Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 február
*
* Napló
2004 február
2004-07-21

Peti-vegyes
Peter
2004-02-23

Hétvégén megfordult nálunk Anyu, Zoli, Éva, Zsuzsi (+Kornél), Ági, Laci, Viola és Benjámin. Zaatar-os pitát ettünk "achla teva"-s salátával, finom volt, Magi, jes lach et ze! Ismét Zsuzsihoz került a 051-729-049-es telefon, beszélhettek vele, messze lesznek tőlünk, a Negev sivatagban, a Gáza-i övezet mellett egy icipici moshav-ban. Zoli helyreigazított, nem öt perces, hanem fél órás kórusművet kell betanítania a Kolégium Tel-Aviv kamarakórusban, és a mobilszszámát tévesen tettem közzé, a helyes szám: 066-821-788. Bocs, Zoli. Tibi is reklamált, hogy mikor a földrengés volt, akkor ő nem borotválkozott a tükör előtt, ahogy írta valaki, hanem a fogát mosta. Tibi egyébként jól van, felhívtam a legutóbbi bombamerénylet után. Ági is közölt néhány hasznos észrevételt a honlappal kapcsolatban, meg Robi (!!!) is. Köszi nektek! Megvolt amerikában a játékkiállítás, ahol a Reuven által tervezett logot ábrázoló névjegykártyából több száz szét lett szétosztva, és hozzáértő (meg elfogulatlan) szakértők szerint ő (mármint Reuven) egy rajzzseni. Kissé túloztak, de tényleg tehetséges a gyerek, csak ne hagyná állandóan szét a filctollakat. Nagyon jó az új munkaköröm, rengeteget kell új humusztipust (meg más salátát) kóstolnom, néha órákat ülök ott a főnökömmel az asztalnál, kóstolunk, és elemezünk. Legutóbb hányingerrel jöttem haza, mondtam is Margónak, ha egy kicsit megpiszkálnám a torkomat, minden kijönne. Valaki abbéli öröméről írt, hogy Eszter és családja, meg fog minket látogatni! "Remélem, nagyon jó lesz nektek!"-írja-" Én is szerezni fogok egy jó kis munkát, hogy mi is újra kimehessünk hozzátok." Úgy legyen!

CorelDraw
Peter
2004-02-22

Harmincnapos próbaidőre levettem a CorelDraw rajzprogramot. Haval al hazman... Reuven is odáig van érte, állandóan veszekszünk rajta.

Héber honlap
Peter
2004-02-14

Elkezdtem a héber nyelvű honlapon dolgozni. Kissebre tervezem, csak a "kis Frank családról" fog szólni, erős grafikai hangsúllyal.

Esik a hó
Peter
2004-02-14

Ma reggel havazni kezdett a Meron hegy csúcsán (jól látni az ablakunkból) és a Golánon, aztán délután kiterjedt Jeruzsálemre is. A Hermont lezárták a síelők elől. Északon több utat lezártak. Több katonai bázist egy hetes élelemmel láttak el a Golánon. Még nem biztos, hogy holnap lesz tanítás a jeruzsálemi iskolákban, most nem a sztrájk, hanem a 15 centis hó miatt.

Sztrájk-törés
Peter
2004-02-09

Margó ma Doron ovijában törte a sztrájkot. A dadust helyettesítette, így kinyithatták az ovit. Reuven iskolájában is a szülők szervezték meg a biztonsági őr helyettesítését. Ez megy országos szinten a helyhatóságok sztrájkja miatt. Jó kis ország ez.

Péter vált
Magi
2004-02-08

Én még mindig vezetgetek, nem megy olyan gyorsan... Mostanra kezdem viszonylag biztonságban érezni magam a kormány mellett, az utakon. Figyelmesebbnek kell lennem -a táblákat nem figyelem eléggé, aztán ebből bakik vannak. Meg egyéb finomítanivalók a kocsi működtetésében. Egyszer majdcsak beérik a dolog...
Minálunk vasárnap reggel lévén most kezdődik az új hét. Rubi és Péter elmentek iskolába, gyárba. Én a két kicsivel itthon vagyok, már egy hete sztrájkolnak a daduskák, nincs ovi. Ez a szomorú valóság itt Izraelben. Szerintem nincs még egy ilyen ország, ahol ennyit kimaradnak a gyerekek az oktatásból, mint itt. Jól érezzük magunkat itthon, csak hát elszoknak a rendszerességtől. Egyébként jól vagyunk. Péter úgy néz ki átnyergel más részlegre ettől a héttől. Ez a műszakfelelősség nem egy gondolkodó embernek való feladat. Másfél évig csinálta, éppen elég. Felőrli az idegeket, kiszipolyozza az agyat, a három műszak a fizikai erőt. Szóval, egy ideje határozottan új utakat keres, s csak azért nem mondott még fel, mert nem volt más. A családot meg el kell tartani. A vezetés látta a helyzetet, valahogy beleláttak a kártyáiba, s megelőzték a döntését. A fejlesztés részlegben, vagy az alapanyag-ellenőrzésben ajánlottak fel neki új helyet. Neki kell döntenie ezen a héten mit választ. Valószínű az előzőt. Nagyon bízom abban, hogy valóban bejön ez a változat. Igazából kicsit érdekeik ellenére döntöttek, mert így csak két műszakvezető marad, s nekik megnehezedik a dolguk. Legközelebb már biztosat tudok írni az ügyben.
Az én fizetésem megkurtul, mivel két nappal kevesebbet dolgozunk -összevonták a két csoportot... A múlt hetekben egy gyülekezetbeli angol tanárnő megbízott egy grafikai feladattal. Egész szép összeg ellenében. A munkával elégedett volt, a későbbiekben lehetséges, hogy kapok még újabb feladatokat. Szupi lenne.

Tu Bisvát - A Fák Újéve ünnepe
Peter
2004-02-06

Több mint ötven fát ültettünk a közeli parkban. Anyu is velünk volt. Izraelben ez a nap a faültetés ünnepe, amit a Keren Kájemet Lejiszrael segít. A gyerekek a szüleikkel a ligetekben fákat ültetnek és ünnepi dalokat énekelnek. A Tu Bisvát ilyetén megünneplése eredményeképp Izrael ma az egyetlen olyan ország a világon, ahol jelenleg több fa található, mint száz évvel ezelőtt.
Az utóbbi években egy újabb hagyomány is kialakult. Azon elhunytak emlékére is fát ültetnek, akiknek nincs sírhelyük - a holocaust áldozatai, meggyilkolt izraeli katonák, vagy a terror áldozatai .
Akik Izraelben fát szeretnének ülteteni, a Keren Kajemet Lejiszrael-en keresztül megtehetik. Minden faültető kis zászlócskát kap az ültetésről. Információ: www.kkl.org.il.

Rajz-grafika
Peter
2004-02-06

Reuven után Magi is keresett egy kis pénzt (150 dollár) rajzolással. Én is szeretnék beszállni az üzletbe.

Munkaváltás
Peter
2004-02-06

Ma dolgoztam utoljára művezetőként. Vasárnaptól a Strauss salátagyár fejlesztési részlegén fogok dolgozni. Nincsenek többé éjszakai műszakok!

Laptetőre

Január
A múlt héten a gyülivel kiruccantunk egy közeli patakhoz megcsodálni az áradó vízhozamot
Március
Kirándulni voltunk a gyülekezet egy részével Megiddo környékén