Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

13
(P) A gyülekezeti alkalom után (Szombat van) Margó elment a gyerekekkel az uszodába. Mivel háromnegyed órával a zárás előtt érkeztek beengedték őket ingyen. Akarunk venni családos bérletet szeptember végéig, és mivel Margó városházi dolgozó, kapunk kedvezményt is. Két hét múlva megyünk együtt a tengerpartra (Luna Gal, nem tudom hogy mondják magyarul) a gyerekek nagy örömére (hosszú, kacskaringós csúszdák a vízbe, vizibiciklik, meg egyéb vizi felszerelések..). Én Augusztus 11.-én megyek Jom Kef Mahlakti-ra (valaki fordítsa ezt le magyarra!), dzsipkirándulással, kajakozással, és lovaglással valahol északon a Golánon. Szeptember elején pedig Margóval megyek háromnapos, a korábbi évekhez hasonló (Eilat, Holt tenger, Kibuc Maagan) üdülésre. Magyarországra (vagy más országra?) csak jövőre kerül sor.

A gyülekezetben sok vátozás történt az elmúlt években, sokan elmentek, sokan jöttek újak, ennek megfelelően a gyülekezet arculata is változott. Akik korábban aktívak voltak azok elcsendesedtek, és mások kerültek előtérbe.

A gyülekezet sofőrje és felesége néhány hónap múlva elhagyja az országot Amerikába (a feleség szülei, 12 testvére és azok családjai, plusz nagybácsik, nagynénik...összesen kb. 500 ember!! kint élnek, most ők is csatlakoznak hozzájuk). Mivel rajtam kívül minden férfinek van kocsija, ezért én fogom átvenni a sofőri szerepet, viszont ehez jogsi kell, ezért elkezdtem a vezetést (a magyar jogsim már kiment az érvényességből). A gyülekezet kocsiját (Hunday minibusz 11 fő szállítására, 1995-ös évjárat) mi fogjuk használni, ami nagyban megkönnyíti majd az életünket (mi csak a saját használatra elfogyasztott benzint fizetjük).

Közeledik az iskolaév, Doron készül az oviba (még csak félig szobatiszta, nem mer a vécébe kakilni, mindig szól hogy adjunk rá pelenkát és oda végzi dolgát). Ruben iskolába megy, várja már. Eitan egyedül marad Margóval, vagy a bébiszitterrel. Apropó, bébiszitter. A műtét sikeres volt, sikerült eltávolítani a daganatot, jól érzi magát, már a gyülekezetben is volt, lehet, hogy egy hét múlva munkába állhat. A gyerekek nagyon aranyosak, de rendkívül csintalanok, sokszor próbára téve idegzetemet. A két kicsi rendszeresen kirámolja a hűtőből a finomségokat és a szó szoros értelmében elpusztítják azokat (Danone joghurt, jégkrémek, gyümölcsök, csokik, egyéb nyalánkságok). Éjtán telefirkálta a falakat filctollal, és újabban kaparja a festéket a falakról. Doron állandóan felál az asztalon egy székre és a plafonventillátort kapcsolgatja. Éjtán a légkondicionálót kapcsolgatja, és néha nem vesszük észre, hogy működik, mikor egyébként már este lévén, a levegő hűvösre fordult, tehát nincs rá szükség (sok pénzbe kerül a légkondi).

Tegnap volt egy érdekes riportműsor a tévében, arról, hogy négyszáz, rendezett hátterű amerikai zsidó mindent otthagyva, éppen ebben a nehéz korszakban Izraelbe alijázik. Hallottam, hogy Zoli is tervezi az aliját (kivándorlást). Csak bátorítani tudom ebben e döntésében.

14
(P) Az első órám vezetésből, jól megy hat év után is.

15
(P) Ma elkezdték a vízvezeték cseréjét az utcánkban, aztán az út kijavítását, világítás felújítását és parkosítást. Jó kis zaj és por lesz a következő hetekben. Enyhítő körülmény, hogy a lakásunk az ellenkező irányba, a park felé néz.

16
(M) Egesz nap, reggeltol estig ajandekokat keszitettunk a Mo.-i unokatesóknak. Foleg en, Rubi segitett kicsit, meg Viola is amikor jott elkoszonni a gyerkocoktol. Remelem tetszeni fog a tarsulatnak -legalabb egy kicsit. A klubban sok ehhez hasonlo dolgokat keszitunk. Gondoltam erdekes lesz izraeli anyagokbol sajat kezuleg keszitett ajandekot kapni... Ezek nagyon olcso anyagok, amelyekkel ovodaban, szakkorokon dolgoznak, esetleg otthon, mint mi is. Nehany praktikus tanacs. Ha a kis hatso talpacska nem tartja meg a berendezest, ketoldalu ontapadoval falra -szekrenyre -... lehet ragasztani -esetleg egyszeruen lyukat bele, s felakasztani, vagy eppenseggel szeggel.

17
Viola elutazott Mo.-ra egy hónapra, Tibi pedig hazaérkezett onnan. Anyu még ott van.

20
(P) Ma (Szombat) elbúcsúztunk Don-tól, Louis-tól, David-tól és Christin-től. Megszerettem mindkét házaspárt, kedves hívő emberek. Don-ék (Dél-Afrikából) gyakorlatilag már tíz éve vissza-visszatérnek évente néhány hónapra a gyülekezetünkbe szolgálni, David-ék (Angliából) 3-4 éve (egyikőjük sem zsidó). Az alkalom után közös pikniket rendeztünk sokféle finomsággal.

23
(P) Elkezdődik a gyülekezeti gyerektábor, ahol Magi aktív részt vállal Eytan műtétjéig.

Fáj a hasam a köldököm környékén, az orvos adott kenőcsöt, ha ez nem segít, műteni kell.

Elkezdődött a háromnapos Karmieli Nemzetközi Néptáncfesztivál, óriási biztonsági intézkedések, forgalomelterelések...(ideális célpont a terroristáknak) Mi az idén nem megyünk egy előadásra sem, a városházi ingyenjegyeket átpasszoltuk Tomiéknak.

Nehéz autót vezetni ebben az óriási tömegben (ötödik óra).

27
(P) Apuék meghívnak hozzájuk ebédre, anyu beszámol az útjáról, fényképeket nézegetünk. Az ifiköri táborozók nagy részét nem ismerjük már. Elcsodálkozunk a rengeteg gyereken. Robiékat szép házzal ajándékozta meg az Úr.

28
(P) Ruben és Doron állatkertben voltak a gyülekezeti kaytana keretében.

Benjámin nálunk alszik mert én éjszakás vagyok, Margó pedig Eytan-nal a kórházban, holnap műtét. A bébysitter decemberig nem tud visszajönni a gyerekekhez, úgyhogy egy ideje Benjámin váltotta őt fel, és ha az Úr nem ad valaki mást, akkor ez azt jelenti, hogy Margónak abba kell hagynia a munkát. Ha ez lesz az Ő akarata, akkor biztosan kipótolja a kimaradó anyagi bevételt.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság