Advanced Search
2014-06-05 > Home > Más > Honlap
*
* Más
Honlap
2005-05-03

a kukkoló is jóllakik, és az én, írásból fakadó bűntudatom is megmarad

Biztosan felfigyeltek látogatóim, hogy az utóbbi időben a honlap állandóan megszűnik, aztán újraindul, megint, megszűnik, és új néven megint újraindul, egyszóval vegetál. Vannak bajok, nem vagyok jártas az internet világában, frusztrálok, kijelentem, hogy ennyi, nem csinálom tovább, aztán néhány hét múlva mégis újrakezdem.

Miért van ez? Miért kezdem újra? Miért van az, hogy nem tudok meglenni nélküle, hogy hetente több órát csak azért ülök a számítógép mellett, hogy valahol valaki ismeretlen belekukucskáljon életembe, gondolataimba. Mert, -csak mellékesen jegyzem meg- kukkolók mindig akadnak, sőt, bátorkodom kijelenteni, hogy aki nem szeret kukucskálni, az nem teljesen normális ember. Egészséges, szabályosan kifejlődött egyén szeret leskelődni.

De hogy visszatérjek a korábban felvetett kérdéshez, szeretnék egy ünnepélyes kijelentést tenni: az emberiség két fő csoportra osztható, 1. akik nem írnak, és emiatt állandóan bűntudatuk van, és 2. akik írnak, és emiatt állandóan bűntudatuk van. Erre a zseniális igazságra sok év tapasztalatának felhalmozódása nyomán, teljesen egyedül jöttem rá.

Én például tudva, hogy az emberiség ki van éhezve a leskelődésre, úgy érzem, hogy biztosítanom kell egy kulcslyukat (e honlap), amin át-, és egy szobát (életünk, gondolataim) amibe beleleshetnek. Így egyszerre két legyet csapok egycsapásra: a kukkoló is jóllakik, és az én, írásból fakadó bűntudatom is megmarad. Ez a fajta bűntudat egyébként sokkal jobban elviselhető, mint a másik, a nem írásból fakadó, ezért is döntöttem amellett, hogy nem tömöm be a kulcslyukat.

Természetesen mint minden egyéb a világon, ez is megosztja az emberiséget. Vannak, akik a fejüket csóválják, mások lelkesen bólogatnak. Vannak, akik intenek, mások buzdítanak. Van aki sír, van aki nevet. Egyeseket beszédre ingerlek, másokat hallgatásba kergetek. Valakit felbosszantok, mást megnyugtatok. Ezt elszomorítom, azt felvidítom.

Még nem sikerült kikisérleteznem, hogyan tudnék az ellentétpároknak csak az egyik pólusán táncolni.

Ha már honlapot csinálsz, akkor néha frissítsd is azt. Nincs kiábrándítóbb dolog a világon, mint mikor rámégy egy hetek óta frissítetlen lapra. Akkor inkább szüntesd meg.

Az emberiség változásra vágyik, állandóan újat akar. Mindegy mi, csak új legyen. Néhány percig ez jót tesz az embernek. Toldd el a bútorokat, vagy fesd ki a lakást, vegyél egy övet, vagy add el a kutyád, változtass munkahelyet, vagy takarítsd ki a garázst. Mindegy, hogy mi, csak új, csak más legyen.

Ha frissítetlen honlapra tévedsz, úgy érzed, hogy valami befülledt, megposhadt, valami nincs rendjén, egyfajta kudarcot érzel, csalódást, elszomorodsz, de nemsokára újra megpróbálod, remélve, hogy de mostanra aztán már biztosan felrakott valami újat, és ha mégsem, akkor a kiábrándulás már egészen a csontodig hatol, tagjaid elnehezülnek, feketén látod a jövőd, életed korábban biztosnak tűnő alapjai meginognak.

Gondolj a háziasszonyokra, a sokgyermekes anyukákra, akik nem tehetik meg, hogy világot lássanak, nekik a kirándulást a te honlapodon való barangolás jelenti, a mosogatás és a pelenkázás közt kétpercnyi szünetük van, ami épp arra elég, hogy bekukkantsanak hozzád, megnézzék a legutóbbi sivatagi túráról készült képeket, este pedig, mielőtt vacsorához terítenek, elolvassák furcsa gondolataidat a honlapfrissítésről.

Frissíts, változtass, újíts! Az egész élet erről szól.

Családi honlap - Ha valaki mondani akar valami eredetit, azt elmondja négyszemközt egy kávé, vagy sör mellett

Rólunk - Lehet egymást gazdagítani, nevettetni, bosszantani, lehet kötekedni, meg ilyesmi, de a felebarát megkárosítása nem ér.

Közlemény - a "Frank család" nevű website a kis Frank család honlapja, nem célja a nagy Frank család szócsöve, vagy hírlapja lenni

Megszűnt - csonka, virtuális családot nincs értelme fenntartani, család voltunk, mivé váltunk?

36 - Nagyon dühös vagyok, mert egyedül maradtam

Vélemények - Néhányan vették a fáradtságot és hozzászóltak, véleményt mondtak a honlapról. Itt te is beírhatsz a Vendégkönyv-be.

Homlaphasználat - Mindig voltak, vannak, és lesznek gyengébbek, akik magyarázat nélkül a legegyszerűbb dolgokat sem értik meg. Ezeknek szántam az alábbi honlaphasználatiutasítást.

A honlapról - A frankpeti.net története, célja, frissítés gyakorisága, Copyright, és egyebek

Laptetőre

Dolgozosarok (Foto: Peti)
kovetes
Paranoia
végigmértek, és látták, hogy a fülem vörös, erre az egész fejem vörös lett
Hagada (Grafika: www.shemayisrael.co.il)
Peszah
Ilyen még sosem volt nálunk. Ott ültünk körben, és mindenki a mellette levővel beszélgetett