Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Vili > Felvettek
*
* Nagycsalád
Felvettek
2004-11-30

Megszerettem az egészet, engem is megszerettek, és maga a környék is olyan békés, gyermekkoromat idéző, hogy ismét nosztalgikus lettem kissé

Fölvettek az Achva-ra. Ez egy olyasmi főiskola, mint a karmieli, és kb. ugyanakkora. Mindenféle náció megtalálható a diákseregben, fátylak, kipák, bajszok szines kavalkádja. A matek tárgyak mellett történelem, állampolgári ismeretek, zsidó zene és kortárs izraeli irodalom is szerepel az órarendünkben, amelyek a hét öt napjára oszlanak el.

Vasárnap reggel fölmondtam a jesivában. Sajnálom otthagyni azt a helyet. Megszerettem az egészet, engem is megszerettek, és maga a környék is olyan békés, gyermekkoromat idéző, hogy ismét nosztalgikus lettem kissé. Az antropológusnak meg egyenesen paradicsomi hely. Egy jesiva szivében... Két héten belül költözni kell, találni valami félállást... nehéz ügy.

Élvezem viszont, hogy hét hónap után új környezetben forgolódom, új emberekkel kommunikálok, és elboldogulok az itteni hirhedt bürokráciával ivritül olyan dolgokban, amelyek elintézésétől Magyarországon is mindig paráztam.

Az osztályban 22-en vagyunk, rajtam kívül mindenki orosz nyelvterületről érkezett. Én vagyok a legfiatalabb, az átlagéletkor negyven felé húz. Viccesek a nagy tanárok kis diákként.
Ma nincs suli, kivételesen holnap se kell még valamilyen iskolába menni gyakorlatra, úgyhogy ez alatt a két nap alatt a következőket kell valahogy strukturálni és elintézni:

1. Elmenni a jesivába, elbúcsúzni, megbeszélni hogy mikor kapom meg a fizumat, és elhozni a cuccaimat.
2. Kideríteni a Miszrad Haklita-nál, hogy van-e valami pályázati lehetőség. /Karmieli számuk: 04 - 99 85 317 - köszi Viola, és megszereztem a Jeruzsálemi Minhal Hasztudentim központ számát is (Sergio)/
3. Beszélni az Achva dékánjával, 'isur limud'-ot kérni és szoba után nézni a környéken.
4. Fénymásolni egy csomót.
5. Leveleket írni
6. Elmenni az Ole Hungaria-ba egy ezer sekeles pályázatért.

Kemény idők elé nézek, de hát azt mondják, hogy teher alatt nő a pálma. Kérdés, meddig kell nőnie? Harmincévesen végre olyan erős a borostám, mint amilyennek tizennyolc éves koromban szerettem volna. Éljen!

Vili

Laptetőre

Vili tajekozodik az izraeli sivatagban
Születésnapi kalapdivat
Apu születésnapja alkalmábó többen hazajöttek, hogy a tükör előtt kalapokat próbáljanak...
Helyzetkép
Ma 7 éve, hogy Apuék alijáztak az országba. Rövid szülői beszámoló