Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

1
(M) Az oviból hazajövet Rubi felvett egy nagy tobozt. Végig az úton csicsergett a fülembe mindenféle dolgokról, de az én gondolataim máshol jártak. -Jó, anya, jó?? -zökkentett vissza a jelen szituációba. -Hát... persze... rendben Rubika. Időnként igy ellenőrzi, hogy figyelek rá. -Jaj de jó anya! Akkor most ne csukd be az ajtót, és én ideállok, kinyújtom a kezem, és jönnek a kismadarak, és mind megeszik a magokat a tobozból... Szinte szemem előtt láttam a kicsi fiút kinyújtott karokkal, kismadarakkal körülvéve. Mint egy szentkép Assisi Ferenccel. Jó ideje olvastam neki a fenyőrigókról akik fenyőmagokkal táplálkoznak, s nagyon tetszett neki. De másnap -mivel a téma nem hagyta őt nyugodni egy teljes napon át- az oviban kiderült, hogy ott valóban igy etetik a madarakat: teleszórják a tobozt magokkal, s kiakasztják a fára.

21
(M) Purim. Ünneplés az oviban. Rubi végül is „teletabiz” jelmezt kér tőlem, amit éjjel kettőig el is készítettem neki. Amikor azonban az ovihoz értünk, ahol már „állt a bál”, megijedt a feje tetejére állt csoportszobától, az ismeretlen maskaráktól, és semmiféleképpen nem akart maradni. Így hát hazajöttünk, s a tavaszi díszében pompázó kertünk sokkal szebb délelőttel ajándékozott meg bennünket. Kellemes napsütésben pillangók, bogarak zümmögték körbe a kalanittal, pitypanggal teleszórt pázsitot. Doronnak ez volt az első találkozása a füves kerttel. Élvezettel totyogott, pottyant fenékre az új terepen kis mikiegeres jelmezében, vizsgálták együtt a füvet, virágokat, fákat, madarakat. Emlékezetes nap marad.

26
(M) Az utóbbi napok kevés eseménnyel, viszonylag sok dologgal teltek. Közeleg a Peszah, hozzáfogtam egy alapos takaritáshoz. Ez nem túl egyszerű két kisgyerek mellett. Ablakpucolás: jó néhány példány van belőle ebben a nagy házban. Szépen sorban minden szobán végigmentem, s hű kisérőim egy percre sem hagytak magamra. S hogy kellemesen teljen az idejük, minden lehető polcot és fiókot kipakoltak, szétszórtak. Testemmel kellett védenem a takaritó vödröt, ugyanis a tartalma nem volt túl steril, de Doronnak ez nem számit. Miután az ablakok ragyogtak, újra végigmentem minden szobán, és rendet raktam. Ha takaritani kezdek, elpakolni a játékokat és egyebeket, Doron ösztönszerűen kezdi újra szétdobálni. Ezért ügyesen kell szerveznem a dolgokat, hogy ne sziszifuszi munkát végezzek. Kivitelezhető, de mindenképp lassan halad, mert folyton abba kell hagyjam a gyerekek mindenfele bajai miatt. Tudván ezt előre, jó korán kezdtem a peszahi készülődést. Amikor Petinek kétségemet fejeztem ki, hogy talán túl korán is, figyelmeztetett, hogy emlékezzek erre Peszahkor, amit most mondtam ... Ő már jól ismer engem.

27
(M) Hazaérve az oviból Doron nem akart bejönni. Egy ideig mellette álltam, míg körözött elöl a teraszon, aztán bejöttem, és elõvettem egy kis szilvakompótot. Doront is megkínáltam, mire õ úgy módosította a játékát, hogy tett egy kört a teraszon, majd bejött bekapni egy falat csemegét. Közvetlenül az ajtó mögött ültem, de nem láttam õt, csak amikor belépett. Reuven fáradtan pihent a lócán és csokit majszolt. A lakás errõl a pontjáról semmit nem látott a mi kis játékunkból. Csodálkoztam, amikor hirtelen felpattant, és kiszaladt. A következõ pillanatban Doron sírása hallatszott. Kinéztem. Reuven közvetlenül az út elõtt állította meg Doront, mielõtt leléphetett volna...

Az Úr megint kipótolta a figyelmetlenségemet. Újra és újra kérem Õt, hogy segítsen vigyázni két szeretett gyermekünkre, tanítson éberségre.

Ez volt az elsõ megnyilatkozása kicsi fiunk kóbor természetének. Egész sor óvintézkedést vezettünk be ezután.)

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság