"(P) A gyerekek tündökölnek, Magi gyönyörü (bár gyökérkezelt foga miatt időnként savanyú az ábrázata), a lakás tele van bállyal és melegséggel. Újra felfedezem a családomat. Néha elemi erővel tör rám a boldogság eufórikus érzése. Elégedett vagyok, és kiegyensúlyozott.
Szerelmes vagyok Izraelbe, minden merénylet és tervezett gazdasági megszorító intézkedés ellenére. Nem érdekel, hogy Arafat be van-e kerítve, vagy szabadon mozog, azzal sem foglalkozom, hogy nő-e a fizetésem reálértéke. Nagyszerü ez az ország, ez az egyetlen hely a világon, ahol el tudom képzelni az életemet.
Négykézláb mászok a gyerekek után, elbújnak előlem, a hátamra másznak, lovagolnak rajtam és csipkednek. Megrugdosnak. Magi nagy tepsi süteményt készít a kávé mellé, munka után elcsevegünk erről-arról az asztal mellett. Szeretlek Magi! Vettem neki szép új ruhákat, azt cserélgeti, próbálgatja, ma elment furulyázni Rutihoz a zeneiskolába. Az altfurulya kis nehézséget okozott neki, a szopránhoz szokott hozzá.
A méltóságosan magasodó pálmafákkal szegélyezett sétálóutcán sétálok, leülök egy padra, nagyot sóhalytok és arra gondolok, hogy milyen szép is az élet.
Haj, ha tudnák ezt a többiek!"

"(P) Hétvégén a Beit Yedidia konferencia központban voltunk a gyülekezettel. A Karmel-hegyen van az épület, gyönyörű kilátással a Földközi tengerre. Magi ideje nagy részét a gyülekezeti gyerekekkel töltötte, én az utazást szerveztem, és az anyagiakat intéztem. Reuven, Doron és Eitan nagyon élvezték a kikapcsolódást, annak ellenére, hogy Doron influenzás, és Eitan sem teljesen egészséges. A szállodafolyosó végéről rá lehetett látni a szomszédos állatkert tigriseire, húsz méterre alattunk morogtak, éjszaka néha üvöltöttek is. Öreg pálmák, harsány madarak, szép napsütés. Felettünk egy utcával van az Éjféli Kiáltás Beit Salom szállodája. Szombaton ebéd után tettünk egy kis kirándulást a Louis Sétányon, nagyszerű rálátás Haifára, az öbölre, a kikötőre, a távolban Akko, Naharia, Ros Hanikra körvonalaira."

"(P) Kirándulni voltunk a Nachal Calamon-ban. Fákat ültettünk a Keren Kajemet Lejiszrael szervezésében. Kis zászlócskák voltak a földbe szúrva az előre elkészített gödrök mellett, nekünk csak beléjük kellett helyezni a facsemetéket, betakarni a gyökeret földdel, és jól megdöngölni. Reuven két fát ültetett Magi és én egyet-egyet. Megjegyeztem a kis fákat, két év múlva kijövök, és megnézem, hogy megfogantak-e."

"(P) Korán keltünk a gyerekekkel, szaladtunk Tibériásra Évához. Nagyon jó helyen lakik, nagy szalon, tágas erkély nagyszerű kilátással a Kineret-re, a Golán magaslataira és a Hermon hófödte csúcsaira. A gyerekek ki-be rohangáltak, az ajtókat csapdosták, a villanyokat kapcsolgatták. Éva jó vendéglátónak bizonyult, mindenféle finomsággal kínálgatott, mi meg elfogadtuk. Magi csinált egy kis kirándulást a két nagyobbal, én meg a legkisebbel otthon maradtam."