Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 1998 február
*
* Napló
1998 február
2004-07-21

Teljes harmónia
Magi
1998-01-19

Peterrel teljes harmoniaban elunk, a veszekedes, perpatvar tovabbra is messze elkeruli a hazunkat. Hala az Urnak!

A csalad lassan-lassan halad elore a beilleszkedesben. Mint ahogy gondoltuk is, a szuloknek a nehezebb. A nyelvtanulas, a felelosseg... Idobe kerul amig az anyagi bazis is biztossa valik, stb...

Vegigcsinaltam egy fizioterapia kurat. A fo gondot egy szakralis tajeki kis izom okozta, a sok emeles, cipeles miatt bemerevedett, vegul mar hatarozottan gorcsolt. Kis gyuras, tornazas rendbetette, de hogy tobbszor elo ne forduljon, meg kell erositenem a hat es csipoizmokat. Mivel uszodara jelenleg nincs penzunk, otthon kellene tornaznom, amit pedig nem teszek. De eddig meg nincsenek gondok.

Peti jelenleg munkanelkuli. Letszamleepites volt a gyarban, s hogy vegkielegitest ne kelljen fizetniuk, az uj dolgozokat kuldtek el. En eddig mindenesetre orulok. Remelem sikerul neki munkat talalnia az epiteszeti rajzolassal, es veget ernek maganyos esteink, Petinek pedig elindul a karrierje.

Z., a volt munkaadom ellen panaszt tettem a szakszervezetnel, mert egy havi fizetest nem akar kifizetni, modvan hogy mar kifizette, amit pedig nem tett. Most kivancsian varom mi lesz az eredmeny.

Szomorú vagyok
Magi
1998-02-03

Mostanaban sokat sutok fozok takaritok kis csaladom oromere, takaritok mashol is, ervelek, pereskedek is jelenleg, mert a volt munkaadom, Z., aki raadasul magyar is, meg akar roviditeni egy havi fizetesemmel. Gondok akadnak itt is, ott is, maximalis joakaratom ellenere is, es hianyolom magamban a kello helyzetfelismerest, spontaneitast, derut, amivel konnyen felulkerekedhetnek a dolgokon. Idovel talan bolcsebb leszek, ebben remenykedem.

Vettunk reszletre egy zenemasinat -radio, magno, CD. Orulunk neki.

Tomi es Vili hamarosan hazarepulnek, Eva is, Agi talan marad. Szomoru vagyok emiatt. Mar megszoktam hogy gyakran ellatogatnak, itt toltenek akar nehany napot is, eldumcsizgatunk stb... Szoval faj az elvalas. Szulok nelkul nem var rajuk otthon Magyarorszagon, amig sajat otthont nem alapitanak, ezzel ok is tisztaban vannak, aggodnak is miatta. Vannak helyzetek, amikor nehez okosnak lenni.

Kozep-keleten a helyzet valtozatlan. Tobben ujabb iraki tamadassal riogatnak, de en eleg nehezen tudom beleelni magam. Targyalgatnak a bekerol, vitatkoznak hatarokrol, szazalekokrol, torzsalkodnak, manipulalnak, ragalmaznak, humorizalnak -en pedig varom vissza a Messiast.

Valaki felvetette a kerdest, hogy vajon a zsidosag kuldetese lejart-e, vagy Istennek meg mindig van terve veluk. Egy ujszovetsegi iget ajanlottam figyelmebe:

Rom.11. Isten nem vetette el az o nepet. Az O elhivasa visszavonhatatlan. Pal profetal roluk: Izrael teljes szamban megter az Urhoz, ha a poganyok ideje lejar. Ugyanis miattuk kemenyittetett meg a szivuk, hogy ne higgyenek. Az olajfa hasonlat nagyon elgondolkoztato. A gyoker es az agak a zsidosag a poganyok a beoltott agak, akiket a gyoker taplal. Tehat nincs joguk dicsekedni vele szemben, es Pal teljes alazatossagra int. A 10. resz elso verseben irja, hogy szivbol konyorog a megteresukert.

J., a gyulekezetvezeto meghivott bennunket a kozeljovoben hogy megossza velunk a velemenyet errol a kerdesrol, ugyhogy a folytatast a kovetkezo levelben irom meg.

Ruben rajzol
Magi
1998-02-04

Egy kiebrudalt regi printerrel gazdagodtunk, talan megkonnyiti a kiterjedt kapcsolattartast. Redszeresen szeretnenk kuldeni naploreszletet korlevel gyanant, kiegeszitve rovid szemelyre szolo levellel.

Peter jelenleg itthon van mint munkanelkuli, elvezem, hogy sok idot tudunk egymassal tolteni. Egy ismerosunk megkeresett egy munkalehetoseggel -egy textiluzem gepsoranak felugyelese. Szinten ket tizenket oras muszak -ejjel es nappal. Peti megnezte, jelentkezett, majd meglatjuk hogy nehany jelentkezo kozul kit valasztanak. De csak addig csinalna ezt a munkat, amig nem talal a szakmajaban. Mar nehany helyre elkudte az eletrajzat, es tovabbra is figyelni kell a hirdeteseket.

Ruben nehany napja fedezte fel a rajzolas oromet. Olyannyira, hogy szinte egesz nap rajzol. Komoly nevelomunka lesz leszukiteni a rajzteret egyetlen lapra. Mindenen otthagyja a kezjegyet. Elindul a lapjarol, es vegul telerajzoja a lakast. Minket is rendszeesen megker, hogy rajzoljunk neki valamit, es hatalmas kacagassal figyeli, ahogy kikerekednek kis kedvencei. Szamomra elvezet nezni, ahogy okosodik, fejlodik.

Tegnap felhivott a gyermekorvos, valami gyanusat talalt a verkepeben, ami liszterzekenysegre utalhat. Nem hinnem hogy komoly baj lenne, mert nincsenek komolyabb tunetek az alacsony testsulyon kivul. Holnap ujabb vervetel, aztan meglatjuk.

Gyermekmunka
Magi
1998-02-08

Idokozben gyulekezetunk szaporodott gyerekekkel is, igy nehany honapja beindult a gyermekmunka. Nehanyszor beultem kozejuk, de segiteni meg nem tudok, orulok, ha ertem mirol van szo. Viszont csatlakoztam az eneklesvezeto melle, aki profi gitaros. Van mit tanulnom, de nagyon szivesen teszem.

Laptetőre

Augusztus
Peti ket huga nehany hete erkezett egy eves munkara, es ket occse is nehany napon belul varhato
Május
Peti jelenleg egy Cavin Klein alsonemugyar kirendeltsegen dolgozik nem nagy oromomre