Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

Betegséghullám
(M) Minálunk most sajnos újabb betegség-hullám vendégeskedik. Doron egész héten rosszul volt, most hétvégén tetőzött. Tegnap este azt hittem, hogy ki kell hívnom az orvost, aztán végül csendesült a köhögése, s végül elaludt. Az éjszaka láz nélkül telt, úgyhogy a tüdőgyulladás gyanúja egyelőre megszűnt. Éjtánnál szerintem még lappangó stádiumban van a kór, még csak hányt néhány napig. Ilyen a tél. Nem kedvelem túlzottan.
A héten hozzánk került egy kiüzemelt számítógép Tomitól. Áttettük a gyerekek játékait -amit hajlandó volt fogadni. Nagy az izgalom.
Jövő héten Peti vállalatával Éjlátra megyünk. Ha betegség meg nem akakályozza. A gyerkeket nem szívesen hagyom itt, főleg Doronkát. Ez mindig különös fejfájás. Múlt héten egy nap elutaztunk Péterrel, és Benjámin vette ki az oviból, elvitte a szülőkhöz. Doronkám végig sírt csendben és fájdalmasan, amig el nem aludt. Remélem, hogy azért nem veszi majd nagyon nehezen. Azt hiszem erre a hétvégére meglepem egy új számítógépes játékkal, meg egyéb meglepetéseket készítek neki.
A múlt vezetés alkalmával megdicsért a tanár bácsi, hogy kezdek vagánykodni az utakon.
Hát, ez van minálunk.
Juditot, azt hiszem, a család befogadta és megszerette őt. A többi már a kettejük dolga.
Tibi leszerelés után vett egy digi-fényképezőt, s kiderült, hogy ő a legtehettségesebb fotós a családban.
22/11/2003
Gyöngyfűzés
(M) Én ma tettem le az elméleti vizsgát végre valahára nem kis megkönnyebbülésemre. Ezen kívül vezetgetek, lassacskán fejlődök is. A tanár szerint még 40 órára lesz szükségem, ha csak meg nem táltosodom. Aminek szerinte van esélye, mert legalábbis az első órákon többet csillantottam meg mélyen nyugvó tehettségemből.
Szorgalmasan szedem a C-vitamint, vagy reggel felhajtok egy nagy pohár frissen facsart narancslevet. Eddig sikerült kivédeni az újabb láthatatlan betolakodókat. Doron beteg egy kicsit jelenleg, nem tudom igazán hogy áll a szénája. Hasmenése volt néhány napig, tegnap és ma enyhe láza, és alapvetően túlzottan csendes. Nem szeretem ezt. Elkezdtünk egy rajzterápiát, eddig csak egy foglalkozáson vett részt. Élvezte, és két napig egyfolytában rajzolt. Azóta betegség miatt nem volt. Jelenleg pedig iszonyatos anyagi kátyúban vagyunk, a foglalkozások pedig olcsónak nem mondhatóak. Doron azonban mindennél fontosabb, úgyhogy valamit ki kell találnunk. Azt hiszem újrakezdem a gyöngyfűzést. Mostanában minden pénteken kirakodóvásár van az új sétálóutcán, talán sikerülne egy kis plusz jövedelemhez jutnunk ilyen módon.
Még egy jó hír: kis Éjtánkánk a múlt héten elfogadta függetlenségi ajánlatunkat WC használat területén. Egy krokodil-tortával ünnepeltük az eseményt. Azóta minden alkalommal tortát kér...
18/11/2003
SOS
(M) Amióta a kicsik nincsenek itthon délelőtt feltűnően szabadabbnak érzem magam, s jóval sűrűbben találom magam a számítógép előtt. Lehet, hogy nem sokáig, mert a bankszámlánk vészes SOS jelzéseket ad le. Ezek a szabad délelőttök pedig lehetőség valamilyen kis jövedelem-pótlásra.
