Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 április
*
* Napló
2004 április
2004-07-21

Nevetőgáz
Magi
2004-04-22

Tegnapelőtt vittem Doronkámat élete első fogászati kezelésére. Két fogát kellett betömni. Rendkívül érdekes, hogy a technika fejlődésének köszönhetően kis aranyoskám a kezelés után kijelentette, hogy a fogorvos a barátja. A titok nyitja, hogy egy olyan gázt lélegeztetnek be a gyerekekkel, ami kicsit elbódítja őket. Nevetőgáznak nevezik. A kicsi teljesen tudatánál van, engedelmeskedik az utasításoknak, válaszol a kérdésekre, visszamosolyog az anyukájára, de a kezelés maga nem tudatosul, s nem is emlékszik rá. Csak a kellemes légkör marad meg, a dicséretek, hogy milyen bátor volt, meg az ajándék, amit jutalmul kap. Pedig volt ott rendes injekció, fúró, meg egyebek a szájban. Doronkám egészen estig olyan feldobott állapotban volt, mintha vidámparkban töltöttük volna a délelőttöt. (Anyagilag mondjuk még többe is került.) Szóval, igazán örültem, hogy így sikeredett ez a dolog nála. Rubika fogai teljesen egészségesek, Éjtán pedig még ott tart, hogy be sem meri tenni a lábát a rendelőbe. Sajnos. Pedig van egy törött foga, ami rendesen fogyogat, meg nagyon lehetséges, hogy még több kezelendő is. Akármilyen is a technika, azért előfeltétel a bizalom.

Művész az utcaseprőnk
Magi
2004-04-22

Néhány napja balalajka-koncert volt a gyüliben. Ukrajnából jött egy hívő művész, aki ott rendkívül népszerű. Nagy sikert aratott, tényleg nagy élmény volt. Egy itt élő fiatal srác kisérte gitáron. Az igaz krisztusi alázat, szeretet, a zseniális tehettséggel párosítva, testvéri légkörben párját ritkító élmény volt. Kicsik, nagyok egyként ültünk, és élveztük a zenélést. Vendég előadóként egy karmieli kisfiú lépett fel a tanárával együtt. Ez is rendkívül szép volt. Nagy megrökönyödésemre a tanárban az utcaseprőnket véltem felfedezni. Ma megszólítottam őt, s tényleg ő az. Ilyen az izraeli valóság. Ukrajnában akadémián tanított, itt utcát seper, s csak magánszférában folytatja azt, amiben amúgy rendkívüli tudású. Ma reggel aztán próbált meggyőzni, hogy Rubikának balalajkázni kell tanulnia, megpedig azonnal el kell kezdeni... No erre még alszunk egyet.... A dolog érdekessége, hogy a gyerekek fantáziáját már régen megmozgatta ez a kedves utcaseprő bácsi, s sajnálkoztak, hogy ilyen munkát kell végeznie. Én azt mondtam akkor Rubinak, hogy legyen szorgalmas tanuló, s neki jobb dolga lesz majd. Hát, ilyen sztorik esnek meg itt nálunk. A baseboll-sapkás utcaseprő ugyanaz a csokornyakkendős elegáns zenetanár, aki minden zenész igaz elismerését vívja ki munkájával.

Kielégítő
Magi
2004-04-11

A biztonsági helyzet kielégítő, az utak és a kirándulóhelyek zsúfoltak. Viola tegnapelőtt volt Jeruzsálemben az óvárosban, s megdöbbenten tapasztalta hogy turisták tömkelege lepi el a helyet. Ilyet kb. négy éve nem látott. Biztató.
Molnárék már több mint egy hete itt vannak, szerintem jól érzik magukat. Nálunk csak egyszer jártak, azóta nem beszéltünk -az országot járják.

Peszach
Magi
2004-04-06

Ma van peszah első napja. Hosszú készülődés előzte meg az ünnepet. Tegnap este a gyülekezettel együtt költöttük el a pászka vacsorát. Az ószövetségi felszólítás és a zsidó hagyományok szerint megemlékeztünk az Egyiptomból való kivonulásról ahogy ezt minden házban teszik ezen az estén. Mi azonban pontról pontra az Úr Jézus megváltói művével is kapcsolatba hoztuk a történteket, ami igazán személyessé tette ezt az alkalmat. Még a zsidó hagyományok is Őrá mutatnak.
Igaz örömmel adhatunk hálát, hogy megváltattunk a bűn szolgaságából, és Isten országához tartozunk. Oda vezet és vár bennünket az Úr.

Laptetőre

Nem faj
Március
Kirándulni voltunk a gyülekezet egy részével Megiddo környékén
Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye