Advanced Search
2014-06-02--> > Home > Család > Kártyák
*
* Család
Kártyák
2005-09-03

Nehéz lét a művészlét, elfeledett, kivetett, el nem ismert, lenézett

Alkotunk mostanában. Rajz, fotó, írás, ez, az. Fotókat küldtem egy rajzpályázatra - a nyerés biztos tudatában. Lehet, hogy csalódok majd, lesz miért szidni a zsüri hozzánemértését.
Magi kártyákat készített egy angoltanárnőnek, ő kiadja, ha sikeres lesz, Magi is meggazdagszik, én is, jó lesz akkor. Itt látható néhány a legutóbbi sorozatból, hogyan kell csücsörítened ajakid, ha angolt ejtesz.
Baby


Mikor a hölgy meglátta az eredményt, nem volt a világ legboldogabb embere.
Miért?
Miért nem érti feleségem művészetét?
Úgy egyáltalán, miért nem értenek a kiadók, a megbízók, a zsüritagok a művészethez? Nem ismerik fel a mélyebb mondanivalót, a rejtett üzenetet, a zseniális megjelenítést, a brilliáns kivitelezést, a páratlan technikát, meg a többit?

Nehéz lét a művészlét, elfeledett, kivetett, el nem ismert, lenézett.

Ami nagyon fontos, hogy légy szabad, ne valaki ízlésének próbálj megfelelni - bár, ha pénzről van szó, ez sem elhanyagolható szempont -, ha te elégedett vagy a munkáddal, akkor az elég. Tíz perc múlva újra nézd meg alkotásodat, aztán egy óra múlva, másnap, két hétre rá, és ha mindannyiszor tetszik, akkor jó a munkád. Lehet, hogy senkinek nem fog tetszeni, de az akkor is jó.

 

Clown
Fish
Three

Persze ha tényleg jó, akkor mások is elismerően fognak nyilatkozni, tátva marad a szájuk, leemelik a kalapjukat, agyondicsérnek. Csak az a baj, hogy nem ezek a zsüritagok.
A kiadók is mások.
Nem baj, ne add fel, egyszer úgyis sikerül.

(Ma elkezdtem egy fotóalbum kiadásának előkészületeit)

Laptetőre

Chat (Rajz:Magi)
Doron pancsol (Foto:Magi)
Park HaYarden
Este a reflektorok jól megvilágították a mosakodó embereket, a táborlakóknak el kellett fordulniuk, ha nem akarták látni a meztelenkedést
Leszallt az est (Foto:Peti)
Izraeli fenyőerdő este nyolc és hajnali egy között
Testemen éreztem a napolaj, a szúnyogriasztó és a nedves törlőkendő nedvének undorító keverékét