Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Viola legkedvesebb öve
*
* Nagycsalád
Viola legkedvesebb öve
2004-12-03

vékony bőr rózsaszín műanyagbevonattal, bordó selyembársony csipkés szegéllyel, türkizkék műbőr csillogó fémgombocskákkal

Viola nemrég vett kedvenc pici kabátjába burkolózva betért az üzletbe, és a tőle megszokott mosolygó hadarással elmagyarázta az eladónak, vagy eladónőnek, nem tudom, nem voltam ott, szóval elmagyarázta neki, hogy egy jó kis övet keres.

Öve még nem volt, vagy ha volt is néhány, nem szerette azokat, nem kötötte velük körbe derekát, és lassan kialakult benne az elhatározás, övet kell vennie. Sokféle övet képzelt el álmodozó gondolataiban: vékony bőr rózsaszín műanyagbevonattal, bordó selyembársony csipkés szegéllyel, türkizkék műbőr csillogó fémgombocskákkal.

Viola tudta, hogy igazából nincs szüksége övre, hisz egyik nadrágja sem csúszkál lefelé, de azt is tudta, hogy a divat az divat, most éppen pénze is van, egy valamirevaló hölgyön övnek lennie kell.

- Milyen legyen?- kérdezte az eladó.
- Nem tudom- válaszolt Viola- valami jobb fajta, de azért olcsó.

Viola szerette az új tárgyakat, mert egyrészt tárgyak voltak, másrészt újak. Leginkább azt kedvelte, mikor még meg sem voltak, de már megértek a feltételek a birtoklásukra, és álmodozhatott rajtuk.

- Ez jó lesz?- kérdezte az eladó, vagy eladónő- miután találomra kihúzott egy szerencsétlen övet a láda aljáról.
- Húúú!- lelkendezett Viola.- Mennyibe kerül?- kérdezte csak úgy rutinból, hisz mindjárt világos volt számára, hogy e-nélkül az öv nélkül ő egyszerűen nem hagyja itt ezt a kedves kis boltot.

Az árra már nem nem emlékszem, hisz nem voltam ott, de hősnőnk csukott szemmel fizetett.

A pénztártól való távozáskor kezdődött az új tárgyak megvétele után jellemző, új tárgytól való elhidegülés.

Viola, hogy valahogyan késleltesse ezt a kiábrándító folyamatot, és megőrizze a vásárlás előtti kellemes érzést, bekopogott hozzánk, minden nálunk tartózkodó családtagnak elmesélte az újonnan birtokolt öv nagyszerűségét, én -hogy segítsek neki elkeseredett harcában- lefényképeztem ezt a közönséges kis tárgyat, és hogy ne csak a fotó kerüljön fel az internetre, írtam mellé néhány mondatot, így téve híressé, és halhatatlanná Violát, kedvenc övét, és a vásárlás örömét.

Az övön, a kis kabáton, és Violán kívül az írásban szereplők a képzelet szüleményei.
Peti

Laptetőre

Viola legkedvesebb ove
Vili tajekozodik az izraeli sivatagban Felvettek
maga a környék is olyan békés, gyermekkoromat idéző, hogy ismét nosztalgikus lettem kissé
mellettem ul es tanulunk Puszi az orrára
Éjtánkám jelenleg mosolyszünetben van a barátnőjével, pedig a héten puszit is kapott tőle az orrára...