Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

augusztus26
(M) Nehany het leforgasa alatt donto valtozasok tortentek: Julius 25-en egeszsegesen megerkezett Eytan fiunk. Aranyos, nyugodt gyermek, szepen fejlodik. A ket batyus nagy szeretettel fogadta ot. Atkoltoztunk sajat lakasunkba, berendezkedtunk. E. egy honapot toltott korunkben. Ez ido alatt o toltotte be a haziasszonyi es reszben az anyai (Reuven es Doron) szerepet. Nelkule nem ment volna minden gordulekenyen.

10
(M) Nem sokat mozdulunk ki mostanaban. A melletunk levo park bekeidoben a szomszed arab lakossag kedvenc kiruccano-helye, s bar nem hiszem hogy most kedvuk lenne itt tolteni idot, en sem szivesen viszem ki a gyerekeket. Aggaszto a helyzet. Nehany napja a zsido suhancokat is megszallta az eroszak lelke. Valosagos polgarhaborura emlekeztetnek a teve kepei. Itt Karmielben is voltak rendbontasok. Arab autokat dobaltak jom kippurkor, tegnap ejjel felgyujtottak az arab falafeles uzleteket. Allitolag most is nagy csapat fiatal gyult ossze a regi kenyonnal. Ez a helyzet meg sok helyen, ahol viszonylag nagyobb szamban el egyutt a ket nacio. Ha nagyon hamar nem nyugodnak meg a kedelyek, alapjaiban rendul meg az egyutteles lehetosege, s el sem tudom kepzelni hova vezet a dolog.

11
(M) Kritikus idoket élünk. Lehet, hogy egy újabb fordulat következik itt a közel keleten, közelebb hozva Isten Igéjének beteljesülését. A hamis béke -amit a világ szorgalmazott, összeomlani látszik. Ha ez igy lesz, egészen új rendszer kell kialakuljon. Háborúról még nem beszélnek, de az arab állampolgárok lázadása sok aggodalomra ad okot. Nem tudjuk mi alakul ki ebbol a helyzetbol. Az Úr kezében vagyunk, ezért nem félünk.

16
(M) Hetfo del van. Peter dolgozik, s satoros unnep leven a csalad tobbi tagja itthon tolti az idejet. Doron egyre megszallottabban szamitogepezik. Egesz delelott itt ult, latnod kellett volna oszinte elkeseredeset, amikor aludni vittem. Sorra nyitogatja a programokat, eleg ugyesen boldogul az egerrel es nehany jatekkal. Eytan mellettem a babakocsiban, edesen nezeget. Tegnap este kisebb frank csapat verodott ossze nalunk, es megallapitottak, hogy nem is Petire hasonlit annyira Eytan, hanem apukajukra, Sanyi bacsira. Nevettek oszinte sertodottsegemen. Kivancsi leszek a bizonyito fenykepre.

Termeszetesen nagyon edes, mindenkit elbuvol, foleg engem. Eva es Agi akik hetvegen megerkeztek az orszagba megallapitottak, hogy zseni (vicc).

Mindenesetre nagyon okosan tekintget ki kicsi kocsijabol. Reuven rajzol, mint mindig, kozben pedig tevezik. Orankent megszakitjak az adast a legfrissebb hirekkel. Ma folyik a ‘nagy csucs”, amitol senki nem var sokat. Nekem mar csomorom van mindebbol. Nehany napon at a tevehez szegeztek az esemenyek, omlott a barbari eroszak, atkozodas, szitas egyik reszrol, a kedelyek nyugtatgatasa a masik reszrol. Eleg volt. Amit lattam, meggyozott arrol, hogy csak Istentol varhatok vedelmet, remenyteljes jovot. Sokszor emlegetem magamban az istentiszteletek vegen annyiszor elmondott baptista koszontest: “-Az Ur kozel! -Jovel Uram Jezus!”. Egyebkent itt Karmielben teljesen nyugodt az elet, mint mindig, csak feltjuk ezt. Ebersegre hivjak fel figyelmunket vezetoink.

26
(M) Frank Agi, Eva es Tomi nalunk aludt 10 napon at. Igy hat volt kis elet mindket Frankeknal az utobbi idoben. A ket leanyzo mar kapott helyet egy kibucban Haifa es Tel-Aviv kozott, vasarnap kezdik a munkat. Tibi ugyanezen a napon vonul a hadseregbe. Laci tegnap repult Mo.-ra. Kovetkezo ev elejen o is megkezdi a katonai szolgalatot. Tomi egyetemi elokeszitot kezd, valoszinu helyet kap majd a Merkaz Klitaban.

Elszomorit minden alkalommal, ha leulok megnezni a hireket. Foleg attol dobbenek le, hogy hogyan reagal a vilag szinte egykent az esemenyekre eppen ugy, ahogy Arafat talalja nekik. Miert csodalkozzak akkor az egyszeru emberek Izrael-ellenessegen, hogyha az arra hivatottak, a tenyeket jol ismerok is elferditik az igazsagot. Jo tudni, hogy Isten kezeben vagyunk, s nem kell befolyasoljon mindaz, ami korulottunk van. Egyszer minden hazugsag leleplezodik, s mindenki megkapja a neki jaro orokseget.

Mikozben irok, idonkent vissza kell vernem Doron puccs-akcioit. Nem nyugszik bele, hogy nem o ul a gep elott. Szandekosan rosszalkodik, hogy fel kelljen allnom hozza, s akkor maris rohan a dolgozoszobaba elfoglalni a helyem. Van esze a gyereknek.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság