2014-06-02 > Home > Családfa > Tiborszky Dalma levele
*
Családfa
Tiborszky Dalma levele

Írt egy lány, hogy rokonok vagyunk, és tényleg, rendkívül érdekes felfedezni, hogy az 1848-as szabadságharc előtt született ükapánk és ükanyánk közös: Zseni Imre (1843/01/22) és Sólya Julianna. Tehát mi üktesók vagyunk, vagy mi? :)

Tiborszky Dalma
Tiborszky Dalma

Kedves Péter!

Véletlenül találtam rá a honlapodra, amiről sok érdekes dolog derült ki. Például az, hogy Bodicsi Gábor, gyerekkori barátnőm egykori nagy szerelme, a rokonom.

Tiborszky Dalmának hívnak. Édesapám Tiborszky Péter, édesanyám Fuchs Judit. Kiskunhalason születtem 1977. február 17-én. 10 éve élek Budapesten. Szüleim 1976-ban házasodtak össze, és házasságukból született 1979 november 11-én hugom, Maja.

A szüleim 1983-ban elválltak, édesapám harmadik házasságából (Blaschka Máriával) született András öcsém (1991. augusztus 18.).
A Tiborszky vonalon további tagokkal nem bővült egyelőre a "nagy család". Maja Belgiumban dolgozik, mint stewardess, én egy budapesti biztosítótársaságnál kárügyintéző vagyok.

Néhány ponton helyesbíteném a családfát. Zseni Baba született Zseni Rozália. A családi legendárium szerint olyan szép volt, mint egy baba, és ezért kapta a Baba becenvet.
A férjét dr. Szirák (nem Szizák) Bélának (és nem Péternek) hívták. Lányuk dr. Szirák Eleonóra (Nóra). Az ő, és Vida Attila házasságából született Vida Orsolya.
Zseni Gizella és Viziák József lánya Csobánczi (és nem Csobánczki) Mátyáshoz ment nőül. Az ő lányaik Beáta, aki feleségül ment egy Magyarosrszágon tanult laoszi állatorvoshoz. Huga Myrtill egy Németországban tanult, Magyarországon dolgozó taiwani diplomathoz ment feleségül, akitől három kisfia született (ikrek).

Mindig is sejtettem, hogy családunk összetett, nemzetközi együttműködés eredménye (anyai ágon a felmenőim közt szász és szudéta németek is szerepeltek).

Hirtelen ennyi jutott eszembe a család ezen ágáról. Nem tudom, szeretnéd e, hogy  további adatokkal, történetekkel és évszámokkal egészítsem ki a családfa ezen részét. ha igen, úgy kérlek jelezd, és összeszedve gondolataimat, és az adatoket szívesen segítek ebben.

Egyébként érdekel, hogy rólunk kinek van/volt emléke, információja.
Üdvözlettel:
Tiborszky Dalma

/...kicsit később.../

Kedves Péter!

Ma írtam neked e-mailt, és közben tovább tanulmányoztam a honlapod (ahelyett, hogy a munkámmal foglalkoztam volna, bár szerintem bocsánatos dolog ha ennyi év - évtized - után egy ismeretlen ismerősre talál az ember), ami egyre jobban tetszik.

Úgy tűnik, rokonok vagyunk. A levelem hirtelen felindulásból írtam, kutyafuttában. Majd a délutáni órákban ismét visszatérve a családfa tanulmányozáshoz a vendégkönyvben olvastam, hogy fenn vagy a wiwen. Gondoltam itt is "bemutatkozok". Nagyon kérlek, ne vedd tolakodásnak, ezért nem is jelölteltk be, hiszen nem ismerjük egymást. Egyszerűen érdekes, és izgalamas dolog a világ másik végéről, másik idősíkból felfedezni azt, hogy a milyen összetett egy család története. És nem is csak felfedezni, hanm a saját bőrömön megtapasztalni.

A családfát tanulmányozva például kiderült, hogy Zseni Nándor (1947) és felesége Farkas Zelmira pécsi zenészek. (Pécsre járok egyetemre, és lehet, hogy tudtomon kívül már összefutottam vele/velük). Sőt, egyi barátnőm, akinek az édesapja kiválló csellista volt, ismeri is Zseni Nándort.

Szóval nem tolakodásból írok ennyit, remélem megértesz. Az ismerőseim közt meg tudod nézni a többieket is.
Üdvözlettel: Tiborszki Dalma, egy (minden értelemben véve) nagyon távoli rokon :)

A Zseni családfa
Dalma az iwiw-en