Advanced Search
2014-06-02 > Home > Család > Peti > Eytan kiszáradt
*
* Peti
Eytan kiszáradt, Doron is kiszáradt
2004-12-31

nem sír, nem panaszkodik, csak fekszik ott szomorú vékonysággal

A gyerekeim szépen nőnek, sokat fejlődtek az utóbbi időben. Reuven 8,5 éves és 21 kiló, Doron 6 éves 19 kilóval, Eytan pedig 4,5 évesen 14 kilót nyom. Reuven különösen sovány annak ellenére, hogy mostanában komolyan nekilátott enni.

A hűtőnk üres, mert Magi szerint -és nagyon igaza van- bármit vesz, megromlik. Ha úgyis kidobom a dolgokat -mondja-, akkor minek vegyem meg őket? Ez is nagy bölcsesség. Én a munkahelyemen reggelizem, ebédelek, este tejeskávéval nassolok valamit, és kész. A gyerekek reggel kornflekszet esznek, tízóraira csokis-, vagy humuszoskenyeret visznek oviba-suliba, ebéd -nagy nehezen- ez-az, vacsora kakaó.

Magi szintén nem eszik semmit, mégis fogyózni akar, mert túl nagy a súlya (55-56?). Ő rendszeresen tornázik, én nem, el is híztam rendesen, legutóbb 72,2 kilót mértem a gyári kisérleti mérlegen, pedig korábban elhatároztam, hogy 72 a felső határ. A test a lélek tükre. Vagy a szem? Mindegy.

Maginak azt mondta a szemorvos, hogy nem kell szemüveget hordania. Már csak akkor veszi fel, ha gyöngyöt fűz.

Házassági tanfolyamra hívtak a gyülekezetből. Hogyan kell élni, hogy jó legyen a házasságod.
- Nektek nem kell mennetek -mondta valaki-, hisz mindent tudtok: a férj szeressen, az asszony engedelmeskedjen.
- Az asszony nem szerethet?- kérdeztem aggódva.
- Nem. Tilos. Neki csak engedelmeskednie lehet.
- De Magi szeret engem.
- Akkor ott súlyos gond van.

Infúzió utáni lábadozás a kórházban

Magi felhív telefonon, Eytan beteg -mondja-, hajnali kettőtől folyamatosan hány, nem marad meg benne semmi. A nappali kanapéján fekszik csendben, vékonyan, karikás szemekkel, szomorúan nézi a plafont, nem sír, nem panaszkodik, csak fekszik ott szomorú vékonysággal, pici még a gyermek, olyan szánalomra-méltó szegény.
Valami tehetetlen, együttérző sírásféle szorongatja torkomat.

- Most akkor ki hozza haza Doront?- kérdi nejem. Megállapodunk, hogy Dea apukája, az albán festő, aki a következő kiállítására készül, és nemrég meghívta Magit, hogy nézze meg a festményeit, meg nálunk is volt, mikor Reuven-nek kerestünk festő-tanárt, de végül az argentin festőnőt választottuk, mert neki hamarabb eligértük a gyereket.
Hol is tartottunk? Ja, szóval végül az albán festő hozta Doront haza.

Később Eytant kórházba vittük, néma sikollyal tűrte az infúzió bedöfését, nem volt már ereje üvölteni, pedig azt csinálta volna, ha egézséges. Magi maradt vele, már két napja ott vannak, Eytan folyton az apját emlegeti, azaz engem, ami nagyban emeli önértékelésemet.
Tegnap meglátogattuk őket, hirtelen gyógyulásnak indult a kicsi, mikor eljöttünk, visszaesett a betegség legmélyebb bugyraiba.

Infúzió előtti szenvedés az ágyban

Ma ismét jobban van, úgy tűnik, hamarosan mehetek értük.

Végül ott maradt még egy napig, aztán hazajöttünk, Doron is megbetegedett, hányt, kiszáradt, orvos, megyünk vele vissza a kórházba.

Ez a mi szilveszteri meszibánk (party)...

Laptetőre

A kiszaradt Eytan
Csicseriborso
Csicseriborsó
Építik az új labort, megújul a munkahelyem, megújulok én is. Csicseriborsó, padlizsán.
Hanukaracsony
Hanukarácsony
Szentestén vég nélküli sorokban vonultak fel zsidók, és ünnepeltek valamilyen izraeli ünnepet