Advanced Search
2014-06-02 > Home > Család > Vizsgálat
*
* Család
Vizsgálat
2005-08-03

lassan, de okosan megoldotta az egyre nehezedő tesztsorokat, nekem valóban könnyeket fakasztott a szemembe

Vasárnap megvolt a Doron várva-várt vizsgálata. Ahogy előre sejtettem, most minden eddigi döntésünket meg kell változtatni. A neuropszichológus egyértelmű javaslata, hogy maradjon még egy évet az oviban. Így most nyár végén, amikor majdnem mindenki szabadságon van, újra össze kell hívni a szakmai gárdát meg az egyéb illetékeseket. Sok aggódást és fáradságot megtakaríthattunk volna, ha néhány hónappal előbb sikerül nyélbeütni ezt a dolgot. De azért ez még most sem kivitelezhetetlen.

Doron szépen állta a hosszú vizsgálatokat. Reggel 9-től fél egyig, rövid szünetekkel. Az intelligencia-teszteken életkorán túl teljesített, úgyhogy minden kisegítő vagy felzárkóztató iskolai keret elfelejtve. Nyelvi problémái vannak, amit intenzív logopédiai kezeléssel kell orvosolni, valamint szélsőséges önbizalom-hiány amivel pszichológushoz kell fordulnunk.

A tesztek egy részénél Peti ült mellette, más részénél én, s mindketten elérzékenyülten néztük kis középsőnk erőfeszítéseit. Általában nem tudjuk mi foroghat ebben a kicsiny fejecskében, mert hallgatag, nemigen közli gondolatait. S most, hogy lassan, de okosan megoldotta az egyre nehezedő tesztsorokat, nekem valóban könnyeket fakasztott a szemembe. Hát ilyen anyuka vagyok, mit tegyek...

Ebben a hónapban végre itthon vagyok, s élvezem, hogy nincs semmi időkorlátozásunk.
Éjtán és Ruben sokat ül a számítógép mellett, internetes játékokat játszanak, Ruben saját honlapot épít -nem túl eredeti, mondhatni egyáltalán nem az. Ő sokat ül az orgona mellett is. Néhány hónapja beirattuk zeneiskolába orgona szakra. Ügyes, jól megy neki, csak szerintem a tanárnő vehetne egy kicsit gyorsabb tempót nála. A végtelenségig nyúzza ugyanazokat a többnyire bugyuta vagy egyszerű pentaton darabocskákat, s a C-dúr három alapakkordját. Talány számomra, miért nem lépnek már tovább. Rubi jelenleg ezt azzal komenzálja, hogy saját maga ír hasonló szerzeményeket, hasonló színvonalon. Hát, az az igazság, hogy ebben a gyerekben sokkal több van ennél. Amikor csak lehet, el kell kezdenie zongorát tanulnia.

Éjtán mindenkihez csatlakozik, mindenbe beledugja az orrát, s folyton összerugja a port Rubival, vagy Doronnal. Olyan nincs, hogy valamiből kimaradjon. Így hát próbál ő is zenélni, írni, olvasni, építeni meg minden.
Most be kell fejeznem a levelem, s átengedni a helyem a következő nemzedéknek.

Magi

Laptetőre

Doron Magival (Foto:Peti)
Ramvicsorit (Foto:Peti)
Felhív a gyerek
az egyik éjszaka egyedül volt valami sötét helyen, és félelmetes hangokat hallott
Reuven nyaron a toparton Nyár
Nyáron egy kicsit többet vagyunk vízben, úton, vendégségben, és még el sem kezdődött a szabadság...