Tompára
(P) Vili két héttel meghosszabbította Mo.-i tartózkodását, úgy néz ki, csak Peszach után jön vissza. Lehet, hogy Ágival együtt lemennek Papához Tompára.
25/03/2004

Agi Kedves Otthoniak!
Azt hiszem itt az ideje hogy hirt adjak magamrol. Ilieknel vagyok, a ket lany zeneiskolaba viszi a gyerekeket, a kicsiket hozzak az ovibol, igy most teljes a csend korulottem. En is az elobb erkeztem a fogorvostol - kellemetlen ugy...
Eddig az ittletem minden pillanatat elvezem (!), Pesten Andival jokat beszelgettunk, vasarolgattunk, itt Miskolcon fogorvos... Tenyleg elvezem a jol ismert helyeken koborolni, belecsoppenni a "regi" vilagba, telies, borus idobe meg minden. A csaladtagokkal jo talalkozni, nem erezzuk a harom ev "kiesest". Robiekkal meg nem talalkoztam, hozzajuk vasarnap megyek. Gondolom tudjatok hogy Katit befektettek (jol van, unatkozik), igy hat ott leszek egy hetig (a fog-kezelest ott folytatom).
Tegnap osszefutottam Lajho Gyulaval, orult neki, valtottunk par szot. Zolirol, Vilirol kerdezett. Molnar Moni reggel hivott. Valoszinu vagy ma, vagy holnap felkeresnek, ugy tunik, sok Izraellel kapcsolatos kerdese lesz. Urbanne Magdi (igy jelentkezett be, eloszor azt hittem, teves hivas- no de az izraeli telefonomon, magyarul??) erkezesem utani reggel hivott (honnan tudta hogy itt vagyok??), meginvitalt. Ugy tunik holnap reggel megyunk hozzajuk a ket lannyal.
Mi van meg? Barnus foci kozben elesett, azota szedul hol jobban, hol kevesbe. Ibi ma volt vele az orvosnal, eleg eros agyrazkodas. Szigoruan fekudni kell, ez neki igen nehezen megy...
Danikat most lattam eloszor, csibesz kis kolyok! Az egyik delutan Vili atjott Sanyiekhoz Judittal es a kis unokahugaval, utobbi alig akart hazamenni. Vilivel tervezzuk hogy egyutt megyunk Tompara.
A lanyoknak mar reg itt kellene lenniuk, kezdek turelmetlenkedni. Igy bannak a vendeggel?...
(...)
Anyu! Ha eszedbe jut, miket kell vinni, irdd meg minnel hamarabb, ok?
Puszilok mindenkit, Beninek "gius kal ubehatzlacha"!
agi
25/03/2004

(A) Éva folytatja tanulmányait, közben új lakásba költözött Haifán, és nagyban rendezkedik az utóbbi napokban. Ma is ott segített neki Péter és Benjámin. A tulajdonosok az USA-ban élnek, Ági korábban ott dolgozott egy ideig náluk, Hollandiában. Erre tekintettel, nagyon kedvező feltételekkel adták bérbe lakásukat. Ági is tanul, ezen kivül sokakat korrepetál (olykor egy-egy osztályt is) angolból, matematikából (!), a Főiskola megbízásából, természetesen tisztes órabérért.
11/02/2004

A dugmanit (M) Agi es Eva megkaptak az alija-engedelyt. Agi mostanaban utazik haza bucsut mondani, es osszepakolni, Eva egy kicsit meg szeretne a kibuc vendegszeretetet elvezni. Minden masodik hetveget toltik itt Karmielben.
11/01/2001

(M) Egy honapja erre jart Matyi, Tomi es Edit. Csak a csaladot latogattuk vegig: Agit jeruzsalemben, Tomit Ein Gediben( Vili epp Magyarorszagon volt ), Karmielt es kornyeket, es mar be is jartuk a legnevezetesebb helyeket. Ket ev ota most talalkoztunk eloszor, jo volt felfrissiteni a kapcsolatot.
31/05/1998

(M) Tomi es Vili hamarosan hazarepulnek, Eva is, Agi talan marad. Szomoru vagyok emiatt. Mar megszoktam hogy gyakran ellatogatnak, itt toltenek akar nehany napot is, eldumcsizgatunk stb... Szoval faj az elvalas. Szulok nelkul nem var rajuk otthon Magyarorszagon, amig sajat otthont nem alapitanak, ezzel ok is tisztaban vannak, aggodnak is miatta. Vannak helyzetek, amikor nehez okosnak lenni.
03/02/1998

(M) Egy eve elunk Izraelben. Hamarosan az egesz Frank csalad egyutt lesz itt, Peti szulei a napokban kaptak meg a bevandorlasi engedelyt. Eva es Agi  mar nehany hete itt vannak, dolgoznak Jeruzsalemben es egy masik kis varosban. Vili es Tomi ma ejszaka erkezik, ok mosavban szeretnenek dolgozni.
27/08/1997

Ági

Született:    1978 szeptember 11. Sajószentpéter
   
         Cím:            Merkaz Klita, Haifa, Israel
   
         E-mail:        hagfra@hotmail.com
   
         Telefon:       972-55-959-727