Advanced Search
2014-06-02 > Home > Család > Magi > Puszi az orrára
*
* Magi
Puszi az orrára
2004-12-01

Éjtánkám jelenleg mosolyszünetben van a barátnőjével, pedig a héten puszit is kapott tőle az orrára...

Itt a tél, ami itt rendkívülinek számít. November végén a Hermont már hó fedi. Erős szelek, nagy esők kergettek már bennünket a meleg takarók alá. Rajtam újra erőt vett valami mikrobiológiai organizmus, egy hete bírkózom vele, még nem sikerült megszabadulnom tőle.

A gyerekek jól vannak, Péter úgy ahogy. Őt is környékezi a betegség. Remélhetőleg egészséges marad, ugyanis a jövő héten szeretnék folytatni a megkezdett országjáró túrát. Még mindig a Negevben.

Hanuka közeledik, a gyerekek már ünnepi lázban égnek, fújják az ünnepi dalokat, az oviban minden játék ezzel kapcsolatos. Itthon már készítettem fánkot néhányszor, ami ilyenkor szokásos étek. Hangulatos napok. A baj csak az itteni télben, hogy a fűtés igen sok pénzbe kerül, nem tehetjük meg, hogy mindig fűtsünk. Most is vastag pulcsikat viselek magamon, s írogatáshoz ez el is megy, de ezután főznöm kell, s ez igazán körülményes. Vastag ruharétegeket kell feltűrnöm, ha nem akarom eláztatni mindenféle alapanyagokkal a ruházatomat. Így is fázni fogok. Takarításnál kimelegszem, utána könnyen megfázom...

Szóval, mostanra döntöttem el, hogy a nyarat határozottan jobban kedvelem. De azért mindenféleképpen kész vagyok megfizetni az életadó víz árát, csak essen minél több eső. Semmiképp sem szabad nyafognom a nehézségek miatt.

Most pedig vár a konyha. Paprikáskrumplit készítek majd. Délután, ha nem esik az eső, lehet, hogy elmegyünk kicsit sétálni a Doronka barátnőjével (már neki is van), az anyukájával, meg a másik két porontyommal.

Ez a kislány a gyülekezetbe jár egy ideje a szüleivel. Doron csoporttársa az oviban, s mivel Éjtánnak már van barátnője, ezért Liel Doronnak jutott. Már meglátogattuk őt, ő is volt nálunk. A lányka orosz anyanyelvű, nehezen megy neki az ivrit, az anyukájának is. Úgy tűnik komoly tanulási zavarai vannak. Az anyuka gyönyörűen rajzol, fest, az apuka zenész. De valahogy mindenképp furinak tűnik ez a kis család. Csak néhány hónapja laknak Karmielben, s a közös ovi miatt úgy tűnik velünk vannak leginkább kapcsolatban. Hát meglátjuk mi lesz a dologból. A gyerekek nagyon ragaszkodnak egymáshoz. A bibliakörön én vagyok a tanítónénijük.

Éjtánkám jelenleg mosolyszünetben van a barátnőjével, pedig a héten puszit is kapott tőle az orrára... Aranyosak ezek a kicsik.
Rubika most kapta a félévi értékelését, ami igazán szépre sikerült. Jelenleg a szorzótáblát nyúzzuk. Én főzögetek, ő mellettem ül, és tanulunk. Mint ahogy én tanultam anyucival annak idején...
Igazán szívmelengető érzés...

 

Laptetőre

mellettem ul es tanulunk
Közlemény
a "Frank család" nevű website a kis Frank család honlapja, nem célja a nagy Frank család szócsöve, vagy hírlapja lenni
Sáskajárás
Az Izraeli Hadsereg légierejének jelentése szerint a sinai puszta felől egy újabb, a korábbiaktól nagyobb, több mint 10 km-es sáskafelhő közeledik országunkhoz...