Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

22
(P) Uj e-mail cimem: peterfr1@012.net.il.

Bekeben hazaerkeztunk a haromhetes Mo.-i korutrol. Nagyon jo volt, de a vegere elfaradtunk. E-mail-ben mindenkinek nagyon szepen megköszöntem a sok-sok segitseget, remeljuk, hogy az ő Izraeli latogatasatokkor mi is legalabb ennyire tudunk segiteni nekik.

Elkezdtem egy csaladi (Frank) honlap epiteset, az elso nehany oldal mar fent van az alabbi cimen: www.geocities.com\frank18il. A honlap kovetkezo bovitesekor szeretnem a Mo.-i ut elmenyeirol keszult anyagot is feltenni.

Kronikus idohianyom miatt nem sikerult eddig fotokat es grafikakat csatolnom a honlaphoz, illetve csatoltam, de az internetre valo felvitel pillanataban lathatatlanokka valtak, ezert toroltem oket. Tovabbi kiserletezes kerdese az egesz.

A honlap egy resze ekezetes, masik resze nem, ez az en lustasagom, illetve idohianyom miatt van. A kovetkezo frissitesre (kb. harom honap mulva) kijavitom. Szerettem volna minel hamarabb felrakni az eddig kesz anyag nagy reszet. Van egyebkent egy masik elkezdett honlap is, de elfelejtettem a valtoztatashoz szukseges jelszot, ezert felbemaradt az epitese.

www.geocities.com\frankcsalad

Tevedesbol lett Apu konyve (Bucsu Babilontol) a fooldal, ezt kesobb kijavitom majd. A fooldal sokaig nyilik, a csaladfa (Dobos resze) is 2-3 perc alatt nyilik ki. Vannak pontatlansagok es hianyossagok az adatokat illetoen, szeretnem, ha mások is kuldenenek fotokat, leveleket, informaciokat, mindent, amit fontosnak tartanak, hogy rajta legyen a weblapon. Egy kriterium van: az anyagoknak valamilyen modon a csalad tagjaihoz, vagy azok erdeklodesi korehez, gondolatvilagahoz kell hogy kapcsolodjanak. A jelszot el lehet kerni tolem, es mindenki (Frankok) kedve szerint csatolhat hozza anyagot.

27
(M) Jo nehany het eltelt miota hazaerkeztunk Mo.-ról. Ha fel nappal kesobb indult volna a gepunk, mar nem szallhattunk volna le Tel-Avivban. Az amerikai terrorakcio miatt lezartak az izraeli legteret. Megdobbenve figyeltuk a teveben a tortenteket. Nehany oraval korabban Rubival egyutt csodaltuk, ahogy a gepunk a Tel-Avivi felhokarcolok kozott leirt velunk nehany kort. Nem tudom mit gondolt, amikor nem sokkal utana a kepernyon latta a repulogepek becsapodasat. Mindenesetre a rajzaiban a ket elmeny kicsit osszekeveredett. Mint gondolom minden orszagban, itt is napokig csak ezzel foglalkoztak -riportok, szakertoi velekedesek...

Mar az elso perctol kezdve biztos voltam abban, hogy a dolgok vegkimenetele -akarmilyen nonszenszul hangzik is- egy Izrael elleni tomorules lesz. Arafat jo szimattal rogton tuzszunetet hirdetett (amit persze nem tartanak be), s nehany nappal kesobb mar Iranban(!) targyalt az angol kulugyminiszterrel a terror-ellenes koaliciohoz(!) valo csatlakozasrol. Eleg erdekes felallas, lehetne aggodni, vagy felhaborodni, de nem ezt tesszuk. Mert mindez figyelmezteto jel az egesz hivo vilag szamara, akik olvassak a Bibliat, hogy kozeledik az ido, amikor az Ur Jezus visszajon. Varjuk Ot keszen!

Egyebirant folytatodik az eletunk a szokott medreben. Peter hamarosan muszakfelelos posztba lep elo. Kicsit jobb fizetes, kevesebb oraszam, nagyobb felelosseg. Hamarosan meg kell szereznie a jogsit, es autot kell vennunk, mert ez feltetele az uj munkakornek.

