Advanced Search
2014-06-07 > Home > Nagycsalád > Nagyfa és lófejű
*
* Nagycsalád
Nagyfa és lófejű
2005-04-22

Puska is volt nála, attól tartottam, hogy használni fogja, és leszedi vele Vilit

Zsuzsi
Lassan egy hónapja is van, hogy Vili és Zoli megbeszélték, hogy egyikük elmeséli a "Látlak ott te lófejű" című történetet, és feltesznek egy körkérdést, ki hogy emlékszik a történetre, és egyáltalan ki volt ott. Mi lesz már?
2005-03-21

Ági
Szerintem senki nem nezi ezt a honlapot rajtad es rajtam kivul. Te irsz, en meg neha megnezem van-e valami ujdonsag...:)
2005-03-21

Peti
arra emlekszem, hogy vili es en voltunk ott (a tobbiekre nem emlekszem), es miutan tilosban jartunk a kukoricasban, a csosz elol a nagy fara menekultunk, az jott a motorral, es azt kiabalta vilinek, mert ot meglatta a fatorzs mogul:
-latlak ott te lofeju!
puska is volt nála, attól tartottam, hogy használni fogja, és leszedi vele vilit, de tovabbrobogott, igy vili meg most is kozottunk lehet.
2005-03-21

Vili
en ugy emlekszem, hogy zolival es meg valakivel (asszem robival) a kukoricason keresztul mentunk le a Nagy Fahoz, ahova petiek mar hamarabb megerkeztek. a csosz eszrevett minket az udvarabol, ordibalni kezdett rank, mire mi meg beljebb rohantunk a kukoricasba es rohantunk lefele. Atkelve a Nyogon eszrevettuk, hogy a csosz kismotorral iparkodik utanunk, ezert amikor kifulladva a nagyfahoz ertunk, mindenki folmenekult ra, hogy elbujjunk. pontosabban rajtam kivul, mert en meg tul kicsi voltam, nem tudtam folmenni, ezert a fa torzse mogott probaltam elbujni. Hallottam hogy kozeledik a motor, aztan megallt es en kilestem hogy mit csinal, mire eszrevett "Latlak ott te lofeju!" - kialtotta es meg aztan masokat is, amikre mar nem emlekszem; teljesen halalra voltam remulve. zsuzsi azt allitja, hogy o is ott volt, es hogy o is a fa mogott, ami persze lehetseges, de ezen megis meglepodtem. az is elkepzelheto, hogy amikor otthon elmeseltuk nagy riadtan az esemenyeket - es aztan ujra-meg -ujra - akkor azt o keteves kislanykent teljesen atelte, annyira, hogy azota is ugy emlekszik minden egyes reszletre, mintha ott lett volna... egyebkent ezert is erdekes a kerdes, hogy kik voltak meg ott.
2005-03-29

Peti
Oriasi csalodas volt vili hozzaszolasat olvasni, mert kiderult, hogy en nem vagtam at a kukoricason, mert ott vartam a nagy fa alatt azokra, akik viszont igenis atvagtak. Es tenyleg, most igy utolag emlekszem, mikor megerkeztek az uldozottek, kozoltek, hogy uldozik oket, en erre azt javasoltam, hogy bujjunk el a fan (ha mar nem vagtam at, legalabb javasoljak valamit, hogy aktiv reszese legyek az esemenyeknek, es a sok evvel kesobbi megemlekezesben az en nevem is ott szerepelhessen). Zsuzsi egyebkent nem volt ott, bar ebben nem vagyok biztos. Agi sem volt ott, meg Tomi sem. Valaki emlekszik, hogy mikor tortent az esemeny? Melyik evben? Meg hogy miert voltunk ott a fa alatt, mielott az uldozottek megerkeztek?
2005-03-29

Ági
a ... nem volt ott!!! egesz idaig eletem meghatarozo elmenye volt a felelem hogy a motoros uldozes utan a csosz le fogja loni vilit a borzalmasan nagy, igazi (!)puskajaval. en nem a fa alatt voltam hanem mellette, ugy tunik meg kicsi voltam (vagy bator??)ahhoz hogy a menekulesen meg a rejtozesen jarjon az eszem. peti egesz magasra folmaszott, csimpaszkodott, azt hittem hogy le fog esni, vagy/es a csosz meglarja a labat...
2005-03-30

Peti
Agi, szeretnek egy eszrevetelt tenni: nem csimpaszkodtam, hanem az also vastag agon alltam, es a felsobe fogodzkodtam, tobben joval magasabbra masztak nalam (mar akkor is bator voltam).
Erdekes, hogy egyevesen (ha igaznak vesszuk Vili allitasat, hogy Zsuzsi ket eves volt akkor), szoval hogy egyevesen ennyire jol emlekszel az esemenyekre...
2005-03-30

Vili
Na ugy, tudtam en, hogy kibujik a szog a zsakbol! Ezek utan nem lepodnek meg rajta, ha Tibi is kijelentene, hogy ott volt a fanal... egyebkent Zsuzsi korat csak saccoltam. Ha nem tevedek, en meg ovodaba jartam, azaz kb 6 eves lehettem. Ezek szerint a hetvenes evek vegen - nyolcvanas evek elejen lehetett a megtortenes idopontja. Ja, egyebkent Tomi is azt allitja, hogy ott volt, sot, szerinte o is a fan volt, megpedig azon az agon, amelyiken Peti. Allitasa szerint valaki felrakhatta. Vegulis lehetseges, mindenesetre eddig ugy emlekeztem, hogy en voltam a legisebb resztvevo. Kovetkezo kerdes? Mi tortent a "lofejuzes" utan? Valaszolt-e a csosznek valaki, hogyan ment el, stb. Egyebkent jatszani mentunk le, es utana jatszottunk is. Es mintha Szanyi is ott lett volna, meg meg az ikrek is remlenek, bar lehet,hogy ok kesobb erkeztek, vagy mas alkalmakkal keverem egybemosodik az emlek.
2005-03-30

Zsuzsi
Nagyon orulnek, ha a "kicsik" dedelgetett gyerekkori emlekeit nem tipornatok a porba el csures-csavarasa altal a tortenetnek, amihez mellekesen jo adag reszlettel is szolgaltak!!!!Meg, hogy nem voltam ott!
2005-03-31

Éva
Ugy emlekszem, en is ott voltam, vagyis ha nem tevedek kesobb erkeztem masokkal(ha minden igaz, az ikrekkel),es a mar ottlevok izgatottan meseltek az esemenyeket ... meg Robi arca is dereng a regmultbol...Talan erdemes lenne az ot is meginterjuvolni, a tortenelmi huseg kedveert.
2005-04-04

Peti
Csak a tortenelmi huseg kedveert teszem hozza, hogy nekem Apu es Anyu arca dereng most fel a regmultbol. Papp Jozska bacsi a fa tetejen ult Bodi Geza meg a fat vagta... Miket ki nem talaltok?! Hat egesz Szentpeter ott volt?!
Egyebkent csupan azert irtam korabban, hogy Zsuzsi, Tomi es Agi nem voltak ott, hogy felbosszantsam oket, es reagaljanak. Nekem mar fogalmam sincs, hogy ki volt ott, hogy mi tortent, sot, hogy megtortent-e...
Hehe :)
2005-04-04

Ági
a hozzaszolasok soran haromszo jart az eszemben, aztan lattam hogy peti mar megelozott. azert leirom: he-he-he...
valakik tenyleg kesobb erkezhettek, mert remlik hogy meseltuk nekik. en ugy emlekszem, a csosz azt mondta: "latlak ott te lofeju, NE BUJJ EL!!", aztan felult a motorra es husssss. Javaslom a kapcsolatfelvetelt Lajbaval a csosz megkeresese vegett...:)
2005-04-05

Vili
Eva, jo hogy szolsz, nekem is ugy remlik, hogy a lanycsapat kesobb erkezett. Agi draga, meg kell valljam, elso hozzaszolasod ota elmelkedem azon amit irtal fennforgasilag, de tovabbra is talany, hogyan lehetseges az, hogy egesz eddigi eleted meghatarozo elmenye volt egy olyan felelem, amely nem sarkallt sem menekulesre, sem elbujasra, es kimerult a batyuskad eletenek felteseben... de foleg, miert gondoltad azt, hogy eppen engem akar leloni? Teged miert nem? Vagy te is a fan lettel volna, es csak en voltam a foldon? Merthogy a csosz bacsi nem csak engem uldozott. Na mindegy, azota lelekben ugyis ott vagyunk mindannyian azon a bizonyos nagy fan, vagy eppen alatta...
2005-04-05

Ági
ezeket a kerdeseket igen konnyen meg tudom valaszolni. 1. en a fatol nehany meterre alltam, es talan meg kicsi es buta voltam ahhoz hogy egyalltalan arra gondoljak, en is veszelyben lehetek. 2. "de foleg": teged latott (mosttani eszemmel mar sejtem hogy engem is...:) ), es teged szolitott meg. 3. en nem mentem be a kukoricasba, mentem szepen a betonuton ahogy kell megfele... tehat en nem voltam uldozve.
2005-04-07

Peti
Én itten mostan rátérnék a lófejű kifejezés mélyrehatóbb elemzésébe, mert ugye a szó eredeti, és találó, ha egyáltalán Vilire használta a puskás, mert a fentiek szerint akár Ágit is szólíthatta annak , hisz őt is látta, és a lófejűség tőle sem áll tulságosan távol. Tényleg Vilikém, ki mondta, hogy neked szánták a jelzőt, milyen alapon terjeszted ezt a teljesen megalapozatlan állítást?! Nem kell ám mindig mások tollával ékeskedni. Elismerem, hogy kiváltságos dolog lófejűnek lenni, hisz így más vagy, kilógsz, nem olvadsz be az emberfejűek milliárdos, szürke, és végtelenül unalmas táborába, de ez azzal a veszéllyel jár, hogy a csősz meglátja lófejedet és lepuskáz.
Mi az, hogy lófej? Két értelmezést tudok elfogadni:
1. A lónak a feje,
2. Haszontalan gyerekek kukoricáson való áthágásán felbőszült csősz száján, a legszemtelenebb gyerek fejének fa mögül való kikandikálása, és annak észrevevése nyomán kibuggyant indulatos kifejezés.
2005-04-07

Viola
En akkor szerintem meg meg sem szulettem...
2005-04-22

Laptetőre

Nagyfa Izraelben (Foto:Peti)
Jeruzsalemi sikator
Mint a regényben
Visszatartanád a lapokat , hogy élvezd az oldalt. S mégis tovább peregsz.
Elszaradt fu a Genezaret mellett (Foto:Peti) Tavasz elmenőben
A bolondos április sivatagi homokot fúj az arcunkba, a lakásunkba, aztán néhány csepp esővel az autókra és az ablakokra mázolja