"(P) Azért vagyok nagy támogatója az Izraelbe látogatásnak, mert az ittlét általában kijózanitja az “elvarázsolt” egyéneket. A “pozitiv elvarázsoltak” (Ili-félék) Szentföld és tejjel mézzel folyó ország helyett benzingőzzel, lármával, és szemérmetlenséggel megtűzdelt “büdös és kizsákmányoló” kapitalizmussal fognak találkozni, a “negativ elvarázsoltak” pedig ámulattal fogják megállapitani, hogy egyrészt nem potyog a nyakukba bomba minden utcasarkon, másrész néhány évtized alatt egy csinos kis ország bújt ki a sivatagból virágzó gazdasággal, vidám és elégedett emberekkel."

"(M) Egy ismeros hazaspart megajandekoztunk nehany Rubi art darabbal, es a ferfi fantaziajat megmozgattak a kis muvek. Rendelt maganak, es kollegainak jonehany nevjegykartyat. Computeres jatekokat terveznek, es New York-ba keszulnek egy nagy jatek-kiallitasra. Az elkeszult rajz-illusztracios kartyakat nagy tetszessel fogadtak. Most magamnak is keszitek nehanyat, es felmerem a piacot. Hatha..."

"(M) Nehany het leforgasa alatt donto valtozasok tortentek: Julius 25-en egeszsegesen megerkezett Eytan fiunk. Aranyos, nyugodt gyermek, szepen fejlodik. A ket batyus nagy szeretettel fogadta ot. Atkoltoztunk sajat lakasunkba, berendezkedtunk. E. egy honapot toltott korunkben. Ez ido alatt o toltotte be a haziasszonyi es reszben az anyai (Reuven es Doron) szerepet. Nelkule nem ment volna minden gordulekenyen."

"(M) Nem sokat mozdulunk ki mostanaban. A melletunk levo park bekeidoben a szomszed arab lakossag kedvenc kiruccano-helye, s bar nem hiszem hogy most kedvuk lenne itt tolteni idot, en sem szivesen viszem ki a gyerekeket. Aggaszto a helyzet. Nehany napja a zsido suhancokat is megszallta az eroszak lelke. Valosagos polgarhaborura emlekeztetnek a teve kepei. Itt Karmielben is voltak rendbontasok. Arab autokat dobaltak jom kippurkor, tegnap ejjel felgyujtottak az arab falafeles uzleteket. Allitolag most is nagy csapat fiatal gyult ossze a regi kenyonnal. Ez a helyzet meg sok helyen, ahol viszonylag nagyobb szamban el egyutt a ket nacio. Ha nagyon hamar nem nyugodnak meg a kedelyek, alapjaiban rendul meg az egyutteles lehetosege, s el sem tudom kepzelni hova vezet a dolog."