2014-06-02 > Home > Hit > Hit röviden
Hit röviden
Rövid, naplószerű jegyzetek ezek, ha nincs a szerző feltüntetve, akkor az én vagyok.

Arab beszél zsidónak

Nemrég egy haifai arabot hívtunk a (zsidó) gyülekezetünkbe, hogy beszéljen az Úr Jézus munkájáról az életében.
Aki tud héberül, és nem halgatja meg, az bűnöző.
A nyolcadik perctől kezdődik az érdemi rész.
Le akarom fordítani magyarra, mert muszáj a magyaroknak is hallani e nem mindennapi bizonyságtételt. Örülnék, ha jelentkezne valaki segíteni a fordításban.
Itt tudod meghallgatni >>
2008-01-18 |  

Hanuka

Hanuka-gyertyagyújtás a gyülekezetben (Foto:Peti)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanuka volt a gyülekezetben, vendégül láttuk az üldözött aradi gyülekezet egy részét, fotóimból üdvözlő-kártyahármast készítettem, amit szétosztogattunk az emberkéknek, meggyújtottuk a hanukagyertyát, meghitt ünnep volt, képek is vannak róla.
(A héberül tudók itt is olvashatnak az eseményről)

A három üdvözlőlap (Fotó/Grafika:Peti)
 


 

 

 

 

 

  

 

 

2007-12-10 |  

HaDerech

Építeni kezdtem a gyülekezeti honlapot, a héber részben kicsit előbbrejutottam, az angol lemaradt, de egy összefoglaló írást azért olvashattok rólunk. Csak az kattintson a linkre, akit érdekel a dolog, akit nem érdekel, annak tök unalmas lesz, kár időt pazarolni rá...
http://kehilathaderech.org/html/about_en.html
2007-06-18 |  

Bat Micva

Bat micva volt a gyülekezetünkben, ez egy olyan alkalom, mikor a 12 éves lányt nővé avatják, a fiúk csak 13 éves korban érnek férfiúvá (mefagrim anachnu leachor... :)
Itt lehet képeket tekintgetni, nincs sok, ne aggódj:

Sara a tóratekerccsel (Foto:Peti)


 

 

 

 

 

 2007-06-05
|  

Parókia

Erre a párbeszédre leltem a Parókia portál fórumán:

"tavasz: de jóóó ez a kép, Tamás! Smileszép.

cilla: Tényleg szép! Nagyon ügyes vagy Tamás! Very Happy
Üdv sok szeretettel cilla

boglárka: Nekem is nagyon tetszik ez az avatar, igazán szép!

tamás12: Köszönöm kedves Boglárka!
Szeretettel Tamás
Smile Razz
Szövetség a kép címe!

cilla: érdekességképpen leírom a képről, hogy ez a Gilboa hegység. Itt esett el Saul és három fia, a filiszteusok elleni harcban, a Sunem síkján.

tamás12: http://www.frankpeti.net/html/iszikszent.htm
Szeretettel Tamás

cilla: Jaj, a Frank Peti. Nagyon szeretem a honlapjukat, nagyon. Laughing
Évente egyszer, kétszer még írunk is egymásnak. De jóóóóóóó!"

Ennyi.
Nem emlékszem a leányzóra, de biztos kedves lehet, ha tetszik neki a honlapom :)
2007-05-22 |  

Orosz koncert

Oroszoknak volt hirdetve a gyülekezetben a koncert, és bár nem beszélem e nyelvet, elmentem, mert elhívatást éreztem lelkemben.

Az egyik gyülivezető igeverssel nyitott, így rögtön vallásos keretet nyert az alkalom. A másik el sem jött, mert dugóba került, és végül bosszúsan visszafordult.
Volt egy trombitás, aki néha hangtompítót használt a hang tompítása érdekében. Tényleg tompult a hang, tehát sikerrel járt a trombitás.
Abból a célból dobolt az ürge, hogy... ööö, nem is tudom, biztos, hogy ütemes legyen a dolog
   
A gitáros profin pengetett, ő az egyik zenesuli gitártanárja.
Az orgona elektromos volt, az orgonista viszont igazi.
A basszusgitá-roshoz most nincs sok hozzáfűznivalóm
   
Az énekesek szépen szóltak, csak oroszul, így érthetetlen maradt a mély tartalom. Ha kisdoboskoromban jobban odafigyeltem volna oroszórákon...
A közönség kevés volt, és főleg idős nénikből tevődött össze, így nem volt ugrálás meg csápolás sem.
Meg persze cédéárusítás is volt a végén, mert a csapat kiadott már három ilyesmit is. Mi ez, üzlet a templomban?!

2007-05-02 |  

Kopogó dobogó

Annakidején nem írtam, hogy Israel nagyonkövér. Ő hirdette az igét és mivel akkor még nem tették le a pódiumra a szőnyegpadlót, bosszantóan kopogtak kovbojosra kihegyezett cipői. Folyton járkált, és ha megállt, erősebben dobbantott mindkét lábával.
Vastag kockás ingéhez erősítette a pici mikrofont, kezeit farmernadrágjába dugta, és lelkesen adta át az aznapi üzenetet. Az elején nagyon bosszantott a kopogós dobogó, de miután megszoktam, egész kellemes vadnyugati, kantribáros hangulatú lett a légkör.

Aznap a zenészek és az énekesek szabadságon voltak, ezért Shushu énekelt farsul az alkalmon, gitározott is, így vezetve a közös éneklést félre. Néha majdnem leragadt egy hangon, és mi, akik hallottuk ezt (kevesen voltunk ilyenek) nagy hangerőre kapcsoltunk hogy elnyomjuk, de nem sikerült, mert neki mikrofonja volt.
2007-01-24 |  

Hátraesés

Nemrég valami miatt nem mentem a gyülekezeti alkalomra, és jól tettem, mert ha ott lettem volna, botrányosan (egykettő) leállítottam volna a japán imádkozókat, akik minden figyelmeztetés nélkül hanyattejtették az előrehívott és sorbaállított betegeket. Volt akit hátralöktek, más -miután leellenőrizte, hogy áll mögötte elkapószemélyzet- direkt esett hátra, egy nő meg nem hagyta magát, szembeszállt, és mikor meglökték visszalökött, és dulakodva talpon maradt. Egyesek sírtak, mások nevettek, de senki sem gyógyult meg.

A vágottszemű csodadoktorok elfektetés után gyorsan távoztak, mert sietniük kellett a szomszéd városban rájuk váró (el)esendőkhöz.
2007-01-14 |  

Nyelveken szólás

Ma -valami oknál fogva- imádkozás alatt a fordítók leálltak, és a héberül tudók is anyanyelvre váltottak, ami azt eredményezte, hogy angol, román, orosz, holland, magyar, német, héber, spanyol, etióp és portugál imát halgattam csendes áhítattal.

Mikor kicsit elfáradtam, felmentem az egyik gyerekterembe, és óvatosan, hogy ne zavarjam a foglalkozást, lefeküdtem a szőnyegre, és megszámoltam a parkoló autókat (az ablak a földig ért), tizenhat személykocsi és három mikrobusz. Három-négy éve, mikor még bérelt háznál jöttünk össze, 4-5 kocsi állt a gyülekezet mellett. Csupán.
Megszaporodtunk.
Az alkalom végén mikrobusz taxikat hívtunk, hogy a városban, és a környező galileai településeken lévő otthonaikba górják szét az autóval nem rendelkező nyelvekenszóló messiáshívőket.
2006-12-30 |  

2 | Következő
Nagy család röviden
Család röviden
Izrael röviden
Hit röviden
Más röviden
Jómagamban