Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

5
(P) Hatvan éve nem volt ilyen meleg az országban. Eilaton 55 fokot mértek, itt északon is 48 fok volt árnyékban, éjszaka pedig 30 fölött. Természetesen egész éjszaka ment a légkondicionáló, e nélkül nem lehetett volna aludni.

14
(P) Rubennek szülinapi party volt (6 éves), rengeteg gyerek sereglett össze a lakásban, léggömbök, játékok, meglepetések, pizza, sütemények, igazi állatokkal bemutató, stb... Én még a vigadalom kezdete előtt leléptem a két kisebb gyerekkel.

22
(P) Újra visszatért a terror, Jeruzsálemben két nagy öngyilkos merénylet is volt, egy kisebb településen pedig családi házba törtek be a terroristák és kiirtották a lakókat. Három nap alatt több mint 30 polgári áldozat! Szörnyű látni a képsorokat a tévében, néha a merénylet alatt is kameráznak, így élőben látunk mindent, mintha mi is részesei lennénk a borzalmaknak. Míg a megtámadott házban a katonák próbálják megsemmisíteni a támadókat, a szomszédos elsötétített házból (mindez éjszaka történik) a háziasszony (hét gyerekkel maga körül) telefonon tudósít a tévének arról, hogy mit éreznek, mit lát éppen az ablakból... egészen addig, míg a katonai cenzúra rá nem jön, hogy a palesztinok is nézik az adást és mobiltelefonon továbbítják az asszony által közölt információkat a körülvett terroristáknak, akik természetesen így tovább tudnak manőverezni a ház falai között veszélyeztetve a katonák életét.

Ilyen körülmények között utazott tegnap J és A a gyülekeztből Jeruzsálembe, nem féltek, az Úr vigyázott rájuk. Ma (szombat) erről beszéltem a gyülekezetben, mit jelent félni, a hívő fél-e, hogyan kell viszonyulnunk a terrorhoz, a betegségekhez, halálhoz. Az Úr érezhetően jelen volt az alkalmon, és sokaknak bátorítást és erősítést jelentett az, ami elhangzott.

A brazíliai bejárónőnknél mellrákot fedeztek fel. Mikor férje (hitetlen) megtudta, sírva fakadt. V., a bejárónő pedig azt mondta, hogy természetesen nem táncol örömében, de megköszöni az Úrnak, hogy élete az Ő kezében van, és minden végzése tökéletes. Milyen jó, hogy vannak az Úrnak ilyen egyszerű, őszinte szolgái!

Néhány napja V befeküdt a kórházba, megműtötték, sikerült eltávolítani a daganatot, holnap hazaengedik, és holnapután talán már tud is jönni a gyerekekhez.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság