Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Napló > 2003 december
*
* Napló
2003 december
2004-07-21

Tamás
Peter
2003-12-07

Tamás, miután elkészült a projekttel, leadta azt és ezzel gyakorlatilag befejezte főiskolai tanulmányait, lement Tel Avivba albérletet és munkát keresni. Lehet hogy Zoli is csatlakozik hozzá, mondván, hogy mégsem neki való a kibuci élet. A netanyai kórushoz Tel Avivból is le tud járni. Valószínű egy Ramat Gan-i felújított, kétszobás, bútorozatlan lakást fognak kibérelni. Később Vili is csatlakozik hozzájuk?

Jó volna
Peter
2003-12-07

Jó volna, ha a család maradéka is kijönne Izraelbe. Sanyi, Robi, Ili, Ibi, nincs semmi vesztenivalótok! Én már több mint hét éve élek itt, beilleszkedtem, igazi hazára találtam, beszélem a nyelvet, vannak jó kapcsolataim, munkahelyem, lakásom, kocsim, gyülekezet, testvérek, a gyerekeimnek itt vannak a barátai, ez a szülőhazájuk, az anyanyelvük. Izrael kis ország, így ha mi gyerekek szét is vagyunk szóródva, hétvégén mindig összeverődünk néhányan Apuéknál, vagy nálunk, jókat beszélgetünk, meghívjuk egymást kávéházba, ide, oda, közösen filmet, híradót nézünk, amit aztán kitárgyalunk, könyveket olvasunk és kicseréljük, elemezzük őket, vitatkozunk, jókat szórakozunk… A család együtt van, nem szakadtunk szét, a régi szép idők folytatódnak, csak ti hiányoztok. Minél tovább vagyunk távol egymástól, annál jobban elidegenelünk egymástól, távolodnak a szokásaink, gondolataink.

Új fotós
Peter

Tibi nemrég vett egy digitális fényképezőgépet, és nagyon gyorsan kiderült, hogy ő a család legjobb fotósa. A képek magukért beszélnek...

Csendes folyamatok
Peter
2003-12-02

(P) Csendes folyamatok indultak el a családban. Vili lassan otthagyja a kibucot és másfelé néz, Tomi leadja a projektet és továbbindul, Zsuzsi és Kornél megpróbálnak letelepedni az ígéretek földjén... Tibi azt mondja, hogy annak ellenére, hogy fárasztó, mert állandóan ébernek kell lenni, élvezi az új munkáját, mintha rávarrták volna. Karmielt elhagyják a Frankok, csak Apuék és mi maradunk. Éva nemrég költözött egy új helyre, Ági is Haifán él, egyelőre. Tibi egy hete Jeruzsálemben dolgozik, Tomi vasárnap költözik le Tel Avivba, Zoli a kibucban (Maagan Michael) éldegél, de már albérletet keres Zichron-ban, Vilinek vagy Jeruzsálem, vagy Tel Aviv a következő állomás, elmegy önkénteskedni a hadseregbe, aztán elvégez egy néhány hónapos diplomahonosító tanfolyamot, de lehet hogy előbb hazaugrik Judithoz. Jó Vilinek, tudja, hogy mik a következő lépések. Laci a megszállt területeken megszálló, néhány hónap múlva leszerel, merre tovább? Viola itt Galileában szolgál egy katonai bázison, Benjámin pedig márciusban vonul be.
Mi van Sanyival az óhazában? És Robival, Ilivel, Ibivel? Furcsa leírni az utóbbiak nevét, valahogy kiestek a képből az elmúlt években. Ők nem akarnak kijönni Izraelbe? Miért?
Jó dolog a család, hogy vannak testvéreid, akikkel nem kell képmutatóskodni, akikkel be lehet ülni egy kávéra, akik ismernek téged, akiket megértesz, vagy nem értesz meg. Lehet velük vitatkozni. Szereted őket. Ők a testvéreid.

Laptetőre

Judit Acco-ban
Október
Vili és Judit elkirándulgattak az országban erre-arra
Január
Éva átköltözött Haifán egy másik helyre, egyenlőre egyedül van