Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Beni, Tibi, Noah, Tomi, Apropo
Peter
2004-03-29

Benjámin bevonult, rá néhány napra (az első hétvégén) mindjárt kimenőt kapott, elment Tibihez Jeruzsálembe, ott meglátogatta Noah és Tomi, Tibi lefényképezte őket, elmentek az Apropo kávéházba, amit néhány éve egy öngyilkos merénylő felrobbantott, kávéztak, beszélgettek...
Bendzsó mundérban! Hihetetlen!!

Megint Ramot
Peter
2004-03-27

Zsuzsi és Kornál úgy tűnik otthagyják a déli mosávot és visszatérnek a Genezáret melletti Ramot-ba, de egy másik zimmer-ben fognak dolgozni. Zsuzsi állandó lakos státusza lassan formálódik.
27/03/2004

Két mondat
Apu
2004-03-27

Benjámin bevonult, e mostani hétvégét Jeruzsálemben töltötte Tibivel, aki meghívta valami katonai ünnepélyre, s remélem a gyülekezetbe is ellátogatnak. Mi Lacival együtt, hármasban vagyunk, ebédre Péteréket várjuk.

Vili marad
Peter
2004-03-25

Vili két héttel meghosszabbította Mo.-i tartózkodását, úgy néz ki, csak Peszach után jön vissza. Lehet, hogy Ágival együtt lemennek Papához Tompára.

Shalom Otthoniak!
Ági
2004-03-25

Azt hiszem itt az ideje hogy hirt adjak magamrol. Ilieknel vagyok, a ket lany zeneiskolaba viszi a gyerekeket, a kicsiket hozzak az ovibol, igy most teljes a csend korulottem. En is az elobb erkeztem a fogorvostol - kellemetlen ugy...
Eddig az ittletem minden pillanatat elvezem (!), Pesten Andival jokat beszelgettunk, vasarolgattunk, itt Miskolcon fogorvos... Tenyleg elvezem a jol ismert helyeken koborolni, belecsoppenni a "regi" vilagba, telies, borus idobe meg minden. A csaladtagokkal jo talalkozni, nem erezzuk a harom ev "kiesest". Robiekkal meg nem talalkoztam, hozzajuk vasarnap megyek. Gondolom tudjatok hogy Katit befektettek (jol van, unatkozik), igy hat ott leszek egy hetig (a fog-kezelest ott folytatom).
Tegnap osszefutottam Lajho Gyulaval, orult neki, valtottunk par szot. Zolirol, Vilirol kerdezett. Molnar Moni reggel hivott. Valoszinu vagy ma, vagy holnap felkeresnek, ugy tunik, sok Izraellel kapcsolatos kerdese lesz. Urbanne Magdi (igy jelentkezett be, eloszor azt hittem, teves hivas- no de az izraeli telefonomon, magyarul??) erkezesem utani reggel hivott (honnan tudta hogy itt vagyok??), meginvitalt. Ugy tunik holnap reggel megyunk hozzajuk a ket lannyal.
Mi van meg? Barnus foci kozben elesett, azota szedul hol jobban, hol kevesbe. Ibi ma volt vele az orvosnal, eleg eros agyrazkodas. Szigoruan fekudni kell, ez neki igen nehezen megy...
Danikat most lattam eloszor, csibesz kis kolyok! Az egyik delutan Vili atjott Sanyiekhoz Judittal es a kis unokahugaval, utobbi alig akart hazamenni. Vilivel tervezzuk hogy egyutt megyunk Tompara.
A lanyoknak mar reg itt kellene lenniuk, kezdek turelmetlenkedni. Igy bannak a vendeggel?...
Anyu! Ha eszedbe jut, miket kell vinni, irdd meg minnel hamarabb, ok?
Puszilok mindenkit, Beninek "gius kal ubehatzlacha"!