Ma volt a 11. vezetés órám. A tanárom szerint kb. 40 órára lesz még szükségem. A kezdeti sikerek után szerinte kicsit leblokkoltam. Én a kezdeteket sem éreztem sikereseknek. Mindenesetre biztató, hogy az átlaghoz képest nem tart rossznak. A forgalom tényleg sokkol. Próbálom felszabadítani az érzelmi világom, hiszen félnem nincs mitől.
Hétvégén nálunk volt K. 19 év után találkoztunk újra. Megdöbbentő, hogy azóta felnőtt egy generáció. M. (egyik lánya) már egyetemista ifjú hölgy. Kár, hogy fényképeket nem hozott magával...K.-nak Szombathelyen van gyülekezete Immanuel néven. Két és fél napot volt itt szűken. Ebből sokat töltött Péter szüleinél, autóztunk egyet itt északon, eljött a gyülinkbe, vásároltunk a családjának. Szóval jó hangulatú találkozás volt, ha csak kevés lelki tartalommal is az is jó.
Hozzánk megérkezett a tél, sok eső esett a héten. Hűvös van. Kicsit bonyolultabb ilyenkor az élet az iskolába-ovodába menet körül. De nem vészes.
14/11/2003
III. Lajos
(M) Írok néhány sort ezen az idilli estén, miközben a gyermekeim békésen alszanak, a három napja a konyhámban randalírozó egér a kelepcéjében próbál újra szabaddá válni, s én várom a párom hogy az éjszakai műszak után a természetbe engedje meghalni III. Lajosunkat, miután feltehetőleg elfogyasztotta a lassan ható méreg halálos adagját. Csak remélem, hogy a bádogdoboz valóban olyan erős, mint amilyennek látszik.
Sok izgalmat okozott ez a jószág, a fél világ feszülten várja a fejleményeket. Én pedig egy hetes száműzöttség után újra birtokomba vehetem a konyhám.
Más. Elkezdtem a vezetést, nem olyan szörnyű, mint ahogy gondoltam, de azért hosszú út áll előttem. A tanár rendkívül türelmes, eláraszt információkkal miközben próbálok megfelelni a pillanat elvárásainak. A kormányra, hogy ne menjek le az útról, meg ne gabalyodjon össze a két kezem egy-egy éles kanyarnál, a fékre és a gázra, hogy ne keverjem össze őket, a sebességmérőre, hogy ne lépjem túl az adott sebességfokozat határát sem alul, sem felül, a sebváltásra, s lehetőleg mindezt nyugodtan. S ez még csak a kezdetek kezdete. Tegnap az oktatóm rövid fejvakarás után kissé bizonytalanul kijelentette, hogy tulajdonképpen nem is rossz amit eddig műveltem. Ma már nem mondta, mert úgy látszik elhittem neki. Alapjában élvezem, erre igyekszem is. Kár, hogy nagyon drága mulatság, akár naponta több órán át gyakorolnék, hogy mihamarabb biztonságban érezzem magam a volán mögött.
Doront most irattam be egy ábrázolás-terápiára. Jobb híján, mert az alapítványnak jelenleg nincs zeneterápeutája. Viszont a foglalkoztató teremben ott van felhalmozva az összes hangszer (zongora, dobfelszerelés, hogy csak a feltűnőbbeket említsem). Biztosítottam a kedves hölgyet, hogy a nullával egyenlő annak az esélye, hogy kicsi fiamat ábrázoló tevékenységre bírja. De ő ezt nem bánja. Azt azonban elmondhatom, hogy ő az a szakember, aki szerintem -még ráadásul látatlanban- leginkább ráérzett Doron lelkivilágára, s a leghasznosabb következtetésekre jutottunk a nevelésével kapcsolatban.
Ő, és két testvérkéje rendkívül édik, irtó élvezem őket.
Vili barátnője itt van jelenleg Mo.-ról. Mutatott egy szupi honlapot: http://egyszervolt.hu/ Egy héten át minden szabadidejüket a versek, dalok és mesék világában töltötték.
K. a héten érkezik az országba, jövő hétvégén hozzánk.
30/10/2003

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
December
Egy nagyszerű háromnapos Eilati kirandulasra mentünk Magival, a gyerekek nélkül