Advanced Search
2014-06-05 > Home > Nagycsalád > Frank-találkozó
*
* Nagycsalád
Frank-találkozó
2005-01-22

Megvolt a karmieli frank-találkozó, sanyi kimaradt, zoli lemaradt, nem baj, a photoshop majd egyberetusál minket, viki is közöttünk lesz.

Zsúfolt hétvége volt, mindenki beszélt mindenkivel, de nem jutott idő semmire. Ernő asztalát is kinyitottuk, így elfértünk. Kellemes volt. Robi azt mondta, hogy ódákat fog zengeni az ebédről.
Anyu, tényleg nagyon finom volt, köszönjük!

Zuhogott az eső, áldás ez az eső. A kirándulók tudnak esernyőt használni.
Izrael télen.

Ili megkérdezte a goláni körút egyik pihenőjében: te mi vagy inkább, zsidó hazafi, vagy evangélizáló hívő? Már nem emlékszem, mit válaszoltam. A gyülekezetbe nem jöttek el, majd jövőhéten. Nem is tudják, akkor én fogok prédikálni. Kár, hogy nem most jöttek, nagyon jó alkalom volt, bár lehet, hogy nekik rossz lett volna.
Mások vagyunk. Sokszínűek.

Legközelebb mosogatógépet kell venni, nem jó ez így, hogy éva ás viola három órán keresztül mosogat. Minden programból kimaradtak. Ági, te is mosogattál?

Zoli a koncert után megázott petach tikván. Remélem otthon megszárítkozott.

Reuven aminadav szülinapján volt, anyu aggódott, hogy nem lesz rajta a közös családi képen. Jók ezek a családi fényképezkedések, lehet egy csomót aggódni, idegeskedni, csalódni. Mindenki mást akar, azt is máshogy.
Egy dolognak nagyon örültem a hétvégén: nem kellett fényképeznem. Egy képet se csináltam. A sivatagban ötpercenként fotóztam, pedig ott nem is volt ennyire zsúfolt. Most mások villogtak. Három emberre jutott egy gép. Minden harmadik gyerek fotóművész. De vannak zenész unokák is, bár jobb lenne, ha ibi többet dicsérné a gyerekeit. Szerintem. Nem láttam a videót, mások mesélték.

Robi diáit viszont láttam. Együtt néztük. Nem aba abált. Volt néhány jó kép. Vilinek különösen jó szeme van.
Morzsef a barcikai ifjúsággal a bibliaköri csúcsról letekint kettesaknára.
Frank morzsef és kettescsurgó.
Sanyiék a kismogyoróson, a tulipánnal szemben.

Csak ibi terroristázott velünk, robi nem akart maradni, de legalább futotta neki egy komoly beszélgetésre bendzsóval. A hanghordozás tónusából, és benjámin arckifejezéséből következtettem arra, hogy nem e világ hiábavaló hiúságairól volt szó.

A játékot egyébként b. nyerte. Én mindjárt az elején bevallottam, hogy t. vagyok, de nem hitték el egésszen addig, míg hirtelen meggondolták magukat, és kidobtak. Hősünk viszont folytatta a kilátástalan küzdelmet, és nyolc ártatlan kidobása után győzedelmeskedett. Mondta is a játék elején, hogy őt győzelemre nevelték a hadseregben. Meglátszik.

Úgy volt, hogy bevonulnak gázába, de abu mazen kivezényelt 3000 palesztin rendőrt, hogy b.-t hazaengedhessék egy hétre. Ha véletlenül mégis leesne egy rakéta, bendzsó és az izraeli hadsereg mindjárt megszállná gázát.

Violát is lecserélték a donaldsnál, mert hatott az érv, hogy tíz év óta nem voltunk együtt. A "családi esemény" itt szent fogalom.
Házasság, születés, brit milá, bar micva, temetés, azkara, frank-találkozó: automatikus szabadságot jelent. Korábban láthattuk, hogy még a terroristák is visszafogták magukat, csak hogy b. közöttünk lehessen.
Kár, hogy sanyi vizsgáztatóit nem értesítettük időben.
Zolinak is ki kellett volna írnia egy fehér táblácskára:
"zárva, családi találkozó miatt elmarad, a múltkor is koncert miatt nem mentem a katonai esküre, másodszorra nem hozhatom fel ugyanazt a kifogást".

Zsuzsi és kornél viszont itt voltak. Holnap visszarepülnek magyarországra, addig egy délafrikai gyerek foglalja nekik a házat és a munkát.
Zsuzsinak megint rengeteg nagyon sürgős mondanivalója volt, kijavított, néhány, hibás magyarsággal, más szájából kibukott megjegyzést, aztán a többiek megállapították, hogy bár zs. jobban hadar violánál, de legalább szebben artikulál, v. beszéde sokkal kivehetetlenebb.
Legkisebb hugom újra elhatározta, hogy megtanul lassan beszélni.

Júdea kis falucskája, a világnak nagy csodája...
Én is többször mondtam már, hogy mostantól megjavulok:
raaajta-ta-ta-ta-ta...

Aput, tomit és lacit kell még feltétlenül megemlítenem, mert az ő nevük kimaradt ez írásból.

Szóval együtt voltunk, jó volt. Tibi, ne búsulj, latrunon se lett volna jobb, de rosszabb se.

Peti

Laptetőre

Frankok Zsuzsieknal
Buzamezo Bort, búzát, békességet
Elmélkedések 2004 augusztusában
tel Más tél
Az izraeli tél más nézőpontból, más szemével, másnak szánva. Ne siess...