Advanced Search
2014-06-02 > Home > Nagycsalád > Születésnapi kalapdivat
*
* Nagycsalád
Születésnapi kalapdivat
2004-11-28

Apu születésnapja alkalmábó többen hazajöttek, hogy a tükör előtt kalapokat próbáljanak...

Violának eszébe jutott

Néha nagyon jóra sikerül a családi összejövetel, mint például a legutóbbi, mikor Apu születésnapja alkalmából ismét szép számmal együtt voltunk.
Az egész úgy kezdődött, hogy Apu megszületett, aztán néhány évvel később Violának eszébe jutott, hogy egy kényelmes széket kellene venni a születésnapjára. A gondolatot tett követte, és az események egészen odáig jutottak, hogy a végén Apu őszinte örömmel belehuppant az új ülőalkalmatosságba, és azt mondta:
- Hát gyerekek, ennek igazán örülök.
Az ilyen pillanatok egyébként elég ritkák, mármint amikor Apu igazán örül a gyerekeivel kapcsolatos dolgoknak. Erről nem más, mint mi, gyerekek tehetünk, hiába tekergetjük a nyakunkat, és pislogunk oldalra, az esetleg máshol megbúvó tetteseket keresve.
De ilyen vidám, születésnapi pillanatban nem szándékom elrontani a kellemes hangulatot.
Mi sem ezt tettük akkor, azon a bizonyos együttléten, hanem Apu öröme feletti örömünkben nekiláttunk kalapokat próbálni.
Sok kalap volt, Frankok is voltak bőven, sakáig tartott a divatbemutató, elfáradtunk, hazamentunk.
Másnap volt még egy emeletes torta, megjöttek Tomiék is, de a korábbi jó hangulatot nem sikerült visszahozni, főleg, miután Reuvent szigorúan megbüntettem, mert a gyülekezeti ruhaturkálóban tette le a kabátját, és mire észbekaptunk, elturkálták.
- Nem veszek neked új kabátot!- montam neki teljes apai szigoromat latba vetve.
Margó a gyerekruhafogas hiányával védte a gyereket, azt mondta, hogy ő nem hibás, és tudtam, hogy igaza van, nem Reuven a hibás, hanem az apja, aki nem tud, vagy nem akar gyereket (meg feleséget) nevelni...
Vagy én volnék neveletlen?
- Vegyél még a tortából!- hallottam Anyu kínáló hangját.
Elképzeltem, ahogy Apu bent a szobában hintázva forog a székkel.
Boldog születésnapot!

Zoli
Viola és Ági
Egy köteg Frank
Éva
Utolsó simítások
Laptetőre

Apu az ajandekszekben
Helyzetkép
Ma 7 éve, hogy Apuék alijáztak az országba. Rövid szülői beszámoló
Eskü
Egyszóval mindenki boldog volt, talán én a legjobban, hiszen a mobiltelefonok segítségével sikerült összeverődni mindannyiunknak, és jó érzés volt, hogy együtt vagyunk