En is visszatertem a klubomhoz. Egyenlore csak eppen befejeztuk a tatarozast, s most kezdjuk az uj tanev tartalmi szervezeset. Rubi nagycsoportos lett, szereti az uj ovonenit (azt mondjak a legjobb itt Karmielben), az uj baratait. Doron vegre egyre tobbet beszel, irto elvezem. Eytan nagy csibesz. Allando kek-zold foltok a homlokan, idonkent jol megtermett pupok szemleltetik vallalkozo kedvet es eros akaratat. Jo hangulatban telnek a napok kis csaladunkban. Szeretik a Mo.-on vasarolt muzsikakat, sokat hallgatjak. Rubi gyakran emlegeti ott megismert baratait. Orulok hogy jo baratsagokat kotottek. Nagyon elveztem en is minden talalkozast. Visszaterve azonban ugy erzem, hogy sajnos sokaktol mar tobb mint csak a fizikai tavolsag valaszt el. Hogy eppen ehhez a nephez csatlakoztam, szamomra megtiszteltetes. De bizonytalansag, erthetetlenseg meg kozeli csaladtagoknak is, akik egyre erosodo antiszemita propagandaban kenytelenek korrekt itelethozatalt hozni. Szomoru. Az Ur segitsen mindenkinek tullatni a Gonosz figyelem-elterelo muveletein, s keszulni az Isten elotti szamadasra.

Ma van Jom Kippur, az engeszteles unnepe, amikor egy teljes napi bojt soran keri a nep Isten aldasat az epp most kezdodott zsido uj evre. Erdekes modon "nagyetku" gyermekeim eppen ma megallas nelkul enni kernek. Ugyhogy most megyek, keszitek valamit, aminek illata a leheto legkevesbe jut el a szomszedos lakasokba (csak hogy ne botrankoztassunk). Ugyhogy biztos nem rantott csirke lesz az ebed.

30
(M) Minden baj nelkul hazaerkeztunk, a gyerkocok jol birtak az utat, szinte vegig aludtak. Mindenfele meghatottsag nelkul vettek tudomasul, hogy ujra itthon vagyunk. Rubi mar masnap oviba ment, rutinosan illeszkedett be az uj gyerekkozossegbe, ki tudja hanyadikba a honap folyaman. Nagyon kedves uj ovonenije van. Sokat rajzol, onti magabol az uj elmeny altal ihletett muveket (repulo, erdo, vonat, alagut, Szigeti mama haza...). Megdobbento, ha megnezem a ket evvel ezelotti rajzait. Ket ev alatt szerintem tiz evet fejlodott mindenfele kulso beavatkozas nelkul. Valamelyik nap egy szobat rajzolt perspektivikusan. Nem akartam elhinni, hogy magatol jott ra ezekre a dolgokra. Megkerdeztem tole, honnan tudja, hogy igy kell rajzolni. Ertetlenkedve szettarta a karjait: Hat, nem latod, anya? Nezd meg ezt a szobat! Es korbemutatott a lakason...

Doronka lassan de biztosan fejlodik a beszedben. Allandoan kotyog, szajkozik. Irto meghatodtam, amikor Petivel kozos hetvegere indultunk, s Doronka megneszelve mi keszulodik, sirva jott hozzam: "ana en is akarok setalni autoval..." Jo latni, hogy o is egyre nagyfiusabb, erdeklődik a konyvek, tortenetek irant, mar a rendrakasban is segit, de azert még mindig olyan, mint egy kis fioka, nagyon sokszor az olembe bujik megpihenni, megbatorodni. Eytanka allandoan uton van, rosszalkodik, esik. Vegre belatta, hogy erdemesebb nem a foldhoz verni a fejet mergeben, mert eleg sokaig faj utana. De igy is sokat serul. Nagyon eleven, akaratos, es tunderien edes.

Peter keszul az uj beosztasara.

A klubban befejezodott a tatarozas, keszulunk az uj tanevre. Jovo heten kezdunk. Kisse rendetlen a munkaidom, viszont rugalmas, es ez jo.

Betegsegek jonnek es mennek, allando program a kulonbozo vizsgalatokon valo resztvetel. Nehez megtanulnom, hogy ne essek rogton panikba. Sajnos ilyen vagyok, s ezzel hajlamos vagyok rossz hangulatba hozni kedves csaladom tagjait is.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság