Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 augusztus
*
* Napló
2004 augusztus
2004-07-21

Új tanév
Magi
2004-08-31

Este van, zsúfolt napok mögöttünk, holnap kezdődik az új tanév. Milyen hamar elment a nyár... Sok élmény fért bele, s szívesen folytatnám még... Rubi harmadikos, Doron nagy, -Éjtán középső csoportos. Az első találkozáson és szülői értekezleten túl vagyunk, most következik a sztrájkoljunk fejezet. Holnaptól rögtön. Az oviba csak a szülőkkel mehetnek a gyerekek, mert a dadusok nem állnak munkába. Így is már 10-kor bezárják a kapukat. Hát, ez Izrael erős és harcos szakszervezete. Egyébként apróságaink lelkesen készülnek az új évre.

Mozgalmas este
Magi
2004-08-16

Sokáig tartott a bevásárlás, utána Tibi és Peti dolgozott a gépen, én meg a varrógép mellett. Nehezen ér véget ez a nap. A gyerekek még most fürdenek, Rubikának pedig nagy tervei vannak az éjszakára: hajnalig történeteket akar írni itt a gépen. Ez különben titok, csak én tudom. Apa semmiképp nem szabad megszimatolja a dolgot, különben azonnal megvétózza. Hát, ilyen egy nyári este nálunk.

Holnap egy több napos hátizsákos túrára indulunk. Peti szabadságot kapott, úgyhogy előttünk az ország. Csak a zsebünk üres, dehát, valahogy kispóroljuk azt, ami mindenképp szükséges. Holnap Tel-Avivban alszunk a Frank-tanyán, lehet hogy holnapután is... ki tudja. Vannak ismerősök egyéb helyeken, meg olcsónak számító szálláshelyek. Van sátrunk (lesz), mi kell még... Egy két napot Jeruzsálemben akarunk majd barangolni. Látnivaló van bőven, a gyerekeknek minden új.
Ennyit ezen a fáradt, de mozgalmas estén. Jelentkezem, mihelyt tudok.

Szabi
Magi
2004-08-11

Ezen a héten szabin vagyok - amolyan nem hivalataloson. A múlt héten megcsináltuk a napközis délelőttöket, minden baj nélkül, igazán kevés gyermek résztvételével. Most aztán lazíthatok kicsit. Csak valamikor szeptemberben nyitjuk meg újra kapunkat, addig takarítás, festés, egyéb előkészületek. Ezek a nem kötött időpontok igazából elég fárasztóak. Tanácsos olyan órát választani, amikor nem kell bébiszittert fogadni, vagy magammal vinni őket, de akkor meg láb alatt vannak, vagy a szülőknél elhelyezni a társaságot... Mindez minden nap újabb fejtörés.
Ezen kívül van még egy kolléganőm, vagy kettő, akiknek szintén vannak preferált időpontjai... Szóval, lazítás ide vagy oda, egy kis bizonytalansággal tölt el az elkövetkezendő egy hónap. No, és még egy dolog, hogy Peti szabit vesz ki néhány napra, amikoris szeretnénk egy kis családi kiruccanás valamerre.
Péter szülei tegnap érkeztek vissza magyarból. Este nálunk vacsoráztak, apuka röviden be is számolt élményeiről.

Laptetőre

Beduin sator a sivatagban
Április
kis aranyoskám a kezelés után kijelentette, hogy a fogorvos a barátja
Június
Tegnapelőtt ünnepeltük Rubi születésnapját. E neves alkalomból kapott egy új kétkerekű biciklit