Búcsú Bendzsótól
Peter
2004-03-24

Benjámin ma még polgár, holnaptól katona lesz, három év múlva újra polgárrá válik. Fontos nap ez, tele várakozással, izgalommal. Elmentünk Tibi, Laci és Bendzsó a Művész kávézóba szerény búcsút venni legfiatalabb öcsénktől. Az Úr legyen oltalmazója a harcmezőn.

Keter
Peter
2004-03-24

Laci néhány napja a Keter műanyaggyárban dolgozik, nehéz a munka, a legtöbb munkás arab, vagy orosz, de a svájci út előtt kell egy kis pénzt gyűjteni.

Megiddo
Peter
2004-03-20

Kirándulni voltunk a gyülekezet egy részével Megiddo környékén. Zsuzsi és Kornél is csatlakoztak hozzánk, szép helyeken jártunk. Néhány kép az albumban.

Kötés
Anyu
2004-03-17

Viola betegszabadságon van tüszös mandulagyulladással, és sálat köt. A lányokra most rájuk jött, hogy kötni akarnak. Éva, Zsuzsi, Viola széthordják a kötőtűimet, mert Ők most kötnek (Magi is köt /Peti/). Persze mindegyiket megtanítottam kötni, még a Kurucz utcában, de némelyik már elfelejtette. Most aztán újra kezdik. Örülök neki, mert ez legalább hasznos elfoglaltság, és jó, ha a lányok tudnak ilyesmit. Viola már belejött, mint kiskutya az ugatásba. Már többféle mintát is tud.

Ági is repül
Anyu
2004-03-15

Ágicánk már megkapta az útlevelét, megrendelte a repülőjegyét. Három éve nem járt Magyarországon, nagyon hajtós idő van mögötte, a fogai is alaposan orvoslásra szorulnak, és itt, mint köztudott olyan árakat kérnek, ami a mi jövedelmünkhöz képest csillagászatinak tűnik. Így, hát a mi kislányunk is összeköti a kellemest a hasznossal, és a látogatások közötti időben a fogait is megjavíttatja Miskolcon.

Vili Judit Purim
Peter
2004-03-13

Vili és Judit hétfőn látogatják meg Iliéket. Robiéknál már voltak, de a miskolci utat Judit betegsége és purim ünnepe miatt egy héttel elhalasztották. Még Mo.-ra való utazása előtt Vili megkért, hogy rajzoljak valamit a purimi plakát illusztrálására, de mivel nem volt rá időm, más rajzolt. A fesztivál szervezésében Judit oroszlánrészt vállalt.

Benjámin lába
Peter
2004-03-12

Benjáminnak - közvetlenül a bevonulása előtt - probléma van a lábával, nagyon fáj neki. Elment az orvoshoz, komolyabb csontvisgálatra utalta be. El fogják utasítani a katonai szolgálattól? Benjámin nem így képzelte el...

Elismerés
Tomi
2004-03-11

Petikem! Minden elismeresem a honlapodon vegzett munkadert.
Jo otlet volt sajat domaint jegyeztetned, megerdemelte mar ezt az elorelepest a honlap.

Újabb képek
Peter
2004-03-08

Valakitől (Éva) bírálatot kaptam, hogy nem frissítem az albumot, ezért felraktam még 40 képet. 24 kép Robiékról, 16 Petiékről. A rólunk készült képeket az Éva új lakóhelyén tett látogatásunkon, egy gyülekezeti kirándoláson és a Purimi maskarákról készítettük (Reuven-haramia, Doron-Micimackó, Eytan-dalmátkutya). Micsoda maskarákat láttam az utcákon az elmúlt pénteken...! Itt Izraelben felnőttek, idősek is beöltöznek, így mennek munkába, bankba, gyülekezetbe...

Újra kettesben
Peter
2004-03-03

Kevesebb mint 3 hét múlva Benjámin bevonul katonának, és így Apu és Anyu 37 év után újra csak ketten lesznek a lakásban. Hogy elszálltak az évek!

Laptetőre

Piknik Megiddoban
Február
Benjámin, Laci és én ma ellátogattunk a 2800 méter magas, hófödte Hermon-hegyre
Április
Viola 20 éves