Advanced Search
2014-06-05 > Home > Izrael > Éttermi vakkantás
*
* Izrael
Éttemi vakkantás
2006-03-11   

direkt azért tart kutyát az étterem verendáján, hogy muszlimok ne jöjjenek ide vacsorázni

Mikor feleségemmel ettük a vacsorát az erdei étteremben, és a harmadik fogásnál jártunk, hirtelen észrevettem, hogy két csinos arab hölgy jön be (az egyik kimondottan szép volt), leülnek Magi mögé (remélem felfigyeltél a magi-mögé kapcsolatra, mert most nem fogom külön a te kedvedért kihangsúlyozni), kávét-süteményt rendelnek, és csevegve eszegetni kezdenek.

Ekkor jegyeztem meg páromnak, hogy biztos nem muszlimok, mert azon kívül, hogy nagyon világiasan öltözködtek, az egyik oszlophoz kötözött kutya sem zavarta meg őket.

Ezt már korábban észrevettem, mármint a kutyát, csak nem említettem az írás elején, mert akkor még nem tartottam fontosnak, bár lehet, hogy ezzel tévedtem, mert a kutya elég fontos eleme a történéseknek, bár nem is a kutya, hanem a vakkantásai, de nem akarom elhamarkodni a dolgokat, és a vakkantásokhoz majd később térek vissza.

Lehet, hogy most hibát követek el, és inkább egyszerre kellene az ugatást letudni, de végül mégis maradok a vakkantás szétválasztásánál (annak ellenére, hogy nem sok helye van ennek, hisz maga a karcolat is rövidke) még olyan áron is, hogy ezzel széttördelem a mondanivalót, bár lehet, hogy a főtéma ideiglenes elhagyásával, majd későbbi visszaemelésével éppen emelem az üzenet (ha egyáltalán van ilyen, és nincs, ha jobban belegondolok) erejét.

Szóval az egyelőre vakkantás nélküli kutyánál maradva: nem akarom fasizmussal megvádolni az étterem tulajdonosát, de ott akkor volt egy olyan érzésem (mely érzés annyira belémférkőzött, hogy máig bennem maradt), hogy direkt azért tart kutyát az étterem verendáján, hogy muszlimok ne jöjjenek ide vacsorázni, ők ugyanis tisztátalannak tartják a kutyákat, a véreskezű terroristákat meg mennyei szüzeket érdemlő tisztáknak, de most hagyjuk a nagypolitikát.
Gyaur kutya!

Nemegyszer voltam szemtanúja tengerparti strandon fürdőző kutyuska elől kiabálva menekülő nagydarab arab férfiaknak (nagydarabarab... ken?). Hevesen követelték a kutyagazdától, hogy távolítsa el démoni lényt, de a gazda direkt nem fedte fel kilétét, így végül a muszlimok álltak odébb más partszakaszon fürdőzni. Fasizmus.

De visszatérve éttermi vacsoránkhoz: az este akkor vett drámai fordulatot, mikor az egyik zsidó vendég dühösen kijelentette, hogy ő márpedig nem fog kutyaugatásra vacsorázni.
Jó-jó, mondták neki békítőleg, mindjárt intézkednek, és arréb vitték a kutyát. De az kint is tovább vakkantgatott halkan, erre üvöltözve felpattant az idegbajos, és hadonászva közölte, hogy ő nem eszik tovább, ez tarthatatlan, mi ez, állatkert?! A vezetőnő is felpörgött persze, udvariasan kiabálva közölte a vendéggel, hogy a kutya az övé, a helyhez tartozik, az étterem szerves része, ha nem tetszik neki, akkor viszontlátásra.
Erre főhősünk megnyugodott (itt ezt a nyelvet értik).

Ha Izraelben ingyen akarsz vacsorázni, egyszerűen beülsz egy erdei étterembe, rendelsz, eszel, a harmadik fogás vége előtt felpattansz, tiltakozol egy kicsit a madárszóra, vagy tücsökcirpelésre, és - fizetés nélkül - felháborodva távozol.
És a végén még a dolgozók örülhetnek, hogy nem törted szét a berendezést.

Laptetőre

Az esemeny helyszine
Minden szep (Foto:Peti)
Cserfa alatt
gyerekeim pöttyös labdával kergetőznek a zöld gyepen, egy cserfa tövében kis táblácska
Doron fiam sportol (Foto:Peti)
Rövid járás
"Az egészséged egy rövid járásra van tőled!" - hirdette a brossúra hazugul