Advanced Search
2014-06-07 > Home > Nagycsalád > Szaider
*
* Nagycsalád
Szaider
2005-11-07

Nincs jobb, mint ücsörögni egy kávéházban, és forró szaidert szürcsölni

Beteg voltam egy néhány napig, most már talán rendben vagyok, azt hiszem influenza volt, ami engem mindig ledönt a lábamról a tél beköszöntével.
Noa elkapta tőlem most ő kínlódik…

Amúgy szeretem az itteni telet, a borús hangulatot, de azért még sincs olyan hideg.
Nincs jobb, mint ücsörögni egy kávéházban (példának okáért Toceret HaAretz), és forró szaidert (forró bor vízzel, sűrű almaszirup, fahéj) szürcsölni az ilyen napokon.

Na meg persze munka után is kellene nézni, már több mint egy hónapja otthagytam a Stout-ot, azóta néha pincérkedem esküvőkön, bar micvákon, ami bár jó pénz (40 shekel egy órára), de nem túl rendszeres munka.

Egyik ismerősöm - aki egy étteremnek a vezetője - meghívott dolgozni nála (először hitlamdut (betanulás, a szerk.)), de amikor mennem kellett volna, pont beteg voltam, remélem lesz valami a dologból, mert ott is 40-45 shekelt lehet keresni.

Hát ilyen dolgok vannak.

Meg elkeztem tanulni, programozás a változatosság kedvéért, bár 90%-ban matekot tanulok, hiába próbálják többfajta köntösbe bújtatni és más nevet adni neki (logika, halmazelmélet, integrál és differenciál számítások, mátrixelmélet, diszkrét matematika…), de végül is mindegy mit, az a fontos hogy tanuljunk, jó érzés újra előadásokon ülni, megpróbálni beleverni valamit az elmeszesedett fejembe,
meglátjuk mi lesz az eredmény.

Grisha (egy barátom, akivel együtt tanultam a Karmieli főiskolán), beiratkozott a Holoni főiskolára, de mikor megtudta hogy én itt, Tel Avivban kezdek tanulni, átkérette magát ide, úgyhogy azóta is együtt tanulunk, mint a régi szép időkben…

Mi van még, amit érdemes megemlíteni...?
Nem hiszem…, talán vannak dolgok, de nem érdemes megemlíteni…

Tomi

Laptetőre

Illusztracio
bor Rosh HaShana
Tegnap este újév volt, illetve ma van újév, de tegnap este volt az újév estéje
Peti feje (Foto:Peti) 36
Nagyon dühös vagyok, mert egyedül maradtam