Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

5
(M) Doron mar szamol tizig heberul es magyarul. Persze nem hibatlanul. Vettem egy CD-s jatekprogramot kicsi gyerekeknek (szamok, formak, szinek), ami csodak csodajara rogton belopta magat kozepso fiam szivebe. Ily modon tortent, hogy sikerult ravenni hogy szolaljon mar meg vegre. Amit mi nem tudtunk megtenni, megtette a halado technika.

Ma este varjuk bucsu-vacsorara a mexikoiakat. A heten koltoznek. Mindjárt nekilatok a fozocskezesnek. Hidegsalatak, rantott sajt es rantott gomba, valamint lehet hogy egy kis narancsos tortat is sutok a mezes kremes melle, amit mar delelott elkeszitettem.

12
(M) Tegnap ujabb munka remenyet csillogtattak fel elottem. Egy itteni Gyogypedagogia intezmeny titkarnoje hivott fel, megerdeklodni, hogy szervezhet-e egy talalkozot az igazgatonovel. Beleegyeztem. Napi ket oras munkarol lenne szo delutanonkent. Tovabbi reszleteket nem tudok. Egyaltalan nem elem bele magam, foleg mivel ugy tunik most derult ki, hogy nem itt vegeztem, ez lehet, hogy negativan esik majd latba. Mindenesetre azert elegge izgi a dolog. Tegnap este gyorsan kerestem gyogypedagogiai etert az interneteten, hogy kicsit tajekozodjak az itteni szakirodalomban.

19
(M) A jobboldali kép egy nagyon megható találkozást örökít meg: ekkor érkeztünk haza a kórházból, s végre a két bátyus szemügyre vehette kicsi öccsüket. Reuven reakciója kiszámítható volt, viszont Dorontól mindenféle dolgot várhattunk. Csodálkozó hitetlenséggel vette szemügyre a kis jövevényt. Megtapogatta kezeit, lábait, mindenét amit engedni lehetett s végül úgy döntött befogadja őt, atyáskodó szerettel magához ölelte. Azóta is tart a szerelem. Cumit ad neki (vagy éppen „kölcsön veszi” tőle), ringatja őt a babakocsiban, időnként pedig kéri, hogy tarthassa, megszeretgesse őt. Hirtelen nagyfiú lett belőle. Eytan pedig tündéri kisbaba. Néhány nap után beállt a nappal-éjszaka ritmusa, rögtön hagyott legalább 5 órát aludni. Mostanra már 7 óránál előbb nem ébred. Szépen eszik (a szopizásnak már sajnos vége, valószínű, hogy a költözéssel járó herce-hurca miatt apadt el a tejcsi ilyen hamar). Nyugodt, nagyon okosan nézeget, a három gyerek közül ő kezdett leghamarabb kommunikálni velünk. Ha meglát engem, rögtön nevet és kurjongat. A család egybehangzóan megállappitotta, hogy a Frank nagypapára hasonlít. Tényleg így van. Láttam egy kisbabakori fotót, egyértelmű a dolog. Szóval ilyen lett az Eytanka, hála legyen érte az Úrnak. Igazából semmi plusz terhet nem érzek, sőt. Mivel saját lakásunkba költöztünk, és kevesebb lett a gyülekezeti feladat, inkább kényelmesebb, nyugodtabb az életünk.

Doron még nem beszél, csak énekel. Nagyon jó hallása van. Általában teli torokból, tiszta babahangon harsogja a néhány kedvelt melódiáját (hinta-palinta, egyéb héber dalocskák). Édi. Továbbra is két fő érdeklődési területe a gombok (kapcsolók), és a veszélyforrások. Rubi büszke ovodás. Rajztehettsége nagy lendülettel fejlődik. Fantázia terén már biztos lehagyott engem. Néha megkér, hogy rajzoljak neki ezt-azt, s ilyenkor előfordul, hogy az ő rajzairól „puskázok”. Még mindig elég sokat nyafog, akaratos, próbára téve ezzel az anyukája türelmét, bölcsességét, következetességét.

Kicsi otthonunk már berendezett, csupán némi finomítás, szépítés várat magára. Csak győzzük fizetni a jelzálog-kölcsönt.

Péternek azt igérik a munkahelyén, hogy hamarosan előlép műszakfelelős posztba (120 ember irányítása). Reméljük tényleg hamarosan.

Tibi a múlt héten vonult be katonának. Jelenleg egy közeli katonai bázison tartózkodik, néhány hét múlva derül ki, hol lesz a végleges helye. Annyi biztos, hogy harci egységhez fog kerülni. Az Úr legyen őrizője...Laci januárban csatlakozik hozzá, jelenleg mo.-i körúton van. Tomi egyetemi előkészítőt kezd, a többiek a régen megkezdett utat tapossák. Éva és Ági kb. egy hónapja érkeztek az országba, egy kibucban dolgoznak addig, amíg megkapják a letelepedési engedélyt. Így bővül a család itt Izraelben.

Gyüli. Kevés jó mellett sok gyengeség, közömbösség. Nekünk, és főleg ugye nekem is ébresztő kegyelemre van szükségem. Szívesebben időznék kis családom körében (egyébként is keveset vagyunk együtt), mint hogy a „mások bajával” foglalkozzak. Petivel közös döntésünk, hogy mégis vállaljuk, mert meg vagyunk győződve arról, hogy ez az Úr akarata, s neki tartozunk számadással. Elég erős az ellenszél... Nincs mivel dicsekedjek...

Mo.-i út. Eddig úgy van, hogy tavasszal megyünk. Peti mindenképp ragaszkodik hozzá. Hónap végén a Holt-tengerhez utazunk három napra. Először kettesben a nászút óta.

Nagy örömmel látunk vendégeket otthonunkban. Szállás és koszt nem gond, a program tervezésében is tudunk segíteni. A jelenlegi helyzet azonban elővigyázatra int. Most semmi esetre nem lehet a kereszteny nevezetességeket látogatni, s úgy tűnik van esély a helyzet konzerválódására. D. és felesége ilyen körülmények között töltöttek itt egy jó hetet, szerintem jól érezték magukat, bár sokfele tényleg nem tudtak utazni.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság