Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 január
*
* Napló
2004 január
2004-07-21

Patak
Magi
2004-01-25

A mediterrán tél kellős közepén tartunk. Szinte állandóan esik az eső. Hűvös, nyirkos a lakás. Nem vészes, ki lehet bírni. Pénteken reggel Rubival csak félútig jutottunk el az iskolába menet. Addigra annyira elázott, hogy vissza kellett fordulni. Az esernyők nem minden esetben védenek meg. Főleg, ha az úttesteken bokáig érő hatalmas vizmosásokon kell átgázolni. Ez egy esettől eltekintve azonban nem okoz különösebb fennakadást a téli esőzés.

A múlt héten a gyülivel kiruccantunk egy közeli patakhoz megcsodálni az áradó vízhozamot. A belevalóbb gyerkőcök mellig csuromvizesek lettek a vízesések és medencék közt (és benne) ugrándozva. Rubikánk mint egy kis pillangó épp csak érintette a vizes felületeket, mégis másnapra enyhe égési tüneteket okozott talpán a hideg víz (újabb iskolai mulasztás). Viszonylag sikeresen sikerül kivédeni a vírustámadásokat. Jelenleg Éjtánka szenved makacs köhögéstől, mások orrfolyás, prüszkölés tüneteitől, de ezek csak enyhe velejárói ennek az időszaknak.
Rubi továbbra is folyamatosan rajzol, nehezen rávehető házifeladat-készítésre is. Tomi régi számítógépe hozzánk került, a gyerekek játékai kerültek rá, s igazán nem hanyagolják el... Már több hónapja megszüntettük a tévécsatornákat. Iszonyú utáltam ezt a jószágot. A gyerkek csak reklámzenéket énekeltek, naphosszat mosták az agyunkat az állandóan ismétlődő szignálok, reklámok. Nem is nézték, csak a figyelmüket szórta, ingerelte, fokozta a zajszintet. Pedig a gyermekadó tényleg nem rossz műsorokat sugároz. Csak folyton ugyanazokat. És néhány műsorra lehetetlen lekorlátozni a napi menüt. Így jutottunk eme sorsdöntő lépés megtételéhez. Rubinak volt legnehezebb elfogadni a tényt, de azért nagyszerűen el tudja foglalni magát. Doron már néhány hónapja jár rajzterápiára. Rendkívül jó eredmények vannak nagy meglepetésemre. Jobb híján irattam be, mert zeneterápiát nem csinálnak a városban. Eddig szinte nullával volt egyenlő az ilyen jellegű tevékenysége, nem sok esélyt adtam annak, hogy szeretni fogja. De szereti, s azóta nagyon sokat rajzol –helyesebben ír. A betűket, számokat szereti leginkább, néha azért rajz is sikeredik. Az ovodában nagy örömmel dicsekednek sikeres munkáival. Határozottan tehetségesnek tartják. Leginkább minta alapján szeret építeni, tényleg sikeresen. Jókedvű, kiegyensúlyozott szinte mindig. Éjtánka lassan barátkozik az ovival. Rendkívül ragaszkodik az óvónénihez. Ha reggel nem látja a parkololóban az autóját keserves sírásra fakad. Egész nap a szoknyája mellett van, nem is csoda, hogy hirtelen megtanult ivritül. Érdekes, hogy itthon ő a „vezérigazgató”, idegen helyen pedig a végletekig zárkózott. A napokban jutottam arra a következtetésre, hogy a sokszor arrongáns vagánykodás mögött igazi szorongásai lehetnek. A szobatisztasági problémák is innen eredhetnek. Folyamatosan szorítja a nagydolgát, ha nem kapjuk el időben akkor a gatyóba köt ki. Pedig egy időben már teljesen zökkenőmentesen ment. Hát, sok türelem kell ezekhez a csemetékhez... Mi öregek jól megvagyunk. A munkahelyemen mindig újabb fenyegetéseket kapunk. Jelenleg a kolleganőm fizetését akarják megkurtítani. Ha nem sikerül megakadályozni, kénytelen lesz lemondani. Nekem is csökkentetni akarták, de ő kikötötte, hogy az enyémhez nem nyúlhatnak, s erre ő húzta a rövidebbet. Igazából nem tudom mit tehetnék, igazán furi helyzet. Most csak reménykedem, hogy meggondolják magukat. Rendkívül lelkiismeretesen, keményen dolgozik, sokszor a saját zsebébe nyúl, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok. Nem mondom, hogy mindig élvezet volt vele együtt dolgozni, de jól megszoktuk egymást, és sokat tanultam tőle. Remélem nem kell búcsút mondani neki. Péter sokat dolgozik, néha nagyon belefárad, szeretne valami mást kezdeni, dehát nem megy ez olyan könnyen...

Tél
Peter
2004-01-24

Szakadatlanul esik az eső, 100 kilométeres sebességű szél tombol, a Genezáret megtelik vízzel, a Hermonon hóvihar van, a gyülekezetbe kevesen jönnek, mi itthon várjuk a tavaszt.

Kabalat Shabat
Peter
2004-01-23

A gyerekek kérésére az utóbbi időben péntek esténként mi is fogadjuk a szombat bejövetelét, Magi a nagytakarítás után szombati kalácsot süt, meggyújtjuk a szombati gyertyákat, borra áldás, kenyérre áldás, finom vacsora, meghitt együttlét, ünnepi hangulat...

Logo
Peter
2004-01-22

Reuven ismét keresett nekünk 300 sekelt (75 dollárt) egy új cég (játéktervező) logójának megtervezéséért és megrajzolásáért. Részletek

Újév
Magi
2004-01-01

Szeretettel köszöntelek benneteket 2004 első napján. Hozzon ez az újabb év új áldásokat a meglévők mellé. Gyarapodást szeretetben, szentségben, bölcsességben és egyéb földi javakban.
Mi más ünnepeket ültünk itt Izraelben, de lélekben otthon is jártunk. Érdekes ez a dolog. Nem ünnepeljük az Úr Jézus születését a megszokott külsőségekkel, és ennek is megvan a bensőségessége. A nép szemén még lepel van, de számunkra élő valóság a Megváltó jelenléte. S hálás vagyok, hogy azok között lehetek, akik már látják Őt.
Egyébként nincs sok újság. A napokban volt Doron szülinapja, s annyira jó volt látni ahogy várta, majd élvezte ezeknek a napoknak minden percét. Nem csináltunk nagy felhajtást. Kapott egy szép autót, ennek következtében Rubi és Eitán kedvéért felhoztam a raktárból a régi eltett autókból néhányat (időközben rendesen leszőnyegeztük a lakást, úgyhogy a szomszédoknak nem lehet panasza). Így aztán nagy volt a boldogság, a régi és új autóknak egyformán örülve. Az oviban is szülinapoztak, Doron ezt is nagyon-nagyon élvezte. Együtt csomagoltuk a gyerekeknek az egyszerű kis meglepetéseket, tortát sütöttünk. Aranyos kis középsőm öröme sokszorosan öröm számomra. Amennyire csendes szomorúsága is sokszorosan fáj. De az utóbbi hetekben, hónapokban egyfolytában mosolyog, szövegel, kérdez, nagyon elégedett az életével. Sokat rajzol mióta rajzterápiára jár. Szóval biztató a helyzet.
Rubi és Éjtán is szépen fejlődnek. Aranyosak. Mindenki a maga nemében a leg......
Mi öregek is megvagyunk, nincs semmi említésre méltó változás.

Laptetőre

December
Egy nagyszerű háromnapos Eilati kirandulasra mentünk Magival, a gyerekek nélkül
Február
Margó ma Doron ovijában törte a sztrájkot. A dadust helyettesítette, így kinyithatták az ovit