy más világot

Karmiel 2003–12–01


(P) Éva átköltözött Haifán egy másik helyre, egyenlőre egyedül van, de egy kis lakásátalakítás után szeretne társbérlőt fogadni. Anyu, Tomi, Tibi, Laci, Bendzsó és én segítettünk neki a pakolásban.
29/01/2004

Tomi(P) Tamás, miután elkészült a projekttel, leadta azt és ezzel gyakorlatilag befejezte főiskolai tanulmányait, lement Tel Avivba albérletet és munkát keresni. Lehet hogy Zoli is csatlakozik hozzá, mondván, hogy mégsem neki való a kibuci élet. A netanyai kórushoz Tel Avivból is le tud járni. Valószínű egy Ramat Gan-i felújított, kétszobás, bútorozatlan lakást fognak kibérelni. Később Vili is csatlakozik hozzájuk?
07/12/2003

(P) Tomi leadja a projektet és továbbindul, vasárnap költözik le Tel Avivba.
02/12/2003

(P) Tomi projektet ír, aztán ha kész lesz, majd meglátja hogyan tovább. Egyenlőre a projekttel van elfoglalva.
19/11/2003

(P) Tibi ma végleg leszerelt a hároméves katonai szolgálatról, ezentúl "csak" évi 32 napot kell szolgálnia tartalékosként - Hebronban. Szerényen ünnepeltünk hármasban (Tomi, Tibi, én) a konkurens kávéházban.
Ma voltak a helyhatósági választások is, este fél tíz után, néhány perccel az urnazárás előtt rávettem magam a szavazásra, a jelenlegi polgármesterre adtam a voksom, mert annak ellenére, hogy roppant ellenszenves, nagyon jól csinálja a dolgát. A családból rajtam kívül csak Tomi szavazott. A 40%-os részvételi arány Izrael történetében az eddigi legalacsonyabb.
28/10/2003

(P) Este heten elmentünk kávéházba. Ez mostanában hagyománnyá vált, megnyílt az új sétálóutca, néhány takaros kis kávézóval, nem volt biztonságiőr, valaki mondta is közülünk, jó lesz vigyázni, a palesztinok mostanában (éppen a múlt szombaton) újra robbantanak kávéházakat ártatlan ifjakkal, mint amilyenek mi is vagyunk, ha körben ülünk, mindenki figyelje a maga irányába a gyanús alakokat. Vili a családi vállalkozás filmkészítéses verziójáról győzködött minket, miután Zoli néhány héttel korábbi énekes együtteses verziója elhalálozott, mielőtt megszületett volna. Violának szántuk a női főszerepet, Vili igazgatónak gondolta ki magát. Tomi a termeléssel szerzett pénz fontosságát hangsúlyozta, és a kamera megvétele előtt mindenképpen lakást kell szerezni - fűzte hozzá. Tominak néha eredeti ötletei vannak...
13/09/2003

(P) Tomi befejezte két éves programozói tanulmányait, valószínűleg egy év múlva elkezd egy másik egyetemet, addig pedig abban a kibucban fog dolgozni, ahol Zoli és Vili is él...
09/08/2003

(P) Tibi, Peti, Laci és Tomi óriási vitát folytatott a palesztinkérdésről. Bonyolult egy ügy...
26/04/2003

(M) Tibi es Laci katonaskodnak, nehez idok... Tomi elkedte felsofoku tanulmanyait, s a merkaz klitabol ujra a szulokhoz koltozott. Viola es Bendzso tanulnak. Rubi ujabban szombatonkent attelefonal a szulokhoz, hogy "varjuk a vendegeket", ami legtobbszor meg is valosul. Ugyhogy viszonylag rendesen talalkozunk veluk.
21/12/2001

(M) Tomi egyetemi elokeszitore jar, az elvonalban van. Helyet kapott a Merkaz Klitaban, jelenleg ott lakik. Meglatogattuk ot. Erdekes volt ujra ott lenni -eloszor, miota 4 eve elkoltoztunk onnan. Szinte hihetetlen, hogy csak 4 ev telt el.
11/01/2001

