Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 2004 március
*
* Napló
2004 március
2004-07-21

Cáfolat
Peter
2004-03-30

1
(M) Hogyan erdemes ideutazni? Ismeroseink szinte kivetel nelkul repulogeppel erkeztek. Vagy MALEV, vagy El-AL jaratokkal. Ez forintban eleg sok, de gyors (3 ora), es kenyelmes. Volt egy fiatal par, akik a gorog tengerpartig menetrend szerinti buszjarattal utaztak, onnan pedig hajoval Cipruson at. Ez allitolag olcsobb, kalandosabb, de kevesbe gyors (minimum egy het), kevesbe kiszamihato, faraszto, korulmenyes meg egyebek. Másik ket baratunk pedig motorral robogtak at az utat. Ideerven a fejuket tapogattak, kerestek, vajon hova tettek a belevalot, hogy ilyen orult vallalkozasba kezdtek. Ugyhogy ezt a variaciot nem ajanlom semmikeppen.

11
(P) Azért vagyok nagy támogatója az Izraelbe látogatásnak, mert az ittlét általában kijózanitja az “elvarázsolt” egyéneket. A “pozitiv elvarázsoltak” (Ili-félék) Szentföld és tejjel mézzel folyó ország helyett benzingőzzel, lármával, és szemérmetlenséggel megtűzdelt “büdös és kizsákmányoló” kapitalizmussal fognak találkozni, a “negativ elvarázsoltak” pedig ámulattal fogják megállapitani, hogy egyrészt nem potyog a nyakukba bomba minden utcasarkon, másrész néhány évtized alatt egy csinos kis ország bújt ki a sivatagból virágzó gazdasággal, vidám és elégedett emberekkel.

Már nem 24-28 éves vagyok. Pocakosodok, kopaszodok, öregszek :-) Én is elmúltam 30 éves, több mint 10 kilót hiztam (stabilan 70 felett vagyok), és hajat is csak nagy nehézségek árán találni a fejemen.

Én nagy körben terjesztem azt a biblikus nézetet, hogy mindenki, aki zsidó, jöjjön Izraelbe (másik két “cionista mondanivalóm”, hogy a még nem Izraelben élő zsidók maradjanak zsidók, és végül, hogy aki jön, az ne kényszerből, és még inkább ne anyagi érdekből jöjjön, hanem meggyőződésből, Izrael erősödésén dolgozzon.) Ha te zsidó vagy, gyere ki, ha nem most, később (minél előbb annál jobb, és annál könnyebb).

Valaki azt írja, hogy nem értett egyet az otthon (Mo.-on) általam elkezdett “zsidózással”.

Sokszor hallottam már ezt a szót, de igazából nem tudom, hogy mit értenek ez alatt, csak azt érzem, hogy valami csúnya jelentése van. Én egy nagyon szép feladatotnak látom azt, hogy felvilágosithatok másokat a zsidósággal, Izraellel kapcsolatban, mások véleményét a helyes irányba befolyásolhatom, ösztökélhetek másokat az alijára, a zsidóságuk vállalására, a zsidó értékek megőrzésére és továbbadására.

17
(M) Szeretettel üdvözöljük Önöket így ismeretlenül is.

Néhány információval szeretnék segíteni az izraeli munkavállalással kapcsolatban -amennyiben tudok.

Legális munkát nem tudnak találni. Beteg és idősek gondozásához többen keresnek magyar anyanyelvű segítséget, leginkább itteni állampolgárokat, de turistaként alkalmaznak nem zsidókat is. A magyar nyelvű újságok hirdetései alapján úgy látom többen keresnek mint kínálnak munkát. A hirdetéssel és közvetítéssel való feladatokat nem tudom vállalni. Kicsi gyermekeim gondozása, nagy háztartás vezetése és egyéb feladatok mellett –várandósan- nem tudok időt szakítani erre, mivel a dolog nem egyszerű.

Egy nevet és címet tudok ajánlani. Magyarul beszélő munkaközvetítő hölgyet, aki néhány magyarországi családtagunkat már munkához segített:

DORIT ZIEGLER Rechov Uziel 70. Jerusalem 96424. Tel./Fax: 972-2-6424454.

Felhívtam őt, és mindenképpen ajánlja a kapcsolatfelvételt. Életrajzot és fényképeket kéri, hogy küldjenek. Minden részletről megbízhatóan tájékoztat majd.

Az ilyen jellegű munkával kapcsolatban néhány észrevételem. Az esetek nagy részében ez szerződés szerint napi 12 órás szolgálat, a gyakorlatban azonban ennél is több, sokan alaposan kihasználják a külföldi munkaerőt. Volt aki csalódott ismerőseim közül, többeknek viszont sikerült kedves és szívélyes családhoz bekerülni, ahol jól érezték magukat. Mindenképpen ajánlom, hogy próbálják meg, kívánom, hogy valóban legyen megoldás számukra. És mindenféleképpen: nem szabad elkeseredni.

Teremtőnk ismer, szeret, és keres mindenkit, bűnbocsánattal, új élettel és áldással akar megajándékozni. Őszinte szívből kívánom, hogy így legyen az Önök életében is.

 

Laptetőre

Május
leugrottunk Tel Aviv és Miczpe Ramon érintésével Eilatra, onnan Maszada Holt-tenger, Jordán völgye
Július
Igazi tűz, igazi tűzoltóautó, és mindez itt, az ablakunk alatt. Igazi nyári mulatság