Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2003 május
*
* Napló
2003 május
2004-07-21

Szombat-fogadás
Magi
2003-05-16

Ma este "szombat fogadás" lesz a gyüliben - a jól ismert zsidó szertartás hívő formában. Általában havonta gyűlünk össze ilyen félig kötetlen beszélgetés - bizonyságtétel - eszegetés céljából. Ez jó evangélizációs lehetőség, -bár erre még nem sok példa volt.
A gyüliben úgy tűnik jelenleg én vagyok a legstabilabb tanító (nem a vezető). R., a lelkészné szinte csak az irányítás-felügyelés feladatkörében maradt, a másik fiatal hölgy hamarosan szüli elsőszülöttjét, most egy fiatal srác kapcsolódott be, akivel váltjuk majd egymást. A gyermekóra és alapvetően a saját két kicsim miatt gyakorlatilag az alkalmakon szinte soha nem veszek részt. Csak belehallgatok időnként.

Bemerítés a Jordánban
Magi
2003-05-17

Bemerítés a Jordánban. Több mint negyvenen mentünk a gyülekezetből a Jordán partjához a jól ismert bemerítőhelyhez, hogy két jelentkezőt merítsünk alá és egyben tanúi legyünk a bizonyságtételüknek. Legutóbb két évvel ezelőtt volt hasonló szertartás szintén két bemerítkezővel.

Tengerpart Zolinál
Magi
2003-05-24

Délután, elfogadva Zoli meghívását, a gyüli után utaztunk a kibucba. Zoli egy jómódúnak számító helyen tanulja a héber nyelvet, s próbál "bevágódni", hogy ott maradhasson.
Nos, hozzá látogattunk el. Nagyon kellemes délutánt és estét töltöttünk nála. Fürdőztünk és homokoztunk a tengerparton, utána egy jót ettünk az étkezdében, azután sikerült bejutni az autónkba, ugyanis Péter véletlenül megfürdette a kulcsot, ami azzal járt, hogy a kocsi indíthatatlanná vált... Szerencsére hamar jött a segítség... A gyerekek rendkívül élveztek mindent, Doron különösen felszabadult volt. Én pedig megállapítottam, hogy nagy hiba, hogy nem kibucban telepedtünk le rögtön. Egy anyának nagy könnyebbség, hogy nem kell nap mint nap a konyha rabságában lennie, a gyerekek biztonságban, viszonylag homogén közösségben, a természetben... Nincs munkanélküliség.... Szóval most döbbentem rá, miről maradtunk le.... No, persze ebben van jó adag humor :))))), mindenesetre, eléggé átformálódott a kibucokról alkotott véleményem. S ezután ki tudja mit hoz a jövő...

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Június
Reuven-nek kiállítása volt Jeruzsálemben több más izraeli művésszel együtt