(M) Anyuka elég sokszor gyengélkedik, de az Úr mindig megerõsíti. Nagyon sokat dolgozik –jó kedvvel, jó lélekkel. A gyerekek szépen haladnak a tanulmányaikkal. Apuka tanul, ír, segít Ili néninek. Tamás jó néhány hónapja már izraeli állampolgár. Jelenleg az alapfokú nyelvtanfolyamot végzi, s reméljük hamarosan egyetemi elõkészítõn folytatja majd. Egyébként pedig az Úr szeretõ kegyelmére bízzuk, hogy „szóljon a szívéhez”, õ bizonyosan ismeri a módját.
29/04/2000

(M) Tomi megkapta az alija-engedelyt, holnap utazik Mo.-ra. Csomagolas, bucsuzkodas, aztan irany vissza. Delutan meg atjott hozzank. Utkozben Rubikat egyszer csirkefogonak nevezte. Reuven hatarozottan kikerte maganak: “en nem vagyok csirkefogo, hanem muvesz ur...”
09/02/2000

(M) Izraelben megkezdodott a nyari szunet. Tibi az iden erettsegizett, az evzaron kituntetest kapott. Nem volt konnyu dolog. Tibi ugy latom szereti a kihivasokat,  megprobalni magat. Szerintem az egeszseges ifjukor jellemzoje ez. Tanulas mellett dolgozik is a helybeli MacDonalds-ban. Vili augusztusban keszul ki egy cionista vezetokepzo tanfolyamra, Tomi pedig ugy nez ki, oktoberben alijazik majd.
05/07/1999

(M) Vili es Tomi egy Tel-Aviv-i kozvetitot vettek igenybe, de csak a sokadik hely volt  megfelelo. Fel evet dolgoztak egy kibucban a Genezaret mellett, meg egy fel evet Ein Gediben, egy turista-szallo konyhajan. Az elobbi helyen semmit sem, az utobbin havi 300 dollart kerestek.
26/11/1998

(M) Egy honapja erre jart Matyi, Tomi es Edit. Csak a csaladot latogattuk vegig: Agit jeruzsalemben, Tomit Ein Gediben( Vili epp Magyarorszagon volt ), Karmielt es kornyeket, es mar be is jartuk a legnevezetesebb helyeket. Ket ev ota most talalkoztunk eloszor, jo volt felfrissiteni a kapcsolatot.
31/05/1998

(M) Tomi es Vili hamarosan hazarepulnek, Eva is, Agi talan marad. Szomoru vagyok emiatt. Mar megszoktam hogy gyakran ellatogatnak, itt toltenek akar nehany napot is, eldumcsizgatunk stb... Szoval faj az elvalas. Szulok nelkul nem var rajuk otthon Magyarorszagon, amig sajat otthont nem alapitanak, ezzel ok is tisztaban vannak, aggodnak is miatta. Vannak helyzetek, amikor nehez okosnak lenni.
03/02/1998

(M) Lehet hogy mostanaban erkezik haza Eva es Agi, ugyanis kiderult, hogy csak fel evig hosszabbitjak meg a turista vizumukat. Korabban az is kiderult, hogy a 18 even feluli gyerekek mar nem kaphatnak allampolgarsagot, mivel jogilag ok mar nem zsidok. Igy rovid idon belul Vili es Tomi  is koveti hugukat. Csak egy mod van arra, hogy ok is csatlakozzanak a szulokhoz, hivatalosan beterni zsidonak. Az esetek 90 %-ban ez nem okoz gondot keresztenyeknek sem, altalaban nem firtatjak a kerdest. Kerdes, akarjak-e, vallaljak-e.
19/01/1998

(M) Egy eve elunk Izraelben. Hamarosan az egesz Frank csalad egyutt lesz itt, Peti szulei a napokban kaptak meg a bevandorlasi engedelyt. Eva es Agi  mar nehany hete itt vannak, dolgoznak Jeruzsalemben es egy masik kis varosban. Vili es Tomi ma ejszaka erkezik, ok mosavban szeretnenek dolgozni.
27/08/1997

(P) A 20 egységes telefonkártya 10 sekel, ezzel telefonáltam magyarországra (Vili + Tomi 15 egység, anyu 5 ) van 120 egységes 50-ért, de inkább takarékoskodunk. Érdekes világ ez az itteni, gyertek megnézni. Vendéget lehet fogadni...
03/06/1996

Tomi

Született:    1976 március 21. Kazincbarcika
   
         Cím:            Tel Aviv, Israel
   
         E-mail:        franktomi@hotmail.com
   
         Telefon:       972-54-519-356