Advanced Search
2014-06-02 > Home > Hit > Shelter
*
* Hit
Shelter
2005-01-19

Izraeli kirándulóknak szánt szórólap, melyet egy messiáshívő házaspár készített

Héberről (nyers-)fordította: Peti

Beteljesülő álom
Mindnyájunk életében vannak dolgok, amiket nagyon szeretnénk megcsinálni, mert úgy gondoljuk, hogy azok egyfajta beteljesülést, élvezetet nyújtanak majd. Számunkra a Shvil Israel*-en valú túrázás egy ilyen álom beteljesülése.

Kik vagyunk?
John és Judie Faks. John holland, Judie amerikai zsidó származású, harminc éve Eilat-i lakosok. Fendégfogadót vezetünk a városban és szeretünk vendégeket fogadni a világ minden tájáról, valamint segíteni nekik. Mióta letelepedtünk Izraelben nagyon sokat kirándulunk az országban, és élvezzük a „lábunkon keresztül” megismerni azt.

Miért megyünk végig a Shvil Israel-en?
Tiszta levegő, lenyűgöző tájak, kihívás, fizikai erőnlét, de leginkább...szellemi okok! Kiváló módja ez megismerni azt az országot, amiről a Biblia beszél, és amit Isten igért Atyáinknak. Nagyszerű lehetőség ez új embereket megismerni, együtt kirándulni velük egy kis szakaszon, és elbeszélni nekik, amit felismertünk az életről (és a halálról).
Ezért, mikor hallottuk, hogy befejezték az egész túravonal megjelölését Dan-tól Eilat-ig, reménykedni kezdtünk, hogy eljön a nap, mikor mi is végigmehetünk rajta.

A múltban...
Nagyot csalódtunk a nyugati világ ürességében és anyagiasságában. Otthagytunk mindent, és elkezdtünk hippiként barangolni a világban az élet értelmét keresve. Rengeteg könyvet olvastunk és különböző filozófiákat vizsgáltunk meg, New Age, stb...
Nem találtunk békét, és igazi örömöt, teljes bizonytalanságban voltunk afelől, hogy egyáltalán megtaláljuk-e azt, amit keresünk. A csatangolás közben elérkeztünk Izraelbe, és azt javasolták, hogy olvassuk el az Ószövetséget, valamint az Újszövetséget. Hirtelen egy teljesen új világ tárult ki előttünk, és felismertük, hogy meg lehet ismerni a Teremtőt és hozzá közeledni a bűnbánaton és az Úr Jézus által való újjászületésen keresztül.

Hogy jön ez ide...?
Az Ószövetség és Újszövetséget olvasva felismertük az emberiség dilemmájának okát, és az arra való választ is. Isten él, de nagyon sokan nem hisznek létezésében. Nem csoda, hogy zűrzavart, és fájdalmat jelent az élet, és hogy a világ helyzete egyre kilátástalanabb.

Isten és ember között a bűnös természet elválasztófala áll. Háborúk, gyász, terror, és ehhez hasonlók mind ennek az elválasztófalnak az eredményei. Az egyes emberre bizonytalanság, egyedüllét, önzés, békétlenség és szeretetlenség a jellemző. Mindnyájan bűnös, üres szívvel születtünk, melyet csak Isten tud megtisztítani és megtölteni. "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta."(És 53,6)

Hogyan lehet az Istennel való kapcsolatunkat helyreállítani? Saját erőnkből képtelenek vagyunk erre, bármennyire erőlködünk is (azért adatott a Tóra a parancsolataival, hogy erre rádöbbenjünk). De Isten képes erre, és akarja is ezt. Megigérte, hogy küld erre a világra valakit, akiről azt mondta Ésaiés próféta, hogy „De az Úr őt sújtotta mindnyájunk bűnéért” (És 53,6).
Kiről van szó?

Kétezer évvel ezelőtt született Betlehemben, Dávid városában Jézus, akiben az összes, messiásról szóló prófécia beteljesedett. De Ő nem volt átlagos ember. Róla lett írva, hogy „Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség fejedelme” (És 9,5). Isten azt mondta Ezékiel prófétán keresztül, hogy új lelket, és új szivet ad nekünk.
Hogyan kaphatjuk ezt meg?

Jézus azt mondta, hogy az mehet be a mennyek országába, aki ujjászületik, nem testileg, hanem Isten szelleme által. A kereszten való halála által Ő lett a páskai bárány, a kiváltó áldozat. Magára vette a bűnért járó büntetést, és minden benne hívő új életet kap. Jézus Krisztus által a bűnök megbocsáttatnak, és megújul az Istennel való személyes kapcsolat.

Meg vagytok hívva
Tele vagyunk köszönettel, hogy valóra válhatott egy álmunk, és végig mehettünk a Shvil Israel-en, de sokkal inkább azért, hogy megtalálhattuk azt, amit kerestünk, ami hiányzott az életünkből, és csodálatos kapcsolatban lehetünk a teremtő Istennel.
Többet akarsz tudni rólunk? Szálláshelyre van szükséged Eilat-on a túra végén? Örülni fogunk, ha kapcsolatba lépsz velünk a „Shelter” vendégházban: 08-633-2868, info@shelterhostel.com.

Viszlát!

*Shvil Israel - Izraelt észak-déli irányba átszelő, közel 1000 km-es túraösvény

Fotók a Frankok által megtett, első, és második szakaszról.

Laptetőre

A Shvil egy resze
Saskaraj az izraeli sivatagban Sáskajárás
Az Izraeli Hadsereg légierejének jelentése szerint a sinai puszta felől óriási sáskafelhő közeledik országunkhoz...
Teritett asztal Doron party-ja
egy normális apukának igenis illik ott lennie a kisfia szülinapi party-ján