Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Napló > 2004 május
*
* Napló
2004 május
2004-07-21

Este
Peter
2004-05-29

Este beülünk valami kávéházfélébe, ez is új hely, mindig jó az új, a más, de a régi, megszokott sem elhanyagolható. Sokan vagyunk, túl sokan tán, az asztal egyik vége nem hallja a másikat, de nem is baj, egyesek úgyis csak magyarul beszélnek, valaki pedig csak héberül tud, minek bosszantsák egymást?
Újféle kávét iszom, szesz nélkül, mások szesszel, egy kis alkohol is van, csak mértékkel.
Miről beszéljek, kivel, miért? Egyik hugom sokat néz a levegőbe, így érzi jól magát, nem szólom meg, demokrácia van. A szembenülő néha nagyokat nevet, nyerítve, nem tudom miért, de had nevessen, tán jót tesz neki. Az asztal másik végéről egy Frank állandóan feláll, elmegy, visszajön, leül... Mit csinál folyton, mikor nincs köztünk? Túl messze van, hogy megkérdezzem.
Ki fizet a végén, miért nem szól a zene, hol a legkissebb öcsém, hány óra lehet..., csupa rejtély körülöttem, titok, talány.

Svájc
Peter
2004-05-21

Tibi és Laci sokat utaznak (ingyen) Svájcban és Olaszországban, rendkívül élvezik az ottlétet, általában sátorban alszanak, minden szép és nagyon békés, 25.-én érkeznek vissza Izraelbe, Tibi egyenesen Yad HaSmonába (egy hívő település) megy a gyülekezetével Shavuotra (zsidó pünkösd), aztán hétvégén haza Karmielbe.

Eskü
Anyu
2004-05-20

Egyszóval mindenki boldog volt, talán én a legjobban, hiszen a mobiltelefonok segítségével sikerült összeverődni mindannyiunknak, és jó érzés volt, hogy együtt vagyunk. mindannyian ugyanúgy éreztük. Jó volt ez az összetertozás, ez a szeretetkapcsolat.
> folytatás

Nagyi elment
Peter
2004-05-18

Nehéz betegség után elhunyt Katona István édesanyja, Ili anyósa, a Katona gyerekek "Nagyi"-ja, Aranka néni. A kórházi szobatársai szerint "teljes csend volt, talán csak csendben elaludt,- ahogyan szerette volna".

Frank ereklye
Ili
2004-05-18

A sárga pohárra kénytelen vagyok reagálni!
Nagyon-nagyon elcsodálkoztam azon, hogy Anyu kivitte a poharakat Izráelbe,- hiszen már akkor ősrégiek voltak és ezek filléres dolgok! Gondolom, azért vitte, hogy az úton legyen miből inniuk.
Mindenesetre tényleg érdekes volt a Siratófal tövében látni ezt a " Frank-ereklyét"...

Ámokfutó
O.Gyuri
2004-05-10

...mikor lefele hajtottunk a parkolobol a katonai elharitas rank talalt egy civil mar kovetett regota az riasztotta a policet hogy van itt egy amok futo aki turistanak alcazza magat es ossze vissza fenykepez ezert gyorsan elenk alltak (kiugras az autokbol kezeket a tarkora fekudj a motorhaztetore tapi...ezt egy kojak filmbe lattam) katonai tisztelet adassal (2 terepjaro 5 kommengyos +1 arulkodo judas kek feny aradat kisereteben) ...

Zoli és Vili dolgoznak
Peter
2004-05-11

- Zoli az Azrieli-ben (egy Tel-Aviv-i felhőkarcoló tövében lévő nagy bevásárlóközpontban) dolgozik, gyümölcslevet készít, és árulja a népnek.
- Vili Bnei Brak-ban (Tel Aviv ultraortodox negyedében) kezdett dolgozni egy jesivában. Sok sikert neki, és sok sok pénzt!

Eskü
Apu
2004-05-08

Tegnap volt Benjámin, s még vagy 3 századnyi nemrégen bevonult katona ünnepélyes eskütétele Jeruzsálemben, a siratófal előtti téren. Mi is ott voltunk a nézők tömegében, a család itteni 12 tagja. Zoli nem tudott eljönni, mert éppen akkor volt próbája az Izraeli Filharmonikusoknál. Gyönyörködtem a "kicsi" fiamban, aki szép szál fiatalemberré serdült. Tibi és Laci hamarosan (10-én) Svájcba repülnek, két hétre. Van ott hívő ismerősük, a Kuruc lányok férfitestvére ott lakik családjával, aki mikor nemrégen itt járt Izráelben, meghívta őket. Tibi egyébként igent mondott annak a jeruzsálemi gyülekezetnek (a szűk vezetésnek) felkérésére, ahova rendszeresen jár, s ahol testvéri közössége alakult néhány hívő fiatalemberrel. A kérés pedig az, hogy vállaljon több terhet a szolgálatból, és szeretnék hamarosan bevonni a vezetésbe is. Most beszéltem vele telefonon, megérkeztek Péter és Opáék, éppen indulnak a gyülekezetbe.

Az én anyukám
Katona Pistike
2004-05-07

Az én anyukám szép asszony. Lágy, hosszú haja és gyönyörű kék szemei vannak.
Nagyon szeretem őt, mert nagyon megértő, szorgalmas és foglalkozik velünk, igaz, hogy néha megszid, megbüntet, de ezt is csak azért, hogy máskor ne tegyük azt a rosszat.
Nagyon igyekszik azon, hogy szép rend legyen az egész házban. Finomakat is főz, az egész család örömére. Nem szigorú, de igazságos. Néha szomorú, különböző dolgok miatt, de hamar túlteszi magát a bajokon.
Szerintem nekem van a világon a legjobb anyukám.

Eskü
Peter
2004-05-06

Benjámin katonai esküjén voltunk Jeruzsálemben. Zoli kivétel minden Izraelben élő Frank ott volt (Zoli, megint te voltál az ünneprontó!) Ki gondolta volna tíz évvel ezelőtt, hogy a család nagy része itt fog sétálni a jeruzsálemi óváros sikátoraiban, a gyerekek egymás közt héberül beszélnek majd, a fiúk fején kipa, a két legkissebb kezében fegyver, és a sajószentpéteri sárga kis műanyag poharakból isszuk majd az Anyu által gondosan elkészített italt (A finom szendvicseket Apu csinálta). A sárga kis műanyagpoharak a Siratófal tövében?! Ili, gondoltad volna?
Zoli, máskor a kóruspróbát érdemes lesz lemondani. De mikor lesz újra hizdamnut kazot...?

 

Laptetőre

Tibi es Laci Svajcban
Április
Viola 20 éves
Június
Holnap lesz Benjámin első ejtőernyős ugrása, drukkoljunk, hogy sikerüljön neki