Advanced Search
2014-06-05 > Home > Család > Doron party-ja
*
* Peti
Doron party-ja
2005-01-15

egy normális apukának igenis illik ott lennie a kisfia szülinapi party-ján

Először is azt kell megjegyeznem, hogy eredetileg el akartam menekülni a party elől, de miután láttam Magi több napos rákészülését, lelkiismeretes forgolódását megértettem, hogy egy normális apukának igenis illik ott lennie a kisfia szülinapi party-ján, ami bár két héttel csúszott a kiszáradások miatt, de aktualitásából egy csöppet sem veszített.
Gyerekkabátok, esernyők


Először a sarki fogas telt meg szines gyerekkabátokkal, aztán a kanapéra telepedtek a különös gonddal kiválasztott Doron-barátok. Összesen 11-en. Ha még egy jött volna, pont tizenketten lettek volna, mint a..... kik is voltak tizenketten?
Magi elővette a Reuven által készített térképet, és elkezdődött a nagy játék. Szigetről szigetre haladva szebbnél szebb drágaköveket gyűjtöttek, rossz dinozsaurusz gonosz szivét lövöldözték szerelemitalba mártott szerelemnyilakkal. A dinó mérges szája néhány találat után mosolyra fordult, és a büdös füst helyett vörös szivecskék jöttek ki finom orrocskájából.
Míg a többiek a játék hevébe merülve kuporodtak a szőnyegen, az egyik éhes gyermek folyton oda-odalibbent az asztalhoz, és két kézzel tömte magába az édeset a sóssal. Megható látvány volt. Egyen csak, ha éhes, hisz ma szülinap van.
Kedves feleségem arról is gondoskodott, hogy legyen a gyerekeknek padló-labirintus, melyben a legügyesebbek bejutva a célba, valami meglepetést kaphattak. Aztán volt bekötött szemes kóstolás, ahol az egyik gyerek majdnem kihányta a szájába tett dolgot, pedig finom volt, csak ő valami omlósabbra számított. A kislányok nagyot nevettek rajta, ő meg zavarban volt. Persze torta is volt, nem tudom, ez valahogy mindig hozzátartozik az efféle összejövetelekhez. Kisfiam elfújta a 7 gyertyát, pedig csak 6 éves, de itt ez a szokás, zsidóéknál megelőlegezik a jövő évet is.
A tapogatós ember- felismerésről, és a többi akadályról most direkt nem írtam, viszont Magi zseniális gyerek- lekötő-képességét feltétlenül meg kell említenem, és szeretném jó mélyen az olvasó agyába vésni, hogy feleségem csodálatos nő, rekedtre kiabálva magát sem adja fel, a végsőkig küzd, hogy irányítása alatt maradjon a fejetlenség. Ezzel szemben én, a mulatság viszonylag korai szakaszában megtörtem, bemenekültem az elsötétített szobánkba, és bebújtam a rögtönözve ágyunkra felhalmozott ruhakupac alá, hogy valamelyest tompítsam a zene, a sikolyok, és az üvöltések erejét. Miközben ott gubbasztottam, tompán hallottam, amint sorra jönnek a szülők a felhevült gyerekekért, megkérdik Magit, hogy hol van az apuka, ő azt mondja, hogy nem tudja pontosan, biztos valahol bent a szobában, de vegyenek süteményt, üljenek le, ne kéressék magukat, és így tovább.
Shalom! Boldog szülinapot! Báj Doron! Báj Eden! Köszönjük! Nagyon jó volt!
Úgy gondolom, hogy a szülinapok egyetlen haszna, a nagy halom ajándék. Minden gyerek ajándékkal jön, akinek üres a keze, az be sem teheti a lábát. A gond csak az, hogy a gyerekeink is rendszeres szülinap-járók, durván megbillentve így a családi költségvetés egyébként is ingatag lábakon álló egyensúlytalan- ságát.
Nem beszélve arról, hogy utódaink hozzászoktak ahoz, hogy mindenért jutalom jár. Megedted a levest? Kapsz csokit? Kakiltál a vécébe? Sütök neked krokodilos tortát.

Sorban, rendben ülnek
A dinó a szelídítés előtt
Csoportjáték
El-el járt eszegetni
A labirintus
Édességek
A torta
A megajándékozott Doronka
A végére kidőltek
Én már inkább maradnék a pálca mellett: nem eszel? fenekes. Így a pénzem is megmarad, hisz vesszőt minden bokorban találni. De hát ma már más szelek fújnak.
Később átjöttek még néhányan, megnéztük a VUK-ot, beszélgettünk egy kicsit, éjfélre egyesek elszundítottak, aztán aludni tértünk.
Laptetőre

Teritett asztal
A kiszaradt Eytan
Eytan kiszáradt
nem sír, nem panaszkodik, csak fekszik ott szomorú vékonysággal
Dombteton
Hanuka és más
az elmúlt időszak néhány pillanata meg lett örökítve és ezennel itt közzé lett téve