Közös játék

Petieknel (P) Együtt volt a család Tibin és Lacin kívül, akik most Mo.-on vannak. Zsuzsi is eljött Kornéllal. Apuéknál ebédeltünk, aztán átvonultunk hozzánk 'terroristázni'. Előbb az ártatlanok, aztán a terroristák győztek. Késő este még hazaszállítottam Vilit és Zolit  kibucba ahol sorsdöntő és életbevágó dolgokról beszélgettünk. Zsuzsiékat Mocsár vitte haza.
23/08/2003

Vili is alijázott

Talalkozas (P) Vili kijött Izraelbe mint új bevándorló, Zsuzsi mint turista (egyenlőre...). Már csak négyen maradtak Magyarországon: Sanyi, Ili, Ibi és Robi. Tomi befejezte két éves programozói tanulmányait, valószínűleg egy év múlva elkezd egy másik egyetemet, addig pedig abban a kibucban fog dolgozni, ahol Zoli és Vili is él. Zoli befejezte a fél éves héber tanfolyamot, ősztől helyettes kórusvezetőként dolgozik több kórus élén. Vili most kezdi a nyelvtanulást. Éva a Haifai egyetemen tanul (történelem?), e-mellett dolgozik, Ági hasonlóképpen (gyógypedagógia). Tibi ősszel leszerel a hároméves katonai szolgálatról és építészetet szeretne tanulni. Ő jelenleg Magyarországon kirándul Lacival, akinek még van egy éve a hadseregben. Viola már lassan egy éve szolgál egy Karmielhez közeli katonai bázison mint "főfelcser". Benjámin sikeresen leérettségizett, egy háromhetes magyarországi kirándulás után októberben ő is bevonul. Apu és Anyu jelenleg rokonokat, testvéreket és barátokat látogatnak az óhazában.
Mi is nemrég érkeztünk haza onnan a gyerekekkel, jól éreztük magunkat, de alaposan elfáradtunk, rendkívül kellemes az itthonlét ("Mindenhol jó, de legjobb otthon..."). Én most érkeztem haza a gyülekezetből, a testvérek nagy örömmel fogadtak, jó az Úr munkáját látni az életükben.
09/08/2003

Röviden
(P) Tibi, Viola, Laci, Benjámin, Ági, Zoli és Éva ma a Carmel-hegy kenyonjaiban barangolnak, és a tengeri móló végén szemlélik az esti Haifa fényeit, beszélgetnek, énekelnek...
10/05/2003

(P) Tibi, Peti, Laci és Tomi óriási vitát folytatott a palesztinkérdésről. Bonyolult egy ügy...
26/04/2003