Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

26
(P) Izrael egy független, demokratikus ország, amit a palesztin terroristák el akarnak pusztítani, és Izrael ezt nem hagyja. Ez nem tetszik a világnak, ezért kitalálnak mindenféle mészárlásokat. Kezdetben a dzsenini táborban háromezer megölt palesztinról volt szó, késobb már csak ötszázról beszéltek, mostanában pedig e szám ötvenre csökkent, köztük 47 terrorista volt és csak három civil. Három !!! ártatlanul meghalt személy, és azok is azért, mert nem jöttek ki a házaikból a felszólításra mielott ledózerolták volna (fegyveres terroristákat bújtattak a házakban). Ha Saron tényleg 'mészáros' volna, egyszerüen ledobott volna néhány bombát a táborra, de nem tette éppen az ártatlan lakosság miatt. De nézd meg mi történt Afganiszránban, vagy Csecsniában, ahol több százezres városokat bombáztak le, sok ezer civil áldozattal! Se Amerikát se Oroszországot nem támadták miközben kórházakat, iskolákat tettek a földdel egyenlové. Az ENSZ és az EU nem emelte fel a szavát akkor sem, mikor a jeruzsálemi utcákon tucatszámra robbantak fel ártatlan gyerekek, asszonyok, idosek a palesztin terror nyomán. Izrael teljesen egyedül van a harcában, és teljesen jogosan teszi azt, amit tesz.

Mikor az elso rakéták csapódtak be Jeruzsálem külvárosában, az angol miniszterelnök azt mondta, hogy ha ugyanez Londonnal történt volna, Anglia egyszerüen eltörölte volna az ellenséget a földrol.

Mig Izrael a palesztin fegyveres terroristák ellen harcol, a palesztinok tudatosan az ártatlan lakosságot tették a merényletek célpontjává.

27
(P) Ma, szombaton, főként a Konkordanciával voltam betelve. Vaskos mü, csodálatos. Elolvastam az Előszót, a Bevezetést, a héber konkordanciák történetéről írt összefoglalót, aztán elmélyedtem a szavak tanulmányozásába. Vonz az Írások ismerete, a szavak jelentése, a könyv szaga, a kötet súlya. Mekkora energia van belefektetve egy ilyen mübe! Sok-sok ember sok éves kemény, megfeszített munkája! Nekem nehezemre esik a fenekemen maradni míg leírom ezt a pár sort...

Felületes, izgága típus vagyok, belefogok dolgokba, aztán hamar félbehagyom és nem értem, miért is fogtam bele egyáltalán. Aztán évek múlva megnő az értéke annak a bizonyos félbehagyott dolognak, megbánom, hogy abbahagytam, de kinek van türelme végigcsinálni az egészet?

28
(P) A gyerekek tündökölnek, Magi gyönyörü (bár gyökérkezelt foga miatt időnként savanyú az ábrázata), a lakás tele van bállyal és melegséggel. Újra felfedezem a családomat. Néha elemi erővel tör rám a boldogság eufórikus érzése. Elégedett vagyok, és kiegyensúlyozott.

Szerelmes vagyok Izraelbe, minden merénylet és tervezett gazdasági megszorító intézkedés ellenére. Nem érdekel, hogy Arafat be van-e kerítve, vagy szabadon mozog, azzal sem foglalkozom, hogy nő-e a fizetésem reálértéke. Nagyszerü ez az ország, ez az egyetlen hely a világon, ahol el tudom képzelni az életemet.

Négykézláb mászok a gyerekek után, elbújnak előlem, a hátamra másznak, lovagolnak rajtam és csipkednek. Megrugdosnak. Magi nagy tepsi süteményt készít a kávé mellé, munka után elcsevegünk erről-arról az asztal mellett. Szeretlek Magi! Vettem neki szép új ruhákat, azt cserélgeti, próbálgatja, ma elment furulyázni Rutihoz a zeneiskolába. Az altfurulya kis nehézséget okozott neki, a szopránhoz szokott hozzá.

A méltóságosan magasodó pálmafákkal szegélyezett sétálóutcán sétálok, leülök egy padra, nagyot sóhalytok és arra gondolok, hogy milyen szép is az élet.

Haj, ha tudnák ezt a többiek!

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság