Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

Könyvolvasás
(M) Minálunk a helyzet változatlan. Mindenki teszi a dolgát. Már három órát vezettem, s még nagyon sokat fogok. Egyelőre a kormányfogásnál tartok. Gyakorolnom kell az utánfogásos kanyarodást, a kormány időben való elengedését stb... Nagyon apró lépésekben megy a dolog. Rájöttem, hogy egyáltalán nem félelemetes rögtön a forgalomban, mert a tanár helyettem is tud vezetni. Alapvetően élvezem, jó érzés kocsikázni, s remélem hamar ráérzek a csínjára-bínjára...
Az előző hetekben nekiláttam a magyarból kapott könyvek olvasásásnak. Eddig a Kresz-szel voltam elfoglalva, de mivel a sztrájk még mindig tart, egyelőre félretettem. A hétvégén olvastam el a Mahesh Chavda könyvet. Sok éve olvastam ilyen jellegű karizmatikus beszámolót. Alapvetően óvatos vagyok a témával kapcsolatban. A könyvben tetszett a fickó alázatos stílusa, a szegények felé való igaz szeretete és áldozatkészsége. Alapvetően biblikus szemlélete. Hiszem, hogy Isten ma is adja a karizmákat, a csodák elől sem zárkózóm el. A beszámoló a karizmatikus mozgalom indulását írja le. Őszinte, természetes Isten-keresés, rácsodálkozás arra, hogy valóban minden Ige igaz. Akkor, az "elegyházasodott" gyülekezetek idején újra az élő Úr felé vezette az arra vágyó lelkeket. Ma már ez az irányzat is magán hordozza az eltelt idő negatív következményeit. Szenzáció-éhség, felületesség, rajongás az elmélyült, megalapozott és kipróbált hitélet helyett. Örömmel olvastam a könyvben az író megpróbáltatásait, amikor az Úr nemmel felelt az imáira, s ő ezt alázatosan elfogadta. A szegénységéről, az ima és böjt-harcairól, gyengeségeiről. Ma ezekben az egyházakban ez egy kissé másként van.
Nagyon sokszor elképzeltem, milyen lenne, ha az Úr egy csapásra meggyógyítaná a mi klubos gyerekeinket. Az esetek nagy százalékában látom, hogy valóban gonosz szellemek gyötrik ezeket a gyerekeket, s így a környezetüket is. Szinte pokollá teszik a család életét is. Van egy kislány, aki elmondta, hogy egy másik, számunkra láthatatlan személy kényszeríti hogy bizonyos dolgokat mondjon és tegyen. Nem tehet ellene semmit. Gyógyszerekkel tompítják az elméjét, hogy ne őrjítse meg a környezetét, de semmit sem ér. S én, aki tudom mit jelent mindez, gyenge vagyok szembeszállni. A könyv azon fejezete, ami a fogyatékosok közötti munkáját taglalja mély benyomást tett rám. Az a szeretet, és szellemi állóképesség amiről bizonyságot tesz tényleg csak Istentől jöhet. Ember ilyet nem tud magából kicsikarni.
26/10/2003
Vezetés
(M) Ma volt az első órám vezetésből. Most is izgulok még, a fejem is megfájdult, pedig egyáltalán nem volt borzasztó. A tanár nagyon nyugis, mindent alaposan elmagyarázott először, megbeszéltük a bicaj és a autó hasonlóságát, különbségét, biztatott, aztán az ő felelősségére és igen aktív közreműködésével elindultunk a főúton. Kimentünk az országútra, alig tudom merre mentünk, és mit csináltam pontosan. Csak követtem az utasításait mint egy robot. Felgyorsultam 65-ig, és nem történt semmi baj. Persze félig ő kormányzott, csak néha hagyott magamra. Itthon rögtönöztem magamnak egy kis szimulációs ismétlést, nagyjából visszaidéztem a történteket, s most várom a holnap reggelt, hogy folytassam az akciót.
Kreszből még nem tudok vizsgázni, mert sztrájkol a vizsgabizottság. De itt ez nem probléma.
20/10/2003
Merénylet
(M) Az autóvezetéssel elmaradtam a tervezettnél a betegség miatt. Ma készültem letenni az elméleti vizsgát, erre a vizsgáztató iroda ma sztrájkba kezdett. De itt a vezetést így is el lehet kezdeni, s meg is teszem minden félelmem ellenére...
Néhány napja egy borzasztó merénylet volt Haifán egy kedvelt étteremben. 19-en ott fejezték be földi életüket. Közöttük egy teljes család, és több kisgyermek... Ez a megemészthetetlen valóság...
Egyébiránt közeledik a sátoros ünnep, a gyerekeknek egy hetes szünidővel. Én dolgozni fogok.
A csemeték nagyon édesek, élevezem nézni ártatlan, kedves játszadozásukat. Az utánuk való pakolást már kevésbé...
Most pedig este van már, a család alszik Pétert kivéve, mert ő éjszakás. Nekem is nyugovóra kell térnem...
07/10/2003
Helyzet
(M) Ma nyeltem le az utolsó antibiotikumot amit arc- és homloküreg-gyulladásra kaptam. Miután a betegség tünetei megszűntek, addigra a gyógyszerek hatására minden testi erőm elillant. A napi feladatok ellátása nehezen megy, pedig dolgozni is kell mennem. A gyerekek szintén betegeskedtek, még jó hogy nem volt igazán komoly. Az autóvezetés emiatt a polcra került, majd jövő héten, ha visszatér kicsit az eredeti formám.
Egyébként minden OK. A nagy őszi ünnepek közepén tartunk. Már elérkezett az új év, most vannak a rettenetes napok, amik jom kippurig (engesztelés napja) tartanak. Rá egy hétre a sátoros ünnep. Újévkor együtt volt a nagy család, a sátoros ünnepen valószínűleg újra. A gyülivel kirándultunk egyet a Genezáreti tavon -Kapernaumban és környékén. Majd lesznek képek a honlapunkon.
Tibi a héten megkezdi leszerelési szabadságát, s néhány hét múlva hivatalosan is visszatér a civil életbe.
01/10/2003

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság