Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 1998 május
*
* Napló
1998 május
2004-07-21

Peti bugyit vizsgál
Magi
1998-05-31

Egy honapja erre jart Matyi, Tomi es Edit. Csak a csaladot latogattuk vegig: Agit jeruzsalemben, Tomit Ein Gediben( Vili epp Magyarorszagon volt ), Karmielt es kornyeket, es mar be is jartuk a legnevezetesebb helyeket. Ket ev ota most talalkoztunk eloszor, jo volt felfrissiteni a kapcsolatot. Rubikaval meg egyaltalan megismerkedni. Kedves, szep emlek...

Uj hir ( mar akinek ), hogy keszuloben van masodik gyermekunk. Nehany nap mulva tolti be a 10. hetet. Kicsit elkisasszonyosodtam, fintorgok meg az etel gondolatara is, nincs kedvem kinyitni a hutot... Remelem hamarosan mogottem lesz ez az idoszak. Egyebkent mostanaban Petinel is jelentkeznek ilyen tunetek. Ez is bizonyitja hogy milyen egyutterzo tars. Rubent probalom felkesziteni a valtozasokra.

Uj hir talan nemelyeknek, hogy Peti jelenleg egy Cavin Klein alsonemugyar kirendeltsegen dolgozik nem nagy oromomre. Nehez munka, 12 ora ejszakai nappali valtasban, faragatlan, durva emberek tarsasagaban. Eddig sikerult neki kitartani, mivel a fizetes eleg jo, de meggyozodesem, hogy egy ido utan mar az egeszsege erdekeben meg kell elegednunk kevesebbel is.

En folytatom a takaritast, a tervek szerint augusztusig. Mivel ez nem rendezett munkaviszony, szeptembertol mar nem jar Rubennek kedvezmeny a bolcsiben, a teljes arat pedig nem tudjuk megfizetni. Igy augusztustol itthon lesz velem.

Lehetseges, hogy szeptembertol egy ujabb lenyeges valtozas lesz nalunk, ugyanis a gyulekezet megkert, hogy az ujonnan berelt gyulekezeti haz gondnoksagat vallaljuk el. A berlet felet kellene fizetnunk, ami kevesebb mint amit most fizetunk, es rendben tartani egy ketszintes hazat, kertet. Bar nagyon szeretem jelenlegi otthonunkat, a kornyeket, orommel vallalom ezt a szolgalatot. Ez azonban meg nem biztos.

Ruben egyre beszedesebb. Jelenleg az ivritet reszesiti elonyben, ami nem csoda, mert az ivrit szavak egyszerubbek: gyere -boj; fogd, tessek -kah; ulj le -svi; viz -majim; elefant -pil; papagaj -tuki, lepke -parpar. Nehany szot felvaltva ket nyelven hasznal: apa -aba; anya -ima; nem -lo; itt, ide -kan, po. De legtobbet meg babanyelven tarsalog, ami rendkivul mokas, ezt a tesoim tanusithatjak. Ugyanis ezen a nyelven rendkivul szinesen fejezi ki magat: ervel, magyaraz, vitatkozik, kacag, szelesen gesztikulal. Kar, hogy nem ertjuk. Az utobbi idoben fedezte fel a mesek es versek vilagat. Naponta tobbszor vegig kell olvasnunk az otthonrol hozott es kapott konyveket, amit valtozatlan lelkesedessel hallgat. Jelenleg kedvenc verse Illyes Gyula mozdony, es Tamko Sirato Karoly Hajo Lajos cimu verse, ezeket szavak nelkul is jol felismerhetoen tudja skandalni. Szeret rajzolni, gyonyoruen epit fakockaival. Egyszeru szerepjatekokat jatszik kicsiny allatkaival: eteti, lefekteti, sir, nevet, enekel, tancol veluk. Szereti a rendet. Szo nelkul a szemetbe viszi a koszos pelenkajat, cukros, csokis papirokat, visszafordul, ha elfelejtettuk becsukni a lepcsohazi ajtot. Elofordult, hogy reggel koszones helyett rogton takatitasba kezdett. Ket het mulva tolti be a masodik evet.

Laptetőre

Február
Peterrel teljes harmoniaban elunk, a veszekedes, perpatvar tovabbra is messze elkeruli a hazunkat
Június
Olyan eros konfliktusai voltak az arab munkatarsaival, ami eletveszelyt jelentett