Advanced Search
2014-06-02 > Home > Család > Lánykérés
*
* Család
Lánykérés
2005-05-30

10 éves házassági évfordulónkhoz közeledve egy kis részletet közlök a Margónak írt "lánykérő" levelemből - a mai fiatalok okulására :-)

Kedves Margó!

Írtam én már neked levelet?
Nem emlékszem, mindenesetre tegnap, mikor Tamás este hazajött, és azt találta mondani, hogy tett egy kis margit-szigeti sétát, nekem ismét eszembe jutott Szigeti Margit, aztán a fényképeim közül kiválasztottam azokat, melyeken rajta vagy, de mivel kevés ilyen volt, mozgósítottam Tamást és Zolit is, hogy kerítsenek „margós” képeket, aztán mikor néhány összegyűlt, próbáltam elképzelni, hogy te nem csak voltál, hanem most is élsz, virulsz, és satöbbi...

Esküvői kép

Szóval régen találkoztunk már. Nem gondolod, hogy túl régen? Néha megkérdem egyesektől:
- ...és Margó...?
Erre többnyire a vállukat vonogatják, széttárják a karjukat, vagy titokzatosan sugdolóznak. Olykor-olykor azt mondják, hogy Margó így, Margó úgy, vagy hogy talán Margó..., Margó lehet..., néha Margó is, meg ilyesmik, de igazából semmit sem tudnak rólad mondani.

Egyébként engem nem is az érdekel, hogy ők mit mondanak, mert Margóról csak te tudsz hitelesen beszélni. Csak te tudod elmondani, hogy milyennek látod az embereket, az iskolát, az ifjúságot, a kollégáidat, hogy megy a tanítás, milyenek a gyerekeid, hogy vannak a szüleid, kirándulgatsz-e néha-néha, mi a kedvenc növényed, mit csinál a hugod, a bátyád, mi a véleményed magadról, a múltról, a jövőről, szereted-e a makarónit, vagy a töltöttkáposztát... ezekre csak te tudnál válaszolni, de ha sosem vagy elérhető távolságban...?

Nászúton Hollókőn

Jó lenne már egyszer találkozni csakis azért, hogy egy kiadósat beszélgethessünk. Tudod nekem van egy ilyen betegségem, hogy állandóan beszélgetni akarok, rendszerint olyanokkal, akik a világ másik végén vannak.

Apropó: világ másik vége... úgy néz ki, hogy március tizenhetedikén repülök Izraelbe, de lehet, hogy később, ki tudja, talán sohasem. Mindenesetre már mindenki így készül, mostanában éppen azon töröm a fejem, hogy hogyan is kellene elbúcsúzni az olyen szépemlékű hölgyektől, mint például jómagad.
(...)
(A levél többi része nem publikus:-))

Peti
1995-02-21, Budapest

Laptetőre

Egyutt
Elszaradt fu a Genezaret mellett (Foto:Peti)
Tavasz elmenőben
A bolondos április sivatagi homokot fúj az arcunkba, a lakásunkba, aztán néhány csepp esővel az autókra és az ablakokra mázolja
Vallasos es messiashivo dulakodasa Jeruzsalemben (Foto:Kivun)
Segítő kéz a testvérnek?
valaki a messiáshívők közül felhívta a rendőrséget, hogy aktivistáink verik őt, pedig ott voltam, és láttam, hogy senki sem ért hozzál